پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

فوری / حریق گسترده در پارک ملی گلستان

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
فوری / حریق گسترده در پارک ملی گلستان

اقتصادنیوز: ظهر امروز آتش نقاطی از پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ارزشمندترین ذخیره‌گاه‌های حیات وحش را فرا گرفت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، منابع محلی اطلاع دادند که از ظهر امروز چهارشنبه آتش نقاطی از پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ارزشمندترین ذخیره‌گاه‌های حیات وحش را فرا گرفت و این مناطق همچنان در محاصره آتش است.

حمله وحشیانه قاچاقچیان چوب با تبر، 2 جنگلبان را بیمارستانی کرد

فرماندار گالیکش روز چهارشنبه ضمن تایید آتش سوزی پارک ملی گلستان، گفت: نیروهای محیط‌بانی این پارک پس از شنیدن خبر آتش‌سوزی در 2 نقطه از این منطقه برای انجام عملیات اطفای حریق راهی محل آتش‌سوزی شدند.

علی جوان حاذق‌خواه افزود: 30 محیط‌بان پارک ملی گلستان به همراه تعدادی از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی استان در حال انجام عملیات اطفای حریق هستند و تاکنون یکی از نقاط درگیر با آتش به طور نسبی تحت کنترل قرار گرفته و نقطه دوم آتش سوزی در منطقه صخره‌ای و سخت‌گذر جریان دارد.

وی ادامه داد: در صورت ادامه دار بودن آتش سوزی فردا صبح نشست مدیریت بحران برای اتخاذ تصمیمات لازم در بحث اعزام نیروهای تازه نفس و یا فراخوان بالگرد برای اطفای حریق در محل پارک ملی گلستان برگزار می‌شود.

فرماندار گالیکش گفت: جزییات بیشتر در رابطه با وسعت درگیری و علت آتش سوزی بعد از بررسی‌های دقیق‌تر اطلاع رسانی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست کره ثبت شده در میراث جهانی 1350 گونه گیاهی و 302 گونه جانوری از جمله نیمی از گونه‌های پستانداران ایران را در بیش از 92 هزار هکتار گستره جای داده است.

این پارک از بهترین زیستگاه‌های پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوه‌ای، گرگ، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز بوده و بویژه بخاطر جمعیت فراوان قوچ و میش معروف است.

پارک ملی گلستان دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.

گلستان در سال 1354 نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از 50 ذخیره‌گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.

بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود 34 درصد آن در خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در سرزمین استان سمنان قرار دارد.

همچنین بخوانید