یک‌شنبه 27 آبان 1403

عملیات اجرایی سیستم یکپارچه اطلاعات کشاورزی در کردستان شروع بکار کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عملیات اجرایی سیستم یکپارچه اطلاعات کشاورزی در کردستان شروع بکار کرد

سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: عملیات اجرایی سیستم یکپارچه اطلاعات کشاورزی (سیاک) که اطلاعات عرصه‌ها را با مشخصات دقیق ارای و بهره برداران ثبت می‌کند در این استان شروع به کار کرد.

به گزارش ایرنا، محمد فرید سپری روز پنجشنبه در اولین جلسه هماهنگی شروع اجرای سیستم یکپارچه اطلاعات کشاورزی (سیاک) اظهار داشت: وجود اطلاعات دقیق و برخط در زمینه واحدهای تولیدی بخش کشاورزی به منظور انجام برنامه‌ریزی‌های کلان و تنظیم عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی یک امر ضروری برای بخش کشاورزی است که در این سیستم اجرایی خواهد شد.

وی با تاکید بر اهمیت اجرای این طرح در بخش کشاورزی افزود: ایجاد امنیت غذایی مبتنی بر آمایش کشاورزی هوشمند، سازگاری با چالش های تغییر اقلیم و خشکسالی، محدودیت منابع و حتی مدیریت مخاطرات قبل از وقوع از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.

سپری اضافه کرد: امکان تصمیم سازی و افزایش راندمان کاری برای کلیه سطوح مدیریتی، تشکل‌ها، بهره برداران و ذینفعان بخش کشاورزی و ثبت اطلاعات مربوط به کلیه تولید کنندگان توسط خودشان در این سامانه مهیا شده و از مزایای اجرای این طرح است.

وی با تاکید بر اینکه دسترسی آسان به بازارهای فروش و عرضه مستقیم کالا از دیگر دستآوردهای اجرای این طرح درآینده خواهد بود، یادآور شد: افزایش بهره وری، کاهش هزینه‌های تولید، بهینه‌سازی کیفیت محصول و بهینه سازی منابع محدود آب از دیگر مزایای اجرای این طرح برای بخش کشاورزی و بهره برداران آن است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: همچنین سیاک برنامه ریزی برای تولید و عرضه محصولات کشاورزی در بازارهای داخلی و خارجی و نیز توزیع عادلانه درآمد حاصل از فعالیت های بخش کشاورزی در بین اجزای مختلف زنجیره، از تولید تا بسته بندی و فروش را بدنبال دارد.

وی تاکید کرد: بیش از 400 نفر از همکاران مجموعه جهاد کشاورزی در سطح استان درگیر اجرای این مهم خواهند بود و کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی به عنوان نوک پیکان این طرح کار جمع آوری و ثبت داده های مورد نیاز بخش را برعهده خواهند داشت.

استان کردستان دارای 28 میلیون هکتار با یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان‌های موفق در حوزه کشاورزی باشد.

این استان دارای یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم حدود 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی حدود 12 درصد بوده و دارای حدود 2 میلیون و 210 هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و 200 هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل است.

جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای 115 هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تن محصولات کشاورزی تولید می‌کنند که 320 هزار تن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.

*س_برچسب‌ها_س*