فارس من | تقاضای اقتصادی دانشجویان و پاسخ مثبت مسوولان
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، شرایط اقتصادی کشور را همه میدانند، مشکلات کم نیست، وضعیت دانشجویان و خانوادههای دارای فرزند دانشجو هم مشخص است چرا که به هر حال خیلی از خانوادهها دانشجو دارند و با مشکلات دانشجویی از نزدیک مواجه هستند، شهریههای دانشگاهها کم نیست، هزینههای دیگر هم هست، دانشجویان هم که جز درس و دانشگاه کار دیگری ندارند و از نظر مالی به خانوادههایشان وابسته هستند، بنابراین نیاز دانشجویان به وام دانشجویی غیرقابل انکار است.
از این رو برخی دانشجویان با ثبت پویشی در سامانه فارس من، خواستار افزایش وامهای دانشجویی شدند و اعلام کردند که با توجه به حضوری شدن دانشگاهها و همچنین افزایش هزینههای دانشجویان وام دانشجویی افزایش یابد.
سردبیر سوژه فارس من در این باره گفته است: مبلغ هزینه خوابگاه و شهریه شبانه دانشگاهها افزایش داشته اما وام دانشجویی افزایش پیدا نکرده است و ما خواستار افزایش وام دانشجویی هستیم. گروه دانشگاه خبرگزاری فارس نیز طبق رسالت همیشگی خود موضوع را از مسوولان پیگیری کرده است.
عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در حال حاضر صندوق رفاه دانشجویان وامهای مختلفی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد اما اگر تقاضای بیشتری وجود دارد، بهتر است افزایش وامها صورت گیرد.
وی افزود: شرایط اقتصادی دانشجویان ما به گونهای است که به وام نیاز دارند، بخصوص که دانشجویان شغلی ندارند و بیشترشان به خانوادههایشان وابسته هستند بنابراین اگر تقاضایی هست اینکه دولت بتواند منابع مالی بیشتری را تأمین کند تا وام بیشتری در اختیار دانشجویان قرار گیرد کار بسیار پسندیده و خوبی است.
مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز از افزایش بودجه هشت و نیم درصدی صندوق از محل بودجه عمومی دولت خبر داد و گفت: یک افزایش دیگر هم توسط نمایندگان مجلس به بودجه صندوقین وزارت علوم و علوم پزشکی افزوده شد که برای کمک به مازاد شهریه دانشجویان تحت کمیته امداد حضرت امام (ره) و سازمان بهزیستی است.
وی با بیان اینکه هم مبلغ وامها و هم تعداد پرداخت افزایش یافته است، افزود: البته این بودجه به طور کلی برای هزینه صندوق رفاه دانشجویان و برای وام نیز درنظر گرفته میشود، ما 5 نوع وام دانشجویی در نظر گرفتیم، وام تحصیلی، شهریه، ودیعه مسکن، وام دکتری و وام ضروری. به صد درصد درخواستهای دانشجویان واجد شرایط وام نیز پاسخ مثبت داده شده است.
همچنین هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان نیز گفته است: 80 درصد مبالغی که در قانون بودجه به صندوق رفاه تعلق میگیرد مستقیم برای وامهای دانشجویی استفاده میشود، سال گذشته حدود 800 میلیارد تومان به وامهای دانشجویی اختصاص داده شد که بخشی از آن از طریق قانون بودجه و بخشی دیگر نیز از طریق درآمد اختصاصی صندوق رفاه دانشجویان تأمین میشود.
سلیمان عباسی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی هم از افزایش وامهای دانشجویی خبر داده و گفته است: میزان وام شهریه دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته بیش از 15 درصد افزایش یافته است، به طوریکه وام شهریه از یک میلیون و سیصد هزار تومان به یک و پانصد هزار تومان افزایش یافت.
پایان پیام /