فریدونی: با سقف قرارداد 6 میلیون دلاری نمیشود جلوی الهلال و الاتحاد قرار گرفت!
مدیرعامل پیشین باشگاه ذوبآهن اصفهان قانون سقف قرارداد را مانعی مهم در مسیر موفقیت نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا دانست.
مجتبی فریدونی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره انتخاب منوچهر نیکفر بهعنوان سرپرست باشگاه سپاهان، اظهار داشت: من از نزدیک با ایشان کار نکردم، اما میدانم که مدتها بهعنوان رئیس هیئت مدیره باشگاه سپاهان و در سالهای 1398 و 1399 هم بهعنوان سرپرست باشگاه فعالیت کرده است. او مدیر صنعتی است و وقتی توانسته چالشهای این بخش را پشت سر بگذارد، در کنترل باشگاه خیلی با مشکل مواجه نمیشود. البته نیکفر نیازمند آشنایی به یکسری تکنیکها و مسائل فوتبال است که با توجه به سابقه کارش بعید است چنین اطلاعاتی نداشته باشد. بر فرض هم که چنین اطلاعاتی نداشته باشد، در ساختار باشگاه سپاهان افرادی حضور دارند که بتوانند اطلاعات لازم را در اختیار ایشان بگذارند.
2 باشگاه پرتغالی علاقهمند به جذب سرمربی سپاهانتغییرات حق مدیرعامل است وی در مورد رویه مرسوم جابهجایی نفرات بعد از تغییرات مدیریتی باشگاهها، یادآور شد: این موضوع به تصمیم شخصی مدیر بستگی دارد. وقتی مدیری به ساختار جدیدی میرود، بعضی نفرات در اجرای سیاستها خیلی به او کمک میکنند، بعضی هم شاید آنقدر تبعیت نداشته باشند و اصلاً شاید یک نفر نتواند در جایگاهی که قرار دارد آنطور که باید کارش را انجام بدهد. البته سپاهان دارای ساختار است با تغییر نفرات خیلی تفاوتی در کار ایجاد نمیشود، ولی به هر حال هر مدیری برای اینکه بتواند کارش را بهتر پیش ببرد، طبیعتاً دوست دارد با نفرات موردنیازش کار کند، اما در کل تغییرات حق مدیر است.
آکادمی خوب الزامی برای خروجی خوب ندارد «بعضی کارشناسان معتقدند سپاهان میتواند با استفاده از پتانسیل آکادمی خود برای کاهش هزینههای تیم فوتبال بزرگسالان بهره بگیرد. در دنیای واقعی و جهان فوتبال واقعاً چنین کاری شدنی است؟»، مدیرعامل پیشین باشگاه ذوبآهن در واکنش به این سؤال خاطر نشان کرد: در فوتبال استثنا وجود دارد، اما ممکن است شما سرمایهگذاری زیادی روی آکادمی انجام بدهید، اما خیلی دستاوردی کسب نکنید و عکس این موضوع هم امکان دارد رخ دهد، اما در کل مرسوم است که به آکادمی توجه مناسبی داشته باشند. هر چند سپاهان هم آکادمی خوب و قانونمندی دارد، اما الزاماً کار این تیم باعث نمیشود که هزینه ترانسفر پایین بیاید. با این وجود رایج است که سالی چهار یا پنج بازیکن آکادمی به تیم بزرگسالان تزریق شوند. البته خیلی از بازیکنان شاید در ردههای پایه شناخته شده نباشند، ولی در رده بزرگسالان گل کنند. عکس این اتفاق هم رخ میدهد و بعضی از بازیکنان به صورت پله پله بالا میآیند. اینطور نیست که بگویم بین هزینه روی آکادمی باشگاه و کاهش هزینه نقلوانتقالاتی ضریب همبستگی 90 درصدی وجود دارد.
چالشهای نیکفر برای پنجره نقلوانتقالات زمستانی سپاهان فریدونی راجع به در پیش بودن پنجره نقلوانتقالات زمستانی فوتبال ایران و ارزیابی احتمال موفقیت نیکفر برای تقویت سپاهان، تصریح کرد: در نیمفصل محدودیتهای زیادی برای جذب بازیکن وجود دارد. اولاً بازیکنی که در تیمش جا بیفتد و خوب باشد، مربی به خروج او رضایت نمیدهد. اگر هم بازیکن عملکرد خوبی نداشته باشد، طبیعتاً خیلی احتمال آن کم است که مورد توجه سرمربی تیمهای دیگر قرار بگیرد. به ندرت پیش میآید که بازیکنی خوب باشد، اما در تاکتیک مربی جا نیفتد یا اختلافنظر با مدیریت و مربی باعث شود تصمیم به جدایی بگیرد. با این وجود مسئله مهمتر از این، قانون سقف قرارداد است. طبیعتاً سپاهان هم باید برحسب این قانون عمل کند و با احتمال اینکه سقف قرارداد طلاییپوشان پُر باشد، باید بازیکنی را از لیست تیم خارج کنند. حال پرسش اینجاست کدام بازیکن را خارج کنند؟ آیا بازیکن مدنظر رضایت به جدایی میدهد یا خیر؟ همه این موارد چالشهایی است که خیلی اجازه نقلوانتقالات موفق در نیمفصل را نمیدهد.
