سه‌شنبه 15 آبان 1403

فارس من | بازگشایی نمادهای استانی سهام عدالت نیازمند 5 گام است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فارس من | بازگشایی نمادهای استانی سهام عدالت نیازمند 5 گام است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان خبرگزاری فارس، با ثبت پویشی با عنوان «تکلیف بازگشایی سهام عدالت استانی مشخص شود» خواستار پیگیری این موضوع از مسئولان مربوطه شدند.

در این زمینه مهدی سعادتی، رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس به عنوان بزرگ‌ترین فراکسیون مجلس اعلام کرد: با توجه به اینکه منافع سهامداران عدالت در سال 99 بعد از بازگشایی نمادهای استانی در بورس به خاطر شرایط بازار در خطر بود، مقام ناظر بازار اقدام به بستن نمادهای معاملاتی استانی سهام عدالت کرد.

وی اظهار داشت: ارزش سهام عدالت در حال حاضر بیش از 800 هزار میلیارد تومان است و 49 میلیون سهامدار عدالت در سراسر کشور ذی‌نفعان این سهام هستند و برای بازگشایی نمادهای سهام عدالت باید 5 اقدام به صورت مقدماتی انجام شود.

رئیس فراکسیون سهام عدالت اضافه کرد‌: مسئله اصلی این است که سهام عدالت باید بر مبنای شرکت‌های تعاونی شهرستانی باشد و انتخابات سهام عدالت ابتدا در مرحله تعاونی‌های شهرستانی انجام شود و بعد از آن انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت با محوریت افراد منتخب در تعاونی‌های شهرستانی برگزار شود که یکی از مقدمات بازگشایی نمادها، برگزاری انتخابات و انتخاب هیات مدیره برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت است.

وی افزود: مسئله مهم دیگر این است که در دولت قبل اداره امور سهام عدالت برخلاف سیاست‌های کلی که باید به دست خود مردم و سهامداران باشد از آنها گرفته شده بود و با وجود اینکه سهام عدالت از نظر مالکیت در اختیار مردم بود، اما مدیریت آن در انحصار دولت قرار داشت و با توجه به مسدود بودن نمادهای معاملاتی استانی، همچنان این مدیریت در اختیار دولت است.

به گفته سعادتی؛ برای بازگشایی سهام عدالت باید ابتدا آیین‌نامه اجرایی سهام عدالت توسط همه ذی‌نفعان و گروه‌ها شامل خود سهامداران عدالت، نمایندگان مجلس، سازمان بورس، سازمان خصوصی‌سازی، نهادهای امنیتی، نمایندگان دادستانی کل کشور، تهیه و نهایی شود که این آیین نامه در حال حاضر با مشارکت اغلب ذی‌نفعان تهیه شده و تقریبا نهایی شده است که امیدواریم تا یک ماه آینده آیین نامه اجرایی سهام عدالت رونمایی و برای اجرا به همگان ابلاغ شود.

نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی گفت: قرار نیست فقط شورای عالی بورس درباره سهام عدالت تصمیم‌گیری کند، بلکه باید همه ذی نفعان در آن دخیل باشد و امیدواریم آیین نامه اجرایی سهام عدالت تا یک ماه آینده نهایی و اعلام شود.

سعادتی افزود: برای بازگشایی نمادهای استانی علاوه بر تدوین آیین‌نامه و برگزاری انتخابات و انتخاب هیات مدیره، باید شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بر اساس قواعد بورس افزایش سرمایه بدهند و این افزایش سرمایه به صورت رسمی ثبت شود. همچنین کارشناسان می‌گویند یکی دیگر از شرایط ضمنی برای بازگشایی نمادهای استانی این است که ثبات قابل توجهی به بازار برگردد که بازگشایی سهام موجب ریزش مجدد بازار نشود.

