طالبان درصدد تشکیل یک شورایی 12 نفره برای افغانستان؛ از حضور پسر ملاعمر تا دعوت از پسر «احمد شاه مسعود»
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، شبکه الجزیره در گزارش پیرامون تحولات افغانستان به آینده سیاسی این کشور و نحوه تعامل طالبان با گروههای دیگر اشاره کرد. این شبکه نوشته است که وزارت دفاع آمریکا بارها به جو بایدن، رئیسجمهور این کشور توصیه کرده که زمان خروج نظامیان آمریکا از افغانستان را عقب بیاندازد، اما بایدن این موضوع را قبول نکرده است. اختلافات مختلفی هم درباره حضور یا عدم...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، شبکه الجزیره در گزارش پیرامون تحولات افغانستان به آینده سیاسی این کشور و نحوه تعامل طالبان با گروههای دیگر اشاره کرد. این شبکه نوشته است که وزارت دفاع آمریکا بارها به جو بایدن، رئیسجمهور این کشور توصیه کرده که زمان خروج نظامیان آمریکا از افغانستان را عقب بیاندازد، اما بایدن این موضوع را قبول نکرده است. اختلافات مختلفی هم درباره حضور یا عدم حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان وجود داشته است. جک سلیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا اعتقاد داشته که باید نظامیان آمریکایی هر چه سریعتر کشور را ترک کنند، اما وزیر دفاع این کشور خروج زودهنگام آمریکا از کابل را خسارت بار میدانسته. سالیوان بر توانایی ایالات متحده در مقابله با هرگونه تهدید تروریستی در افغانستان یا هر منطقه دیگری در جهان بدون نیاز به حضور نظامی در زمین، به قول خود تأکید کرد. وزارت دفاعهای کشورهای انگلیس و فرانسه هم با وزیر دفاع آمریکا هم عقیده بودند که باید بخشی نظامیان ناتو در افغانستان حضور داشته باشند تا طالبان نتواند کنترل کل افغانستان به خصوص کابل را در اختیار بگیرد. از طرفی دیگر الجزیره به نقل از فارن پالسی نوشته که طالبان قصد دارد یک شورای رهبری برای اداره کشور تشکیل دهد که احمد مسعود پسر شاه احمد مسعود، فرمانده سابق جهادی و قهرمان ملی افغانستان نیز در آن حضور داشته باشد. فارن پالسی مدعی شده که ملاغنی برادر، ملا یعقوب، فرمانده نظامی طالبان و خلیل حقانی از اعضای برجسته شورای مرکزی این گروه جزء اصلی 12 نفر اصلی در شورای مرکزی طالبان برای تشکیل دولت جدید هستند. در این بیانیه آمده است که هم عبدالغنی برادر و هم ملا محمد یعقوب در تلاش هستند تا احمد مسعود - پسر احمدشاه مسعود، که مخالف طالبان است - را به شورای حکومتی بکشاند.
روی اعضای این شورا دکتر عبدالله عبدالله، حامد کرزی، حنیف اتمر، گلبدین حکمتیار موافقت شده است. روی پنج عضو دیگر این شورا گفتگوها دوام دارد. احتمالا مارشال دوستم و عطامحمد نور شامل نخواهند بود. طالبان در تلاش است که اسمی از امیر و بیعت نداشته باشد و شورای تشکیل دهد تا رئیس جمهور و رئیس دولت از درون آن شکل بگیرد. از طرفی دیگر ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان هم تأکید کرده است که دولت آینده افغانستان شامل تمام افراد و گروههای قومی و مذهبی این کشور خواهد بود. البته مجاهد درباره احمد مسعود هم صحبت کرده است و گفته که نیروهای طالبان دره پنجشیر را محاصره کردند و قصد دارند با صلح و تفاهم این موضوع را حل کنند.
انتهای پیام /