قصد لژیونر شدن یا اتفاقات خاص عامل جدایی بازیکنان از سپاهان است وی درباره پایان قرارداد برخی از بازیکنان تاثیرگذار سپاهان در پایان فصل بیستوسوم لیگ برتر و تلاش سرپرست باشگاه سپاهان برای تمدید قرارداد این بازیکنان، گفت: معمولاً بازیکنان اگر بخواهند لژیونر شوند یا اتفاق خیلی خاصی بیفتد این تیم را ترک میکنند. در حالت کلی سپاهان جای خوب و مطلوبی برای بازیکنان است. آنها از نظر امکانات هر چه بخواهند در این باشگاه در دسترسشان قرار دارد. اما از نظر قاعده فوتبال رویه اینطور است که در نیمفصل سال آخر مذاکره کنند تا اگر قرار بر جدایی است حق ترانسفر نصیب باشگاه مبدأ شود. طبق قانون فیفا بازیکنان در شش ماه پایانی قرارداد اجازه دارند مستقیماً با باشگاههای مدنظرشان مذاکره کنند و نیازی به رضایتنامه برای مذاکره ندارند. در چنین شرایطی بازیکن نسبت به باشگاه دست بالا را پیدا میکند و در قیمت قدرت چانهزنیاش افزایش پیدا میکند.
با سقف قرارداد 6 میلیون دلاری نمیشود جلوی الهلال و الاتحاد قرار گرفت! مدیرعامل پیشین باشگاه ذوبآهن، درباره اینکه سپاهان تنها نماینده ایران در مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا 24-2023 خواهد بود، اظهار داشت: اگر شما سقف بودجه ریالی نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا را به دلار تبدیل کنید، به مبلغ شش میلیون دلار میرسید. یعنی نماینده ایران با بودجه حداکثر شش میلیون دلاری باید الاتحاد و الهلالی رقابت کند که فقط یک بازیکن آنها چند میلیون دلار هزینه داشته است. البته هدفم از این حرفها این نیست که بگویم تیمهای ما هم مانند نمایندگان عربستانی هزینه کنند، اما در کل باید فکری به حال این موضوع کنیم. ما باید شرایط اقتصادی و امکانات در دسترس را مورد توجه قرار بدهیم.
کاهش بودجه رشتههای غیرفوتبالی سپاهان برای بستن تیم نجومی در فوتبال؟ فریدونی در مورد عدم ثبات رویه باشگاه سپاهان در تیمداری رشتههای غیرفوتبالی، تصریح کرد: به نظرم این سؤال را باید از مدیران سپاهان بپرسید که چرا رشتههای غیرفوتبالی را حداقلی بستند، اما به نظر میرسد هزینه رشتههای دیگر سپاهان را کاهش دادند تا بتوانند بودجه تخصیص داده شده را صرف فوتبال کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا پیشنهادی در مورد سیاستهای کلی باشگاه سپاهان دارید؟»، گفت: از آنجایی که خودم همواره نگاه اقتصادی دارم اگر میخواستم پیشنهادی بدهم روی راههای درآمدزایی فکر میکردم، اما من اگر در جایگاه مدیریت باشگاهی باشم تلاش میکنم تعادل نسبی بین فوتبال و سایر رشتهها برقرار و همچنین میان رشتههای بانوان و آقایان از نظر بودجه تعادل نسبی برقرار میکنم. زمانی که در باشگاه ذوبآهن بودم تمام تلاشم را انجام دادم که روی آکادمی خوب کار کنم و به این موضوع اهمیت بدهم.
رویکرد سپاهان در دوران نیکفر تغییر کرد مدیرعامل پیشین باشگاه ذوبآهن با ارزیابی عملکرد نیکفر در قضیه انتشار پوستر چالشی برای تیم فوتبال بانوان، عنوان کرد: قطعاً در باشگاه سپاهان سلسله مراتبی وجود دارد و انتشار چنین پوستری بعد از کسب تأییدیههایی صورت گرفته است. رویکرد عذرخواهی و اصلاح اشتباهات، کاری قابل توجه است که آقای نیکفر در این مورد انجام داد. نباید فراموش کرد که بعد از انتصاب آقای نیکفر، رویکرد سپاهان قطعاً تغییر کرده است. متأسفانه در دوره قبلی تنش زیادی در سپاهان وجود داشت. این باشگاه دائم درگیر بیانیهنویسی، شکایت و... بود. بخش زیادی از تمرکز مدیرعامل درگیر این موارد بود و حواسشان معطوف بر آن بود که چه حرف و حدیثی وجود دارد. باشگاهی که درگیر این حواشی باشد، طبیعتاً ضربه میبیند. برای مثال ساعت 23:30 در برنامه تلویزیونی مطلبی علیه سپاهان طرح میشد تا 11:40 روابط عمومی باشگاه خبر شکایت را منتشر میکرد. یعنی در آن مقطع شب آنها شکایت ثبت کرده بودند؟ چه اتفاقی میافتاد اگر مدیرعامل خبر این شکایت را صبح اعلام میکرد؟