چهارشنبه 5 دی 1403

فرصت ثبت‌نام در خانه مطبوعات کردستان تمدید شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فرصت ثبت‌نام در خانه مطبوعات کردستان تمدید شد

سنندج - ایرنا - رییس خانه مطبوعات و رسانه های کردستان با اشاره به اینکه اهالی رسانه در استان تا پایان اردیبهشت فرصت ثبت نام در خانه مطبوعات را دارند، گفت: تاکنون 25 درصد اعضای قدیم و جدید در سامانه این خانه مدارک خود را بارگذاری کردند.

شیروان یاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران از سهل انگاری و بی تفاوتی 75 درصد از اعضای خانه مطبوعات نسبت به تکمیل و ارسال فراخوان به آدرس الکترونیکی خانه مطبوعات انتقاد کرد و گفت: تاکنون 25 درصد از اعضای خانه مطبوعات نسبت به تکمیل فراخوان منتشر شده خانه مطبوعات ورسانه های کردستان از 28 اسفند سال گذشته تاکنون اقدام کرده اند.

وی اضافه کرد: 30 اردیبهشت ماه پایان مهلت اعلام شده در فراخوان است و از این تاریخ به بعد به مدارک ارسالی هیچ عضوی از اعضای قدیم و جدید رسیدگی نمی شود.

رییس خانه مطبوعات و رسانه های کردستان هدف از انتشار این فراخوان را رعایت ماده 42 اساسنامه و احصای هویت اعضای اصلی و افتخاری خواند و گفت: درخانه مطبوعات ورسانه های کردستان کیفیت برکمیت اولویت دارد وهیات مدیره خانه مطبوعات در پالایش اعضا جدی است و هیچ تعارفی هم با اعضا ندارد.

یاری تاکید کرد: اجرای این بند از اساسنامه خانه مطبوعات برای دفاع از حق قانونی خبرنگاران واقعی و حذف افرادی که استفاده از نام خبرنگاری را پوششی برای دریافت رپرتاژ و آگهی می دانند، ضروری است.

وی یادآور شد: هیات مدیره خانه مطبوعات در سال جاری تنها به افرادی که براساس این فراخوان خبرنگار شناخته می شوند خدمات رفاهی، آموزشی، تفریحی، ورزشی و حقوقی ارایه می دهد و این روند سال های گذشته ادامه نخواهد داشت.

رییس خانه مطبوعات و رسانه های کردستان درخصوص بارگذاری 10 اثر از آثار تولیدی اعضا نیز اضافه کرد: که این تبصره از فراخوان مشمول رسانه های برخط از جمله خبرگزاری ها، پایگاه های اطلاع رسانی، هفته نامه ها و دوهفته نامه هاست و افرادی که در ماهنامه و فصلنامه ها کار می کنند، شرایط متمایز است.

یاری با تاکید بر اینکه آثار بارگذاری مشمول خبر تولیدی، گزارش خبری تولیدی، مصاحبه، یادداشت و سرمقاله در رسانه های برخط و رسانه های نوشتاری است؛ افزود: کمیته تطبیق و ارزیابی خانه مطبوعات آثار پوششی و دریافتی را به عنوان اثر نمی پذیرد و این یک شرط لازم برای تایید آثار ارسالی است.

وی در خصوص وضعیت آثار ماهنامه ها و فصلنامه ها هم گفت: شاغلان درماهنامه ها باید به صورت فصلی سه اثر تولیدی و فصلنامه ها نیز یک اثر تولیدی حرفه ایی بارگذاری وبه آدرس الکترونیکی خانه مطبوعات ارسال کنند.

یاری در پاسخ به این سوال که آثار خبرنگارن شاغل در خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی چگونه الصاق و به آدرس الکترونیکی ارسال شود؛ اظهار داشت: همکاران شاغل در این رسانه ها نیز افزون بر عکس گرفتن از صفحه مطلب منتشره بر صفحه رسانه های برخط، نسبت به ارسال لینک نیز اقدام کنند.

"یاری" نسبت به ارسال آثار فاقد ذکر نام خبرنگار هم گفت: آثار این همکاران باید به تایید مدیرمسئول رسانه های نوشتاری، روسا، سرپرستان خبرگزاری ها وپایگاه های اطلاع رسانی برسد و آنگونه که رییس خانه مطبوعات می گوید خانه مطبوعات نسبت به ارسال صفحات پی دی اف همکاران شاغل در رسانه های نوشتاری براساس بازه زمانی سه ماهه و نام نگارنده، راستی آزمایی خواهد کرد و درصورت احراز تخلف با خبرنگار خاطی در کمیته انضباطی برخورد جدی می شود.

وی به کمیته نمایندگی روزنامه های سراسری در استان نیز اشاره کرد و افزود: هیات مدیره خانه مطبوعات با مشارکت اداره کل و فرهنگ وارشاد اسلامی استان کردستان در سه ماهه تابستان از تمام دفاتر نمایندگی روزنامه های سراسری بازدید می کند واگر فرد دارای مجوز نمایندگی روزنامه ها فاقد دفتر و شرایط نمایندگی باشد، شناسایی و با رایزنی خانه مطبوعات با مدیران مسئول این روزنامه ها نسبت به تعیین تکلیف این نمایندگی ها اقدام خواهد کرد.

رییس خانه مطبوعات و رسانه های کردستان، نمایندگی روزنامه ها برای انتشار آگهی و رپرتاژ را ظلم ناروا دانست و و تاکید کرد: نمایندگی روزنامه های سراسری مکلف هستند به مثابه استان های برخودارخبرها و گزارش های استان کردستان را در صفحات شهرستان ها منتشر کنند و صرف آگهی و رپرتاژ دادن و درصد گرفتن از میزان آگهی ها و رپرتاژها با استراتژی رسانه نگاری و اهداف اساسنامه خانه مطبوعات مغایرت دارد.

یاری به برگزاری دوره آموزش مجازی روزنامه نگاری بحران توسط استاد مینوبدیعی پیشکسوت گزارش نویسی نیز گریزی زد و از اینکه تنها 20درصد از خبرنگاران کردستان در این پیج آموزش مجازی حضور داشتند، انتقاد کرد و یادآور شد: 80 درصد از اساتید و روزنامه نگاران باسابقه و حرفه ای کشور در این دوره از جمله استاد محمد بلوری و زهرا مشتاق حضور داشتند.

وی از اعلام بی نیازی 80درصد از خبرنگاران به آموزش و آموزش پذیری ابراز تاسف کرد و افزود: این مطلق اندیشی و احساس بی نیازی به آموزش یک درد بی درمان در جهان ذهن شماری از خبرنگاران در کردستان است که مایه تاسف است این درحالی است که اساتید بزرگ رسانه در کشور مدام در حال آموزش متدهای روز، رسانه نگاری هستند.

در حال حاضر براساس آمار منتشر شده در سامانه جامع رسانه‌ها، 104 نشریه در استان کردستان مجوز انتشار دارند که از این تعداد یک روزنامه، 66 نشریه شامل 12 هفته‌نامه، 6 دوهفته‌نامه، هشت ماهنامه، یک دوماهنامه، 28 فصلنامه و 10 دو فصلنامه است و مابقی را هم رسانه‌های الکترونیک برخط تشکیل می‌دهند.

*س_برچسب‌ها_س*