فروش کمتر از انتظار فورد F-150 لایتنینگ برقی
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، بر اساس گزارش وبسایت کار اِج، بیش از 8 هزار دستگاه وانت پیکاپ برقی فورد F-150 لایتنینگ (تا زمان نگارش خبر 8128 دستگاه) در انبار نمایندگیها آماده فروش هستند. برای مقایسه باید گفت تعداد مدلهای کارکرده موجود برای فروش زیر 400 دستگاه اعلام شده است. تا پایان ماه سپتامبر فورد تعداد 12,260 دستگاه از این خودرو را در آمریکا به فروش رسانده که نسبت به مدت مشابه سال پیش رشد 40 درصدی را نشان میدهد. همچنین در سهماهه سوم امسال تعداد 3503 دستگاه F-150 لایتنینگ به فروش رسیده که حاکی از افت 46 درصدی است. مجموع فروش این خودرو نیز به 27,877 دستگاه میرسد.
اگر این ارقام یعنی 27,877 و 8,128 دستگاه را با یکدیگر جمع کنیم به رقمی بیش از 36 هزار دستگاه میرسیم و این میزان تولید F-150 لایتنینگ از سال 2022 را نشان میدهد و بهعبارتدیگر سهم خودروهای فروخته نشده از کل میزان تولید به 22 درصد میرسد. البته اگر خودروهای حاضر در پارکینگهای فورد که آماده بارگیری به نمایندگیها هستند را نیز حساب کنیم سهم این خودروهای فروخته نشده بیشتر خواهد بود. خبر مربوط به این آمار و ارقام در پلتفرم X متعلق به ایلان ماسک منتشر شد و او نیز در پاسخ به این خبر از کلمه Wow استفاده کرد که به نظر ما نشان دهنده سورپرایز شدن اوست. البته پست اصلی مربوط به این خبر به اشتباه سهم حدود 30 درصدی از خودروهای فروخته نشده را ذکر کرده چراکه صاحب این حساب کاربری بجای در نظر گرفتن کل میزان تولید (بیش از 36 هزار دستگاه)، مجموع فروش یعنی 27,877 دستگاه را مبنای آمار خود قرار داده است.
بههرحال این دادهها نکات جالب زیادی دارند و مشکلات تقاضا برای وانت برقی فورد را نشان میدهند. باید دانست F-150 لایتنینگ خودروی جدیدی است و قبلاً اخباری درباره تشکیل لیست انتظار خرید برای آن منتشر شده بود و به همین خاطر انتظار انتشار چنین آماری از میزان مدلهای فروخته نشده را نداشتیم. شایان ذکر است فورد در تابستان امسال قیمت خودروی خود را بهطور قابلتوجهی کاهش داده بود و بعدها نیز تریم جدیدی از آن را با تخفیفهای گوناگون معرفی کرد. این برند همچنین با مشکلاتی در زمینه تولید F-150 لایتنینگ دستوپنجه نرم میکند. موضوع دیگر اینکه جنرال موتورز نیز اعلام کرد به دنبال تأخیر در آغاز تولید وانتهای برقی خود در دومین کارخانه اختصاص یافته به این امر است و یکی از دلایل آن را کمبود تقاضا میداند. به نظر میرسد خریداران نسبت به قیمت بالای این خودروها اعتراض دارند و همین امر میتواند پاشنه آشیل محصولات برقی دو برند یاد شده باشد.