پنج‌شنبه 23 بهمن 1404

فارس من | اعتراض قبول‌شدگان آزمون سردفتری به مصوبه جدید قوه قضائیه

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فارس من | اعتراض قبول‌شدگان آزمون سردفتری به مصوبه جدید قوه قضائیه

خبرگزاری فارس؛ فارس من: اخیراً پویشی با عنوان «انتقاد قبول‌شدگان آزمون سردفتری به آیین نامه جدید قوه قضائیه» توسط مخاطبان سامانه تعاملی فارس من به ثبت رسیده است که توانسته بیش از 1500 حامی به خود جذب کند. بابک ولی‌نژاد سردبیر این پویش در گفت وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: «در 28 آذر ماه سال گذشته آزمون سردفتری اسناد رسمی برگزار شد، من هم بعد از مطالعات مستمر موفق به کسب قبولی در این آزمون شدم. از زمان آزمون تاکنون بیش از 6 ماه گذشته است و من همچنان منتظر انجام ادامه کارها هستم ولی هیچ‌گونه تماسی در این خصوص با من گرفته نشده است. طبق قانون تسهیل داوطلبانی که امتیاز کافی را کسب کرده باشند نیازی به مصاحبه علمی و تخصصی ندارند ولی بر اساس مصوبه جدید قوه قضائیه پذیرفته‌شدگان آزمون کتبی سردفتری باید در مرحله مصاحبه علمی نیز شرکت کنند که این بر خلاف قانون مصوب مجلس است.»

لازم به ذکر است؛ سال گذشته قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به تصویب مجلس رسید که طبق ماده 3 آن تغییراتی در قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران صورت گرفت. بنا بر اصلاحات جدید، داوطلبانی که حداقل 70درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز آزمون سردفتری را کسب کنند به عنوان پذیرفته شده، جهت طی مراحل مقتضی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی می شوند. اما در 24 خرداد 1402 رئیس قوه قضاییه مصوبه‌ای را به شماره 9000/18197/100 ابلاغ کرد که طبق آن باید از پذیرفته شدگان اعلامی، پس از طی مراحل تایید صلاحیت توسط مراجع ذیصلاح مصاحبه‌ای توسط هیأت اختبار صورت گیرد.

ولی‌نژاد ضمن انتقاد از آیین نامه جدید قوه قضائیه می‌گوید: «یکی از دوستانم در آزمون کانون وکلا با امتیاز میانگین بالای 70درصد موفق به کسب قبولی شد و طبق همین اصلاحات موجود در قانون تسهیل، بدون انجام مصاحبه به کانون وکلا معرفی شد.»

کاربران دیگری در خبرگزاری فارس نیز خواهان حذف مصاحبه علمی آزمون سردفتری بر اساس قانون تسهیل شده‌اند. مخاطبی با حمایت از این پویش نوشته: «پذیرفته‌شدگانِ این آزمون باید اعتراض خود را در خصوص آیین نامه جدید خدمت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون اصل نود اعلام کنند و خواستار بی‌اعتبار شدن و ابطال آیین نامه‌ای شوند که مخالفت صریح با قانون تسهیل را دارد. همانطور که می‌دانیم هیچ مصوبه‌ای نه می‌تواند قانون را ابطال و نه عطف به ما سبق شود.»

مخاطبی دیگر نیز از فارس من خواسته تا صدای جوان‌هایی باشد که بعد از کلی سختی و استرس در این آزمون حالا با «سنگ اندازی» مواجه شده‌اند.

سردبیر پویش در انتها از مسؤولان قوه قضائیه خواستار رسیدگی به این موضوع شده زیرا این موضوع مطالبه حامیان و شرکت کنندگان آزمون سردفتری است.

شما هم اگر با این موضوع موافق هستید می‌توانید پویش را در اینجا امضا کنید.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

غلامحسین محسنی اژه ای

آزمون سردفتری قوه قضائیه قانون تسهیل این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
فارس من | اعتراض قبول‌شدگان آزمون سردفتری به مصوبه جدید قوه قضائیه 2
فارس من | اعتراض قبول‌شدگان آزمون سردفتری به مصوبه جدید قوه قضائیه 3
فارس من | اعتراض قبول‌شدگان آزمون سردفتری به مصوبه جدید قوه قضائیه 4