به گزارش فارس، با گذشت 3 سال از آزادسازی سهام عدالت، هنوز نمادهای استانی سهام عدالت که وارد بورس شدند به خاطر دلایل فنی بسته مانده‌اند و چه سهامداران عدالت که از دولت سهام گرفته و روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند و سهامدار استانی هستند و چه سایر سرمایه‌گذارانی که این سهام را از بازار خریداری کرده‌اند، به خاطر بسته بودن نماد شرکت‌های استانی امکان معامله و خرید و فروش آن وجود ندارد.

البته سعادتی این نکته را هم یادآور شد: سیاست‌گذار، اصرار دارد که سهامداران عدالت در سهامداری خود باقی بمانند و به‌جای فروش سهام از عواید و بازدهی‌های آن استفاده کنند.

رئیس فراکسیون سهام عدالت گفت که من خودم معتقدم به‌جای اینکه 100 درصد سود سهام عدالت بین سهامداران توزیع شود، این منابع که در استان‌ها رقم قابل توجه چند هزار میلیارد تومانی می‌شود، باید ابتدا در پروژه‌های سودده و دارای اولویت سرمایه‌گذاری شود و از محل عایدات سرمایه‌گذاری، سهام جدید و یا سود جدید برای سهامداران واریز شود که در آن صورت می‌توان امیدوار بود که پروژه‌های اولویت‌دار استان‌ها با سودهای سهام عدالت تکمیل می‌شود.

برای برآورده شدن خواسته مخاطبان فارس، همان گونه که رئیس فراکسیون سهام عدالت اعلام کرده و قبل از آن هم مجید عشقی، رئیس سازمان بورس گفته بود، برای باز شدن نمادهای استانی مقدماتی از جمله برگزاری انتخابات، انتخاب اعضای هیات مدیره، افزایش سرمایه شرکت‌های استانی انجام شود و بازار بورس هم به یک تعادلی برسد تا نمادهای معاملاتی سرمایه‌گذاری استان‌ها توسط ناظر بازگشایی شود.

به گفته رئیس سازمان بورس، خواسته سیاست‌گذار این است که سهام عدالت به‌گونه‌ای مدیریت شود که مردم به ماندگاری در سهام عدالت تشویق شوند و به‌جای فروش آن از عایدات و سودهای متعلق به سهام عدالت استفاده کنند.

پیش از این هم بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران هم به خبرنگار فارس، گفته بود: برای برگزاری مجامع شرکت‌های سهام عدالت 4 تا 5 جلسه با شورای عالی بورس و رئیس سازمان خصوصی‌سازی برگزار شد تا به یک وحدت نظر برسیم و امیدوارم به زودی مسئله سهام عدالت تعیین تکلیف شود.

به گفته رئیس اتاق تعاون ایران بعد از آزادسازی سهام عدالت در سال 99 مردم مالک سهام شدند، اما متأسفانه مدیریت آن واگذار نشد، در حالی که در سخنان مقام معظم رهبری هم اشاره شده است که چون سهام عدالت به مردم تعلق گرفته است، باید مدیریت آن هم مردمی شود.

عبداللهی گفته بود که قرار است مالکیت سهام عدالت دست سهامداران باشد، اما مدیریت آن به دست افراد حرفه‌ای سپرده شود، بنابراین نظرات مختلفی مطرح است و به زودی به یک جمع‌بندی خواهیم رسید که دارایی سهام عدالت برای شرکت‌های سهامی عام عدالت استانی باشد، همچنین برای برگزاری مجامع شرکت‌های سهام عدالت هم 4 تا 5 جلسه با شورای عالی بورس و رئیس سازمان خصوصی‌سازی برگزار کردیم تا به یک وحدت نظر برسیم و امیدوارم ظرف یک ماه آینده مسئله سهام عدالت تعیین تکلیف شود.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید سهام عدالت بازگشایی نمادهای استانی سهام عدالت مهدی سعادتی رئیس فراکسیون سهام عدالت سهام عدالت استانی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است