چهارشنبه 3 بهمن 1403

عملیات اجرایی بخش دوم فاز 2 طرح توسعه پالایشگاه آبادان، از چند هفته آینده آغاز می‌شود / سود 317 میلیون دلاری در 1402

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
عملیات اجرایی بخش دوم فاز 2 طرح توسعه پالایشگاه آبادان، از چند هفته آینده آغاز می‌شود / سود 317 میلیون دلاری در 1402

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از شانا، حکیم قیم با اشاره به ارائه اطلاعات اشتباه و گمراه‌کننده در برخی پایگاه‌های خبری درباره سوددهی این پالایشگاه در سال‌های گذشته، بیان کرد: سوددهی پالایشگاه آبادان در سال 1399 طبق صورت نهایی تأییده شده حسابرسی پالایشگاه مبلغ 413 میلیارد تومان معادل 4 دهم همت است که با احتساب نرخ تسعیر، حدود 16 تا 17 میلیون دلار می‌شود. بنابراین مدارک...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از شانا، حکیم قیم با اشاره به ارائه اطلاعات اشتباه و گمراه‌کننده در برخی پایگاه‌های خبری درباره سوددهی این پالایشگاه در سال‌های گذشته، بیان کرد: سوددهی پالایشگاه آبادان در سال 1399 طبق صورت نهایی تأییده شده حسابرسی پالایشگاه مبلغ 413 میلیارد تومان معادل 4 دهم همت است که با احتساب نرخ تسعیر، حدود 16 تا 17 میلیون دلار می‌شود. بنابراین مدارک گمراه‌کننده منتشر شده در پایگاه‌های خبری، پیش‌نویس اولیه بوده است.

وی افزود: براساس همین اسناد مالی، در سال 1398 مبلغ 3.9 همت ضرر متوجه پالایشگاه آبادان شده است که با توجه به نرخ تسعیر همان زمان (4200 تومان) مبلغی حدود 930 میلیون دلار زیان را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان تأکید کرد: در سال 1400 و با روی کار آمدن دولت سیزدهم، سوددهی این مجتمع پالایشی به 10.6 همت معادل 425 میلیون دلار رسیده است که نشان‌دهنده تحول در این پالایشگاه در دو سال اخیر بوده است؛ این روند سوددهی همچنان ادامه داشت تا جایی که در سال 1402 به مبلغ 12 همت به‌عنوان حداقل سود رسید که با احتساب نرخ تسعیر سال گذشته مبلغی معادل 317 میلیون دلار سوددهی را نشان می‌دهد؛ بنابراین باید گفت بعضی اطلاعات منتشر شده کاملا خلاف واقعیت است و با حذف مستندات واقعی منتشر شده است.

طرح ابتکاری پالایشگاه آبادان در دولت سیزدهم برای افزایش ظرفیت پالایشی آبادان

قیم با اشاره به تکمیل بخش نخست فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت این پالایشگاه در دولت سیزدهم گفت: پروژه ملی و بزرگ فاز 2 که از سال 1396 آغاز شده بود و قرار بود ظرف سه سال و نیم به بهره‌برداری برسد، پس از چهار سال و درحالی که تنها 55 درصد پیشرفت فیزیکی داشت و سررسید اقساط منابع مالی آن فرارسیده بود، تحویل دولت سیزدهم شد. به همین دلیل متأسفانه به‌اجبار به دلیل سررسید شدن اقساط، در سال 1400 دو قسط اول و دوم از اصل منابع پرداخت شد که ضرر بزرگی به شمار می‌آمد.

وی افزود: دولت سیزدهم با عزم و جدیتی که برای تکمیل این پروژه نشان داد، در مدت‌زمانی کمتر از 14 ماه این پروژه را با ثبت رکوردی بی‌نظیر به مرز 90 درصد پیشرفت رساند و به لطف خدا توانستیم نخستین واحد 210 هزار بشکه‌ای را در روز پایانی سال 1401 با حضور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری برسانیم که سبب تحولی بزرگ در پالایشگاه شد. اما این پروژه شاید دلیل اصلی جهش سود پالایشی پالایشگاه نبود و درواقع افزایش ظرفیت محقق‌شده، با طرحی ابتکاری با استفاده از امکانات موجود اجرایی شد و توانستیم ظرفیت این پالایشگاه را که قرار بود پس از راه‌اندازی فاز 2 به 360 هزار بشکه محدود شود، تا 422 هزار بشکه در سال 1402 افزایش دهیم و مقدار تولید بنزین و نفت‌گاز را به مقدار قابل توجهی در سال 1402 برسانیم.

