طوفان شن در عراق صدها نفر را راهی بیمارستان کرد

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، رسانههای عراقی، امروز (پنجشنبه)، از وزش طوفان شن در مناطق مرکزی کشور عراق خبر دادند. خبرگزاری فرانسه در این خصوص گزارش داد که گرد و غبار 6 استان عراق از جمله بغداد، الانبار، کرکوک، نجف اشرف، کربلای معلی، استان صلاح الدین و دیوانیه را از چهارشنبهشب فراگرفته و مردم منطقه صبح امروز با یک آسمان نارنجیرنگ پوشیده از غبار مواجه شدهاند. بر اساس...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، رسانههای عراقی، امروز (پنجشنبه)، از وزش طوفان شن در مناطق مرکزی کشور عراق خبر دادند. خبرگزاری فرانسه در این خصوص گزارش داد که گرد و غبار 6 استان عراق از جمله بغداد، الانبار، کرکوک، نجف اشرف، کربلای معلی، استان صلاح الدین و دیوانیه را از چهارشنبهشب فراگرفته و مردم منطقه صبح امروز با یک آسمان نارنجیرنگ پوشیده از غبار مواجه شدهاند.
بر اساس این گزارش، در استان الانبار واقع در غرب عراق که در مجاورت مرزهای سوریه قرار دارد، حدود 700 مورد حالت خفگی به ثبت رسیده است. طبق اعلام مقامات عراق، در استان نیز نجف بیش از 100 نفر به دنبال توفان شن دچار خفگی شدهاند. در استانهای صلاح الدین (مرکز عراق) 332 مورد و در استان دیوانیه (جنوب عراق) هم 100 مورد حالت خفگی به ثبت رسیده است.
بنابر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، مقامات محلی از ساکنان منطقه خواستهاند که از خانههای خود خارج نشوند. «عامر الجابری» مدیر بخش اطلاعرسانی سازمان هواشناسی عراق اعلام کرده است که از شدت توفان شن به تدریج امروز کاسته خواهد شد؛ اما احتمالا وزش این توفانها طی ماه جاری میلادی در بخشهای مختلفی از خاک عراق ادامه داشته باشد. وزش توفان شن در ماههای گذشته بهشکلی بیسابقه در نقاط مختلفی از خاک عراق تکرار شده است که کارشناسان دلیل آن را تغییرات اقلیمی، کاهش بارش و بیابانزایی عنوان کردهاند. فرودگاههای بینالمللی بغداد و نجف در آخرین مورد از این توفانها به علت کاهش سطح دید تعطیل شد. بانک جهانی در ماه نوامبر گذشته درباره کاهش بیست درصدی منابع آبی عراق در سال 2050 به علت تغییرات آبوهوایی هشدار داده بود. مدیر کل اداره فنی وزارت محیطزیست عراق نیز پیشتر در گفتوگو با خبرگزاری عراق درباره تشدید توفانهای شن بهویژه پس از افزایش تعداد روزهای غبارآلود در این کشور به 272 روز در سال به مدت دو دهه هشدار داده بود و بیان کرده بود که احتمالا تعداد این روزها در سال 2050 میلادی به 300 برسد.

