فناوری پهپادی و هوش مصنوعی برای بحرانهای طبیعی اصفهان بکار گرفته شود

اصفهان - معاون هماهنگ کننده ارشد نظامی ارتش در اصفهان گفت: بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته و هوش مصنوعی برای مدیریت بحرانهای طبیعی استان ضروری است.
اصفهان - معاون هماهنگ کننده ارشد نظامی ارتش در اصفهان گفت: بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته و هوش مصنوعی برای مدیریت بحرانهای طبیعی استان ضروری است.
به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ ناصر مهرنور روز شنبه در نشست بررسی وضعیت آتشسوزیهای جنگلی و مرتعی استان اصفهان که با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، مدیران و مسئولان منابع طبیعی، نمایندگان فرمانداریها، مقامات ارشد نظامی سپاه و نیروی انتظامی، ادارات آتشنشانی، دفاتر استانداری و سایر دستگاههای مرتبط برگزار شد، با اشاره به پیشرفت فناوری در جهان، اظهار کرد: بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته و هوش مصنوعی برای مدیریت بحرانهای طبیعی ضروری است.
وی پیشنهاد داد: با همکاری شرکتهای دانشبنیان، سامانههای پهپادی طراحی و تولید شود تا در کنار دیدبانهای بصری و دوربینهای دوربرد، نظارت دقیقتری بر مناطق مستعد آتشسوزی در استان انجام گیرد.
معاون هماهنگکننده ارشد نظامی ارتش در اصفهان افزود: برای مثال نصب دوربینهایی در ارتفاعات، امکان شناسایی سریع آتشسوزیها را در لحظات اولیه فراهم میکند و این اقدام میتواند به واکنش سریع و اطفای بهموقع حریق کمک کند.
سرهنگ مهرنور خاطرنشان کرد: طراحی پهپادهایی با قابلیت حمل تجهیزات اطفای حریق و تولید انبوه آنها نیز باید مد نظر باشد.
وی در ادامه به استفاده از بالگردهای ترابری سنگین ارتش اشاره کرد و گفت: با تغییر کاربری، برخی از این بالگردها طی دو سال گذشته قادر به حمل سه تا چهار هزار لیتر آب هستند و میتوانند نقش مؤثری در مهار آتشسوزیها ایفا کنند.
معاون هماهنگ کننده ارشد نظامی ارتش در اصفهان، تأکید کرد: اجرای این طرحها نیازمند تخصیص بودجه مناسب از سوی سازمانهای مربوطه، بهویژه سازمان پدافند غیرعامل است.
سرهنگ مهرنور ابراز امیدواری کرد: با تأمین منابع مالی لازم، این طرحها بهزودی عملیاتی شده و گامی مؤثر در حفاظت از منابع طبیعی استان اصفهان برداشته شود.
به گزارش خبرنگار مهر، استان اصفهان دارای مساحتی بالغ بر 10.7 میلیون هکتار است که از این میزان، 9.6 میلیون هکتار (حدود 90 درصد) به عرصههای منابع طبیعی اختصاص دارد.
این عرصهها شامل 6.3 میلیون هکتار اراضی مرتعی، 3.2 میلیون هکتار اراضی بیابانی و 414 هزار هکتار اراضی جنگلی است.
حدود 25 درصد از تخریب عرصههای منابع طبیعی استان به پدیده حریق مربوط میشود. از نظر تقسیمبندی حریق، 800 هزار هکتار از عرصههای استان در دسته بحرانی، 900 هزار هکتار در دسته نیمهبحرانی و مابقی در دسته مناطق عادی قرار دارند که عمدتاً در غرب و جنوب غرب استان متمرکز هستند.
در سال 1403 تا 20 تیر، 22 فقره حریق با مساحت 79.6 هکتار رخ داده بود اما در سال 1404 تا همین تاریخ، 28 فقره حریق با مساحت 225.2 هکتار ثبت شده که نشاندهنده رشد 182 درصدی مساحت حریق نسبت به سال قبل است.
شهرستان سمیرم با 172 هکتار و شهرستان بویین و میاندشت با 33 هکتار بیشترین مساحت حریق را در سال جاری تاکنون داشتهاند.
سایر شهرستانها مانند خوانسار، لنجان، تیران، نطنز، گلپایگان، آران و بیدگل، شهرضا و برخوار در دسته نیمهبحرانی و شهرستانهای شاهینشهر، میمه، مبارکه و اصفهان در دسته مناطق با حریق کمتر قرار دارند.

