طرح اتهام حمله سایبری ایران به آلبانی بیاساس است
در پی طرح اتهامات بی اساس و انتساب دروغین حملات سایبری از سوی کشور آلبانی، مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران، جزء بزرگترین قربانیان حملات سایبری به شبکه توزیع سوخت، سامانههای بنادر، راهآهن و شهری و حملات سایبری مخاطرهآمیز علیه تاسیسات هستهای خود بوده است.
به گزارش «تابناک» به نقل از از مرکز ملی فضای مجازی، این مرکز در پی اتهامات بی اساس و دروغینی که منتشر شده، با صدور بیانیهای اعلام کرد: علیرغم اینکه پس از طرح اتهامات بیاساس با جوسازیهای سنگین سیاسی و رسانهای مواجهیم، در خصوص حوادث و حملات سایبری مخرب به زیرساختهای حیاتی کشورهای مستقل شاهد سکوت مرگبار مدعیان هستیم. بدینوسیله رفتارهای دوگانه در قبال حملات سایبری به زیرساختهای حیاتی کشورها محکوم میگردد و انتظار میرود کشورهای دیگر با واکنشهای مناسب، اینگونه اقدامات مخرب را محکوم نمایند. جای تعجب آنکه این هجمه سیاسی و رسانهای ازسوی کشورهایی صورت گرفته که خود میزبان مجرمان سایبری و گروههای تروریستی جنایتکار بوده که علناً با افتخار نقش و مسئولیت خود در اقدامات مخرب سایبری علیه ملت ایران را اعلام نموده و به عهده گرفتند.
شواهد و قرائن بیانگر یک سناریوسازی سیاسی بینالمللی با هدایت و راهبری کشورهایی است که خود دکترین و راهبرد تهاجمی سایبری دارند، برنامههای شنود عظیم در مقیاس جهانی تدارک دیدهاند و امپراتوری هک و نفوذ ایجاد نموده، و اولین حمله سایبری را علیه تأسیسات هستهای صلحآمیز در سالهای گذشته رقمزدهاند.
مرکز ملی فضای مجازی این اقدام را در چارچوب سناریوسازی باهدف تخریب وجهه بینالمللی کشور، اعمال فشار و توجیه و زمینه ساز اقدامات یکجانبه ظالمانه و غیرقانونی ارزیابی مینماید و این قبیل اقدامات را یک جریان سازی سیاسی مبتنی بر شواهد و ادعاهای ساختگی و جعلی میداند و بر این امر تاکید میکند که بر اساس هنجارهای بین المللی، انتساب هر عملی به دیگر کشورها باید بر اساس ادله کافی صورت پذیرد و در صورت بروز حوادث در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشورها باید همه اطلاعات مرتبط از جمله زمینه گسترده رویداد، چالشهای انتساب در محیط فناوری اطلاعات و ماهیت و میزان پیامدها را مد نظر قرار دهند. همچنین طیف گستردهای از عوامل باید قبل از تعیین منشا حوادث بررسی گردد. این امر که تا کنون شواهد و ادله فنی و حقوقی کافی و معتبر از سوی کشورهای مدعی ارائه نگردیده، اعتبار ادعاهای آنها را مخدوش میسازد.
با توجه به اینکه در فضای سایبر این امکان وجود دارد که کشور یا گروههای ثالث حملات را بهصورت ساختگی و با آدرس دهی دروغین به گونهای صورت دهند که به کشور دیگری منتسب گردد و همچنین با عنایت به تجارب گذشته در خصوص سناریوسازیهای کشورهای متخاصم و گروههای معارض تحت حمایت آنها، احتمال دست داشتن گروهک تروریستی منافقین و رژیم صهیونیستی در حملات سایبری وجود دارد. لذا روایت سازیهای جعلی مذکور در چارچوب ایران هراسی سایبری و زمینهسازی برای اقدامات خصمانه سایبری و غیر سایبری ارزیابی میگردد.
این مرکز تشدید روند ایران هراسی سایبری از طریق انتسابهای ساختگی و اتهامات بیاساس را قویاً محکوم مینماید و از دستگاههای ذیربط انتظار دارد با اتخاذ رویکردی فعال و تدابیر مناسب در سطوح سیاسی، حقوقی، فنی و رسانهای با این جریان مقابله نکنند.
گفتنی است، نخستوزیر آلبانی روز چهارشنبه 16 شهریور با اعلام قطع روابط دیپلماتیک این کشور با ایران گفت که از دیپلماتها و کارمندان سفارت ایران در تیرانا خواسته شده است تا در عرض 24 ساعت خاک آلبانی را ترک کنند.
ادی راما، در پیامی ویدئویی ادعا کرد که این "واکنش شدید" با میزان خطر حملات سایبری ایران که تهدیدی برای زیرساختهای خدمات عمومی و هک و سرقت ارتباطات دولتی بوده است، تناسب دارد.