چهارشنبه 7 آذر 1403

طنز در کشور ما قدمتی دیرینه دارد / صدا و سیما باید دانشگاه باشد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
طنز در کشور ما قدمتی دیرینه دارد / صدا و سیما باید دانشگاه باشد

مجری تلویزیون گفت: طنز در کشور ما قدمتی دیرینه دارد و از سالیان دور رد آن را در تاریخ می بینیم اما مشخصاً در زمان انقلاب مشروطه حرکتی در طنز ما ایجاد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شهرام شکیبا مجری تلویزیون و طنزپرداز در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: بیش از بیست سال طنز اجتماعی می نویسم و فکر می کنم که طنز موضوع مهمی به ویژه در رسانه است، زیرا باب انتقاد می باشد.

وی ادامه داد: طنز یعنی بیان انتقادات به زبانی هنرمندانه، کنایی، شیرین و منصفانه که البته باید در این تعریف شوخ طبعی نیز باشد.

این هنرمند افزود: طنز در کشور ما قدمتی دیرینه دارد و از سالیان دور رد آن را در تاریخ می بینیم اما مشخصاً در زمان انقلاب مشروطه حرکتی در طنز ما ایجاد شد.

شکیبا تصریح کرد: هر وقت از طنز در ادبیات فارسی صحبت می کردیم، شادروان حسن حسینی از حافظ مثال می آورد چیزی که شاید برای ما باور پذیر نباشد؛ حافظ بزرگترین شاعر طنز پرداز ما است، آنچه که الآن در تلویزیون می بینیم متأسفانه بخش اعظم آن طنز نیست.

وی گفت: جمله "صدا و سیما باید دانشگاه باشد" بر سر در رسانه ملی نوشته شده، که مسیر را مشخص کرده است نه به این معنا که دو استاد برای مردم سخنرانی کنند، باید مانند دانشگاه به مردم دانش منتقل کند.

این مجری تلویزیون ادامه داد: به نظر من در برنامه سازی تلویزیون این جمله بسیار مهجور است. وقتی فضای مجازی آمد این مسائل هم از تبعات دنیای آنلاین است.

شکیبا افزود: در حکمی که مقام معظم رهبری به رئیس صدا و سیما می دهند، اشاره می کنند که شما باید برای فضای مجازی خوراک تهیه کنید. کاری که علی عسگری مشخصاً انجام ندادند، همین بود و حالا چون ایشان رفته اند می توانیم مشخص تر بگوییم برای اینکه آن موقع در حال کار هستند انتقاد ما ممکن مخل کار ایشان شود.

وی ادامه داد: اکنون تلویزیون ما از فضای مجازی خوراک می گیرد و برای انتخاب مجری به تعداد فالوور های اینستاگرام نگاه می کند و بر اساس آن گزینش انجام می دهد. به جای اینکه سفارش دهنده به فضای مجازی باشیم در جامعه سفارش گیرنده شده ایم.

این هنرمند تاکید کرد: در فضایی که به هر حال بی قانونی و ولنگاری وجود دارد شاید طبع آدم های کف جامعه برای مخاطب تلویزیون جذاب تر باشد.

شکیبا در خاتمه خاطرنشان کرد: تلویزیون به جهتی می رود که مردم را بخنداند تا جذب مخاطب کند. اولین حرف ما این است که شما دفع مخاطب نکنید، شما مخاطب را با رفتارها و سیاست های اشتباه رسانه ای به سمت بی بی سی، من و تو و... هل ندهید، نمی خواهد از آن طرف چیزی را بگیرید.

انتهای پیام /