عایدات موقوفه بیدستان قزوین در جیب اوقاف اردبیل
![عایدات موقوفه بیدستان قزوین در جیب اوقاف اردبیل](https://cdn.isna.ir/d/off/ardabil/2021/10/10/3/62053672.jpg)
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: بعد از گذشت سالها استان اردبیل از عایدات موقوفه بیدستان قزوین بهرهمند شد.
حجتالاسلام مهدی ستوده در گفتو گو با ایسنا، با گرامیداشت هفته وقف اظهار کرد: هنوز در رسیدن به جایگاه واقعی وقف فاصله داریم و استان اردبیل در حوزه وقف با تلاشها و پیگیریهای جدی در جایگاه ممتاز قرار گرفته و ما همچنان پیگیر موقوفات استان در قزوین، آذربایجان غربی و گیلان هستیم تا عایدات آن را نصیب استان کنیم.
وی با بیان اینکه در سالهای 99 و 1400 با تلاش و پیگیریهای انجام شده بیش از 340 سند مالکیت اولیه برای موقوفات صادر شده است، تصریح کرد: 549 رقبه نیز آماده صدور سند مالکیت است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: 114 مورد وقف و رقبه در مرحله تبدیل از دفترچه به اسناد تک برگی است و سه هزار تجدید اجاره را در دو سال اخیر شاهد بودیم.
ستوده به طرح دعوی برای 135 پرونده وقفی اشاره کرد و افزود: در 120 پرونده حکم صادر شده به نفع اوقاف و امور خیریه بوده است.
وی بازدید از موقوفات را در این دو سال بیش از دو هزار و 580 مورد اعلام کرد و ادامه داد: در دو سالی که در اداره کل اوقاف و امور خیریه بودیم، سعی کردیم تا پیگیر طرحهای بر زمین مانده و کارهای نابسامان در حوزه اوقاف و امور خیریه باشیم و حتی در منطقه شمالغرب مدیریت موقوفات با طرح مسائل مختلف به جد پیگیری شده و سعی و تلاشمان در خروج از روزمرگیهای این حوزه بوده است.
ستوده در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: ما کارهای خود را محدود به چند مغازه، دکان و یا واحد مسکونی وقفی نکردیم و تلاشمان بر این بوده تا خارج از مباحث اجارهنشینی و مستأجری سه دیدگاه اساسی و توسعهای را در حوزه وقف پیگیر باشیم.
وی اولین رویکرد را احیاگری موقوفات بیان کرد و گفت: در کنار برگزاری مزایده برای اجاره واحدهای وقفی با قیمت واقعی، سعی کردیم تا موقوفات را که تخریبی بوده و یا در بافت فرسوده شهری قرار داشتند به صورت مشارکتی احیا و زمینه نقشآفرینی آنها را در کسب منابع بیشتر به وجود آوریم.
ستوده نمونه این موقوفات را وقف آقاباجی شیشهگران بعد از پیگیری 16 ساله و همچنین احیای موقوفه محله رضوان و نوسازی و تکمیل حسینیه میرزا محسن مجتهد به عنوان حسینیه تعزیه اعلام کرد و افزود: در احیای امامزادهها نیز نظیر میرزادا خانم، سید صدرالدین و سید صالح اقدامات خوبی اعم از زیباسازی، کاشیکاری هفت رنگ معرق و طرحهای مختلف اجرایی شده و همچنان این روند بازسازی ادامه دارد.
وی اضافه کرد: در امامزاده سید صالح در بخش زیرزمینی فعالیتهای خوبی را با همکاری پارک علم و فناوری در تولید محصولات رسانهای و نرمافزاری و دیجیتالی در حال انجام است و شرایط مناسبی را در فعالیتهای تولیدی و اشتغالزایی به انجام رساندیم.
ستوده به احیای عایدات موقوفات بیدستان قزوین اشاره کرد و ادامه داد: در شهرهای مختلف سعی و تلاشمان بر این بوده تا از ظرفیت موقوفات در تقویت تولید و اشتغال استفاده کنیم که نمونههایی از آن در نمین، پارسآباد و گیوی اجرایی شده و منابع درآمدی خوبی نیز داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در کنار کسب درآمد پایدار، سعی شده تا شش کارگروه ایجاد شود که نمونه آن کارگروه تسهیل و ترویج امر ازدواج، سرپرستی کودکان بیسرپرست، ایجاد یتیمخانه و کارگروه سلامت، بلایا و حوادث طبیعی و... است.
ستوده تصریح کرد: ما در حال حاضر در مدیریت کودکان بدسرپرست و بیسرپرست مشکلی نداریم و وقفهای متعددی در این زمینه انجام شده که نمونه آن اهدای 9 هزار و 117 متر فضای پارک برای احداث واحد یتیمخانه است.
وی از پرداخت کمک جهیزیه برای 140 زوج و آزادسازی زندانیان خبر داد و گفت: 26 بیمارستان و درمانگاه در استان به صورت وقفی مدیریت میشود و همچنان تاکید بر توسعه مراکز سالمندی و نگهداری از معلولان است چرا که روز به روز بر جمعیت سالمندان افزوده میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل وضعیت مالی اوقاف و امور خیریه را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: درآمد اداره کل اوقاف و امور خیریه با 95 درصد افزایش نسبت به سالهای گذشته رقم درآمدی مناسب است اما امیدواریم با کمک دستگاههای اجرایی و متولی احیای موقوفات را در جای جای استان شاهد باشیم.
انتهای پیام