فریاد اعتراض در مجلس؛ چرا دهن نماینده را گچ میگیرید
«چرا دهان نماینده را گچ میگیرید؟»؛ این فریاد اعتراضی نماینده بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی است، در واکنش به اینکه هیات رییسه به او اجازه بیان تذکرش را نداد.
«چرا دهان نماینده را گچ میگیرید؟»؛ این فریاد اعتراضی نماینده بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی است، در واکنش به اینکه هیات رییسه به او اجازه بیان تذکرش را نداد.
به گزارش «تابناک»؛ نشست علنی مجلس شورای اسلامی بعد از یک هفته تعطیلی برای سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه امروز تشکیل شد؛ جلسهای با دستور کار انتخاب ناظران در مجامع و شوراها و همچنین بررسی طرح دوفوریتی اصلاح ماده (54) مکرر قانون مالیاتهای مستقیم یا موسوم به مالیات بر خانههای خالی، طرح دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (1) قانون بودجه سال 1399 کل کشور یا همان اختصاص قیر رایگان و رسیدگی به تقاضای عدهای از نمایندگان در مورد تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده.
در ابتدای جلسه محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی با تبریک عید سعید قربان از ایستادگی مردم در برابر انواع فتنههای داخلی در دهههای دوم و سوم انقلاب و خنثی کردن پیچیدهترین نقشههای دشمنان و برقراری نظم جدیدی در منطقه غرب آسیا گفت و مشکلات اقتصادی را نقشه دشمن خواند که حل آن به مثابه امتحان بزرگ کارآمدی و رفع مشکلات معیشتی است. او این را هم توضیح داد که امید به آینده، افراد سست عنصر و ناکارآمد و ناامید و یکجانشین را از صحنه مدیریت کشور در عرصههای گوناگون کنار گذاشته و نیروی جوان با استعداد خلاق و امیدوار و انقلابی را روی کار میآورد.
قالیباف با ابراز نگرانی از نحوه برگزاری کنکور به عنوان دغدغه این روزهای بخش اعظمی از جامعه گفت که نگران رعایت نشدن پروتکلهای دقیق بهداشتی در کنکور سراسری است، چون به وعدههای داده شده در برگزاری کنکور دکترا عمل نشد. او پیشنهاد تعویق زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنکتر شدن هوا را هم مطرح و تاکید کرد که سلامت دانش آموزان خط قرمز مجلس است.
بعد از نطق ابتدایی رییس قوه مقننه، مجلس به بررسی جزئیات طرح مالیات بر خانههای خالی با یک ماده واحده و 10 تبصره ورود کرد که به دلیل طولانی شدن مذاکرات، ادامه رسیدگی و تعیین تکلیف به جلسه بعدی مجلس موکول شد. سید احسان خاندوزی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی در توضیحی، جلوگیری از احتکار خانه را به عنوان هدف این طرح بیان کرد و گفت که نرخ احتکار مسکن در کشورمان بیش از استانداردهای بینالمللی است و عملا موجب عدم عرضه خانه به بازار شده است.
محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی هم این توضیح را داد که این طرح شامل دارندگان خانه مسکونی در شهرها و روستاهایی میشود که باید صاحبخانهها اطلاعات خود را در سامانهای ثبت کنند.
در خلال بررسی طرح مالیات بر خانههای خالی محمدرضا، صباغیان نماینده بافق و مهریز قصد بیان تذکری را داشت که امیرحسین قاضی زاده، چنین اجازهای را به او نداد؛ با این استدلال که مجلس در حال بررسی این طرح است و باید تذکر در زمان خود و نه در خلال رسیدگی به موضوع دیگری عنوان شود؛ اتفاقی که با فریادهای اعتراضی صباغیان مواجه شد. او خطاب به هیات رییسه گفت: از عملکرد هیأت رئیسه انتقاد دارم. چرا دهن نماینده را گچ میگیرید؟ اجازه حرف زدن در هر موضوعی که باب میل شما نیست را نمیدهید. این کار تنها باعث تحقیر مجلس میشود. نماینده قدرت دارد و نمیتوانید آن را بگیرید.
صباغیان با طرح سوالاتی درباره انتخاب رئیس دیوان محاسبات خواستار شفاف سازی در این باره شد و تاکید کرد: اگر این مسائل در مجلس روشن شود و ابهامی نماند، دیگر شبکههای معاند نمیتوانند از شرایط سوءاستفاده کنند. اگر نماینده قدرت نداشته باشد، مردم نیز قدرت نخواهند داشت.
در نهایت با توجه به تمام نشدن بررسی طرح مالیات بر خانههای خالی، فرصتی برای ورود به طرح اختصاص قیر رایگان حاصل نشد و نمایندگان از زمان تذکرات و نطقها برای بیان مشکلات مردم استفاده کردند. از جمله آن محمود احمدی بیغش، نماینده شازند بود که از سایر نمایندگان خواست از مصاحبههای متناقض و متعارض در خصوص کنکور سراسری پرهیز کرده و استرس به جوانان وارد نکنند، چون اگر قرار به تعویق کنکور باشد، چه تضمینی برای کاهش شیوع کرونا در ماههای دیگر وجود دارد؛ آن هم در شرایطی که طبق گفته کارشناسان و متخصصان علوم پزشکی شدت کرونا در فصل پاییز افزایش مییابد؛ بدانیم وزارت علوم دشمن جوانان نیست، مطمئن باشید مسئولان مربوطه در این وزارتخانه پیش بینیهای لازم را انجام میدهند؛ پس به دنبال رعایت پروتکلهای بهداشتی در برگزاری کنکور باشید.
تعدادی دیگر هم از وضعیت معیشتی مردم و گران شدن روزانه قیمت کالاهای اساسی گلایه کردند. حبیب آقاجری نماینده بندرماهشهر در این باره گفت: گرانیها کمر مردم را شکسته است؛ بازار بدون کنترل است و روز به روز قیمتها بالا میرود و کسی هم پاسخگو نیست. از سوی دیگر، ارزش پول ملی در مقایسه با ارزهای خارجی روزانه کم میشود و اقدامی هم صورت نمیگیرد، رییس جمهور و دولت موضوع را پیگیری کنند، نه اینکه هر روز برای مردم مشکلات عدیدهای ایجاد شده و از نظر معیشتی در مضیقه باشند.