نقش مؤثر پالایشگاه آبادان در رفع ناترازی با تولید روزانه 15 میلیون لیتر بنزین

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان درباره حجم تولید محصولات اصلی این پالایشگاه با افزایش ظرفیت پالایشی این مجتمع گفت: مقدار تولید بنزین پالایشگاه آبادان در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، 8.8 میلیون لیتر بود که در انتهای سال 1402، این عدد با ثبت رقم میانگین 15 میلیون لیتر در روز، تولید بنزین را در این پالایشگاه به دو برابر رساند و سبب شد نقشی بسزا در کاهش ناترازی انرژی کشور داشته باشیم.

قیم بیان کرد: در نفت‌گاز نیز با طرح ابتکاری وزارت نفت در فصل سرما که نیاز وافر به گاز طبیعی داشتیم، مازوت را با نفت‌گاز جایگزین کردیم. نزدیک به 3 میلیارد لیتر نفت‌گاز در نیروگاه‌های برقی ما در سال 1402 به مصرف رسید که 2 میلیارد لیتر آن را پالایشگاه آبادان از محل افزایش ظرفیت خود به انجام رسانده است و به لطف خدا توانستیم بیش از دوسوم ناترازی انرژی در این بخش را از محل تولیدات پالایشگاه آبادان رفع کنیم که علاوه بر تأمین نیاز داخلی، باعث جلوگیری از خروج ارز و واردات سوخت به کشور شد.

وی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل فاز 2 در ماه آینده، دوباره 3 تا 4 میلیون لیتر به تولید نفت‌گاز پالایشگاه آبادان افزوده شده و شاهد ناترازی در این بخش نباشیم.

پیش‌بینی رشد 20درصدی سوددهی پالایشگاه آبادان در سال 1403

قیم برنامه سال 1403 این پالایشگاه در سال 1403 را پالایش میانگین 480 هزار بشکه نفت خام در روز اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم ظرفیت پالایشی واقعی امسال به روزانه 500 تا 520 هزار بشکه برسد و بتوانیم از همین محل، بودجه تکمیل بخش دوم فاز دوم را نیز تأمین کنیم.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه در نظر داریم با نوسازی واحدهای قدیمی با تکنولوژی داخلی، ضمن افزایش بهره‌وری واحدهای تقطیر و پالایشی، ظرفیت پالایشگاه را افزایش داده و نیازهای داخلی را تا حد امکان تأمین کنیم.

تولید روزانه 21 میلیون لیتر بنزین و 25 میلیون لیتر نفت‌گاز در پایان سال 1403

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تصریح کرد: با توجه به افزایش ظرفیت پارسال، مقدار تولید نفت‌گاز ما حدود 19 میلیون لیتر در روز است که امیدواریم طی یکی دو ماه آینده این مقدار را به 23 میلیون لیتر در روز و در پایان سال 1403 به 25 میلیون لیتر در روز برسانیم.

قیم بیان کرد: در حوزه بنزین نیز در سال 1402 مقدار 15 تا 18 میلیون لیتر تولید بنزین داشتیم که این مقدار طی 50 روز نخست سال 1403 به بیش از 18 میلیون لیتر رسیده است و امیدواریم تا پایان سال، این رقم به 20 تا 21 میلیون لیتر در روز برسد.

صدور نخستین بار برخی محصولات پالایشگاه آبادان

وی گفت: در سال 1403 تعداد و تنوع محصولات پالایشگاه آبادان به مقدار قابل توجهی افزایش می‌یابد که امیدواریم طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، برای نخستین بار صادرکننده برخی محصولات جدید به خارج از کشور باشیم و سود پالایشگاه در مقایسه با پارسال (1402) 15 تا 20 درصد افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان یادآور شد: با مساعدت رئیس‌جمهوری و همکاری مجلس شورای اسلامی، منابع مالی موردنیاز بخش دوم فاز 2 طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در بودجه سال جاری لحاظ شده است و عملیات اجرایی این طرح ظرف چند هفته آینده آغاز خواهد شد. سرمایه‌گذاری این پروژه معادل 2 میلیارد دلار است و ظرف 42 ماه اجرایی خواهد شد که نقش مهمی در افزایش اشتغال‌زایی و ایجاد ارزش افزوده در کشور خواهد داشت.