شنبه 15 دی 1403

عوارض مصرف استامینوفن برای سالمندان

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
عوارض مصرف استامینوفن برای سالمندان

یافته‌ها نشان داد که مصرف طولانی مدت استامینوفن با افزایش خطر خونریزی گوارشی (36 درصد)، زخم معده (20 درصد)، نارسایی قلبی (9 درصد)، فشار خون بالا (7 درصد) و بیماری مزمن کلیه (19 درصد) همراه بود.

یک بررسی جدید در انگلیس نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد استامینوفن یا پاراستامول (با نام تجاری تیلنول) خطر عوارض گوارشی، قلبی عروقی و کلیوی را در بین افراد بالای 65 سال افزایش می‌دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، این یافته‌ها که اخیراً در «ژورنال مراقبت و تحقیق آرتریت» منتشر شده است، خطرات مصرف بیش از حد مسکن در افراد مسن را برای عوارض مزمن و دردناکی مانند آرتروز را نشان می‌دهد.

استامینوفن که برای تسکین موقت درد و تب خفیف تا متوسط استفاده می‌شود، معمولاً یکی از اجزای دارو‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا است و همچنین به تنهایی مصرف می‌شود. این دارو با مسدود کردن پیام‌هایی در مغز که به افراد امکان می‌دهد بفهمند چه زمانی درد دارند و با تأثیر بر مواد شیمیایی که دمای بدن آنها را تنظیم می‌کنند، عمل می‌کند.

پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه نانتینگهام که این بررسی را انجام داده‌اند، می‌گویند با توجه به فرض بر بی‌خطر بودن استامینوفن است، مدت‌ها است که این دارو به عنوان داروی خط اول برای آرتروز به خصوص برای افراد مسن‌تری که در معرض خطر عوارض مرتبط با دارو هستند، توصیه می‌شود.

پژوهشگران در این بررسی، داده‌های بیش از 180400 فرد 65 ساله و بالاتر را که به طور مکرر (بیش از دو بار در عرض شش ماه) استامینوفن تجویز شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

سپس سلامت آنها با تقریباً 402500 نفر هم سن که هرگز به طور مکرر این دارو را مصرف نکرده بودند، مقایسه شد.

یافته‌ها نشان داد که مصرف طولانی مدت استامینوفن با افزایش خطر خونریزی گوارشی (36 درصد)، زخم معده (20 درصد)، نارسایی قلبی (9 درصد)، فشار خون بالا (7 درصد) و بیماری مزمن کلیه (19 درصد) همراه بود.

این پژوهشگران می‌گویند در حالی که اکنون تحقیقات بیشتری برای تایید یافته‌هایشان مورد نیاز است، استفاده از استامینوفن به عنوان یک مسکن خط اول برای بیماری‌های طولانی‌مدت مانند آرتروز در افراد مسن با توجه به اثرات ضد دردی حداقل آن باید به دقت مورد ملاحظه قرار گیرد.

شواهد همچنین حاکی از آن است که این مسکن پرمصرف، از تولید پروستاگلاندین‌هایی که بوسیله بدن برای مقابله با بیماری‌ها و آسیب‌ها ساخته می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

از دست ندهید

نارنج پلا، غذای خوشمزه و اصیل ایرانی

با مصرف این خوراکی‌ها هیچوقت چربی شکمتان آب نخواهد شد

بهترین میان وعده برای تقویت سلامت قلب

طرز تهیه کوکی پرتقالی؛ شیرینی خوشمزه با عطر زمستان