غنیمتخواهی مدعیان اعتدال و اصلاحات بر سر کابینه بالا گرفت
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، برخی خواهان سهم بیشتر هستند و درباره افراد مدنظر خود خبرسازی و شایعهپردازی میکنند و برخی دیگر که خود از شرکای انتخاباتی هستند، درباره «کاسبی پست و بازار مکاره فساد» و تبدیل دولت به مجموعهای از آدمهای ناهمگون هشدار میدهند. روزنامه دنیای اقتصاد درباره بایدها و نبایدهای انتخاب کابینه نوشت: «در روزهای اخیر، اسامی متفاوتی درباره ترکیب تیم دولت...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، برخی خواهان سهم بیشتر هستند و درباره افراد مدنظر خود خبرسازی و شایعهپردازی میکنند و برخی دیگر که خود از شرکای انتخاباتی هستند، درباره «کاسبی پست و بازار مکاره فساد» و تبدیل دولت به مجموعهای از آدمهای ناهمگون هشدار میدهند.
روزنامه دنیای اقتصاد درباره بایدها و نبایدهای انتخاب کابینه نوشت: «در روزهای اخیر، اسامی متفاوتی درباره ترکیب تیم دولت منتشر شده. این رویکرد که رئیسجمهور بخواهد پستهای کابینه را مانند غنایم جنگی میان گروههای نزدیک تقسیم کند، تجربه تکراری است که باعث شکست خواهد شد. ترکیب برنده دولت جدید باید متشکل از افراد باانگیزه و بادانش باشد. دغدغه اصلی سیاستگذاران در دولت جدید باید مهار تورم و رشد اقتصادی پایدار باشد. دستیابی به چنین هدفی نیازمند یک تیم اقتصادی هماهنگ است کند. تیم اقتصادی، غنیمت جنگی نیست! پس از پیروزی پزشکیان، برخی از افراد در زمینه انتخاب تیم اقتصادی گمانهزنی کردند و برخی دیگر افرادی را برای مثلث تیم اقتصادی دولت پیشنهاد دادند. شایعاتی وجود دارد که گروههایی که در انتخابات حامی پزشکیان بودند، به صورت موازی در حال تشکیل تیم اقتصادی هستند. در واقع حامیان رئیسجمهور فارغ از مباحث کارشناسی و تمرکز بر حل بحرانها، به پستهای دولت به چشم غنیمت جنگی نگاه میکردند.»
دنیای اقتصاد همچنین از قول محمد عطریانفر عضو کارگزاران نوشت: پزشکیان نسبتی با دولت روحانی ندارد.
در همین حال، آذری جهرمی وزیر دولت روحانی که در ستاد پزشکیان فعال است، خبر از «کاسبی پست» داده و ضمن فیک خواندن برخی شایعات نوشت: «چرا این اخبار دست به دست میشود؟ عدهای از شوق خدمت! حاضرند هر وعدهای به هر کسی بدهند تا مثلا وزیر شوند. عدهای هم طالب این وعدههایند و امروز، روز کاسبی آنهاست؛ لذا با خبرسازی، این بازار مکاره فاسد شکل میگیرد».
در مقابل خبر میرسد که پدرخواندههای جبهه اصلاحات، پیروزی پزشکیان را مدیون حمایت خود میدانند و توقع دارند که از آنها حرف شنوی داشته باشد. اصلاحطلبان دولت روحانی را رحم اجارهای خود خوانده بودند که موجب خشم روحانی و مدیرانش شد. از سوی دیگر روزنامه اعتماد در نوشتهای با عنوان «برای رئیسجمهور تعیین تکلیف نکنیم» تاکید کرد: «مسلماً آقای پزشکیان هم برای انتخاب همکاران خود روشی علمی و کارشناسانه را در نظر میگیرد؛ ولی فشارهای سیاسی به وی آنهم چنین زودهنگام و از سوی برخی اصلاحطلبان نهتنها سیاستمدارانه نیست، بلکه اخلاقی هم به نظر نمیرسد. متأسفانه خوب میدانیم که در چنین موقعیتهایی اصحاب روز شنبه چه سان هجوم میآورند و عرصه را بر تصمیمگیران تنگ میکنند».
در این میان علی نظری، عضو فراکسیون اصلاحطلبان در مجلس ششم، در تحلیلی با عنوان «هجوم بیمحابای مجاهدان شنبه به پزشکیان»، برخی فعالان سیاسی اصلاحطلب را «مگسان دور شیرینی» خواند و نوشت: این مگسان بزرگترین خصیصهشان فرصتطلبی و جاهطلبی است، زیرا به محض استشمام بوی خوش صندلی دولتی، در حالی که هیچ تعلق خاطری به اصول و آرمانهای سیاسی ندارند، به طمعِ نزدیکی به قدرت اطراف منصب جدید حلقه میزنند. در این انتخابات نیز گروهی از این افراد از راه رسیدند و مانند مگسان گرد شیرینی منتظر فرصت ماندند تا در صورت پیروزی پزشکیان به جلوی صف بیایند و سهم خود را دریافت کنند. از ترفندهای این گروه، انتشار انواع لیستهای کابینه خیالی است. از شگردهای این جماعت این است که با انتشار برخی اسامی و سپس جوسازی و ایجاد حاشیه، از دولت سهمخواهی میکنند. پیرامون پزشکیان دو دسته اصلاحطلب حلقه زدهاند. یک؛ طیف اصلاحطلبان جامعه مدنی محور. دو؛ کسانی هستند که با عنوان اصلاحطلبی بهدنبال منافع خویش دستوپا میزنند. بجا دیدم بهعنوان دوست پزشکیان که چشم طمع به پست و مقامی در دولت ایشان ندارم، یادآور شوم که نخستین مشکل قبل از شروع کار دولت، وجود اصلاحطلبان قدرتمحور است که قطعاً با سهمخواهی و جستوجوی رانت، مانعتراشی بسیاری خواهند کرد.
منبع: کیهان