پنج‌شنبه 22 خرداد 1404

فروش ابزار غیراستاندارد و قاچاق در فضای مجازی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
فروش ابزار غیراستاندارد و قاچاق در فضای مجازی

رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه فروش ابزار غیراستاندارد و قاچاق در فضای مجازی گفت: بسیاری از ابزارها مستقیماً با جان افراد شاغل در بخش‌های فنی در ارتباط هستند؛ اگر این ابزارها غیراستاندارد باشند، خطرات جانی در پی خواهد داشت.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم رستگار رئیس اتاق اصناف تهران، در سخنانی اظهار داشت:«در این مسیر باید با شفافیت بیشتری حرکت کنیم و تصمیماتی که در نهادهای دولتی اتخاذ می‌شود، با مشارکت تشکل‌های صنفی مربوط تکمیل و اجرایی شود. در حوزه آمار و اطلاعات می‌توانیم دقیقاً نشان دهیم چه میزان از فعالیت‌ها در فضای مجازی، مجاز و چه میزان غیرقانونی است.

رستگار گفت: نکته حائز اهمیت آن است که ابزار مورد استفاده باید بدون نقص و دارای استاندارد باشد. هرگونه انحراف در کیفیت، منجر به تولیدات غیر‌استاندارد می‌شود. بسیاری از ابزارها مستقیماً با جان افراد شاغل در بخش‌های فنی در ارتباط هستند؛ اگر این ابزارها غیراستاندارد باشند، خطرات جانی در پی خواهد داشت.

آغاز طرح مقابله با سد معبر اصناف در پیاده‌روهای تهران

وی افزود: مشکل امروز ما، علاوه بر تقلب، به تولیدات موسوم به "زیرپله‌ای" بازمی‌گردد. برخی تولیدکنندگان توانایی رسیدن به استاندارد را دارند اما فاقد امکانات هستند. اتحادیه‌ها می‌توانند بستری شفاف برای فعالیت همه صنوف باشند.

*فروش کالاهای قاچاق در فضای مجازی

رییس اتاق اصناف تهران ادامه داد: از مسائلی که باید به آن توجه کرد، تغییر رفتار اقتصادی مردم در دوران کرونا و پس از آن است. فضای مجازی، واقعیتی اقتصادی است و اکنون به‌شکل رها اداره می‌شود. بسیاری از افراد در این فضا مشغول خرید و فروش هستند، در حالی که بار مالیات، هزینه، آمار و پاسخگویی بر دوش فعالان رسمی قرار دارد؛ این مسئله یک اشتباه راهبردی است.

وی تصریح کرد: من با اصل حضور و خرید و فروش در فضای مجازی مخالف نیستم، اما نحوه اجرای آن باید اصلاح شود. بسیاری از کالاهای قاچاق نیز از همین بستر به فروش می‌رسند؛ زیرا توزیع بدون هرگونه نظارت صورت می‌گیرد. در حال حاضر، نظارت بر این فضا بسیار محدود و صرفاً در صورت شکایت انجام می‌شود.

وی گفت: در این زمینه درخواست ما آن است که با تدوین برنامه‌ای مشخص، مدیریت فضای مجازی نیز به اتحادیه‌های تخصصی واگذار شود. در حال حاضر، کسانی که به‌صورت قانونی فعالیت می‌کنند، مالیات می‌پردازند و مسئولیت‌ها را به دوش می‌کشند، اما کسانی که در فضای مجازی فعالیت غیررسمی دارند، پاسخگو نیستند.

*فروش ابزار در فضای مجازی باید با مجوز اتحادیه باشد

مهدی باقرپور، رئیس اتحادیه صنف ابزارفروشان تهران در مراسم رونمایی از پوستر روز ملی صنعت ابزار اظهار داشت: فروش ابزار آلات در فضای مجازی متاسفانه در حال حاضر کنترلش تحت حاکمیت مجزا از اتحادیه‌های صنفی است اما برای ساماندهی این عرضه و جلوگیری از فروش ابزار تقلبی در فضای مجازی لازم است تحت نظارت اتحادیه باشد.

وی با بیان اینکه هر شخصی که در فضای مجازی اقدام به ابزار فروشی می‌کند باید از اتحادیه مجوز بگیرید، افزود: در فضای مجازی همه کسب‌وکارها از یک اتحادیه کسب کارهای مجازی مجوز دریافت می‌کنند، در حالی‌که ماهیت تخصصی آن‌ها متفاوت است.

رئیس اتحادیه صنف ابزارفروشان تهران ادامه داد: در صنف ابزار، 14 شاخه بزرگ وجود دارد که هرکدام شامل هشت تا نه هزار قلم کالا هستند. مدیریت یا حتی تولید این اقلام بسیار دشوار است. برخی کالاها وجود دارند که تنها سالی یک‌بار مصرف می‌شوند، مثلاً در صنایع پتروشیمی، و بدیهی است که نیاز به تولید انبوه ندارند. اما وقتی فضای مجازی تحت کنترل اتحادیه‌های تخصصی قرار نمی‌گیرد، زمینه برای توزیع کالاهای معیوب، قاچاق و بی‌کیفیت فراهم می‌شود.

وی گفت: در چنین شرایطی، نقش تاجر، کاسب و تولیدکننده متخصص نادیده گرفته می‌شود. اگر مسیر فعلی اصلاح نشود، نمی‌توان انتظار داشت نتیجه تغییر کند. امیدوارم با پیگیری‌های جناب آقای رستگار و حمایت اصناف، این مسیر اصلاح شود.