فراخوان حمایت از طرحهای دانشبنیان منتشر شد
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکت نفت بهران با همکاری شرکت توسعه دانشبنیان سینا اقدام به پذیرش طرح و ایده در مرکز نوآوری بهرانتک میکند. امید علیزاده از مرکز نوآوری بهرانتک درباره نقش فناوری نانو در این فراخوان گفت: «روغنها و روانکارها از دو بخش روغن پایه و افزودنی تشکیل میشوند که یکی از محورهای این فراخوان جذب طرحهایی برای ارائه افزودنیهای نانویی به روانکارها است. وی...
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکت نفت بهران با همکاری شرکت توسعه دانشبنیان سینا اقدام به پذیرش طرح و ایده در مرکز نوآوری بهرانتک میکند.
امید علیزاده از مرکز نوآوری بهرانتک درباره نقش فناوری نانو در این فراخوان گفت: «روغنها و روانکارها از دو بخش روغن پایه و افزودنی تشکیل میشوند که یکی از محورهای این فراخوان جذب طرحهایی برای ارائه افزودنیهای نانویی به روانکارها است.
وی ادامه داد: در حال حاضر روانکارهای نانویی جای خود را در میان محصولاتی نظیر روغن موتور باز کردهاند که ما به دنبال طرحهایی هستیم که بتواند با ارائه افزودنیهای نانویی نظیر نانوذرات الماس، دی سولفید تنگستن و مواد دوبعدی دیگر به ارتقاء کیفیت روغنها کمک کند. همچنین در بخش سولفورزدایی از مشتقات نفتی نیاز به کاتالیستهایی نانویی است که در این فراخوان افراد و محققان میتوانند ایدهها و طرحهای خود را به مرکز ارسال کنند.» وی افزود: «در پالایش برشهای نفتی نیز به مواد نانویی نیاز است که طرحهای مورد نظر این فراخوان میتواند ارائه پیشنهاداتی در این باره باشد. پسابهای صنعت نفت و پتروشیمی به دلیل وجود ترکیبات خطرناک نیازمند تصفیه است به ویژه این که در این پسابها حلالهایی میتواند وجود داشته باشد که برای محیط زیست خطرناک باشد.
وی اظهار کرد: فناوری نانو از دو منظر میتواند به حل این مشکل کمک کند. حسگرهای نانویی برای تشخیص وجود این مواد سمی و همچنین نانومحصولاتی برای حذف این ترکیبات از جمله محورهای نانویی این فراخوان در بخش تصفیه آب و پساب است.» علیزاده ضمن اشاره به اهمیت فناوری نانو در توسعه فیلترهای تصفیهکننده گازهای خروجی از کارخانه از دانشپژوهان درخواست کرد که طرحهای خود را در این حوزه برای مرکز نوآوری بهران تک ارسال کنند. محورهای ارسال طرح:
بهینهسازی فرآیندهای آروماتیکزدایی و مومگیری با حلال برای تولید روغن پایه مطلوب. بهکارگیری فناوریهای نوین در عملیات سولفورزدایی و بهبود کیفیت محصولات. راهکارهای افزایش کیفیت و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی در محصولات اصلی و جانبی واحدهای فرآیندی و تولیدی. تولید افزودنیهای تخصصی مورد نیاز در تولید محصولات نهایی به منظور بومیسازی و خودکفایی ملی. تولید محصولات فناورانه مبتنی بر نیاز بازار به ویژه در صنایع بزرگ کشور. طراحی و ساخت تجهیزات و ماشینآلات (ثابت و داور) و تجهیزات آزمایشگاهی مورد استفاده در صنعت. راهکارها و ایدههای جدید در زمینه توسعه برند، بازاریابی، فروش و تبلیغات. راهکارها و ایدههای جدید در زمینه توسعه سرمایه انسانی، آموزش و افزایش انگیزش کارکنان. راهکارهای بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش راندمان بهرهوری در واحدهای صنعتی. بازیافت و شیرینسازی آبهای سخت صنعتی. راهکارهای کاهش آلودگی هوا در صنایع بزرگ. گفتنی است؛ مهلت ارسال طرحهای پیشنهادی تا 6 شهریورماه 1400 ادامه دارد.