قاضیزاده: مدارس شاهد باید برای جامعه رهبرسازی کنند
به گزارش خبرگزاری فارس، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، زنگ ایثار توسط سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، صبح یکم مهرماه در مدرسه دخترانه شاهد فجر منطقه 15 نواخته شد.
قاضیزاده در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و نام امام راحل (ره) و شهدای دفاع مقدس، گفت: هرساله این تقارن بین شروع سال تحصیلی و شروع جنگ تحمیلی وجود دارد که بنا بر قول امام راحل (ره) که فرمودند: «این دانشگاه ویژه دفاع مقدس در خودش انسانهایی را تربیت کرد»، ما نیز در همین راستا معتقدیم درست است که ملت ایران انقلاب کرده و آرمانی را پذیرفته بودند، اما این آرمان را زندگی نکرده بودند.
وی افزود: طی سال 57 و پس از آن، جنبشی اجتماعی در لبیک به فرمان امام شکل گرفت، اما مدرسهای نیز لازم بود که آحاد جامعه در آن تحصیل کنند، لذا جنگ با اینکه ظاهر خشنی دارد، اما مدرسه انسانسازی بود.
قاضیزاده هاشمی خطاب به دانشآموزان گفت: شما دختران عزیز جزو خانواده جهاد و شهادت هستید و این موضوع را به خوبی درک کرده و میشناسید که در دفاع مقدس یک دانشگاه سراسری ایجاد شد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه برخی در این مدرسه انسانسازی شاگرد اول بوده و با شهادت فارغالتحصیل شدند، تأکید کرد: آنان با شهادت خود ستاره و الگو شدند و امروز علاوه بر اینکه راه و روش آنها برای جامعه ما معیار و الگو است، این راه در سطح جهان نیز الگو شده؛ همان گونه که امام فرمودند ما انقلابمان را با جنگ به جهان صادر کردیم و امروز اگر در جایی از دنیا مقاومتی صورت میگیرد آنها اذعان میکنند که از ایران الگو گرفتیم.
وی با ذکر این نکته که رشد و تحصیل باید همه جانبه باشد، ادامه داد: امام راحل (ره) همواره تزکیه را مقدم بر تعلیم میدانستند که اگر اینگونه نباشد و امکانات در دست افراد نالایق باشد توسط آن امکانات به دیگران ظلم میکنند، همانطور که در تاریخ میبینیم انگلیسیها توسط سلاحهایی که دانشمندان آنها در اختیارشان قرار داده بود، توانستند به تدریج هند را بگیرند.
قاضیزادهبا اشاره به اینکه اگر ملتی در هر جای دنیا میتواند مقاومت کند توسط ابرازی است که دانشمندانشان آماده و در اختیارشان قرار میدهند، خاطرنشان کرد: بسیار مهم است که علم در اختیار چه کسانی باشد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: مدارس شاهد بر حسب ظاهر ممکن است با این عنوان باشند که از نام شهدا وام گرفته و مدارس ویژهای برای خانوادههای ایثار و شهادت هستند؛ اما این تعریف کمی مورد غفلت واقع شده زیرا شهید به معنی کسی است که دیگران را هدایت میکند. پس مدارس شاهد باید بتواند الگوهای جامعه را تربیت کند.
وی هدف از تشکیل مدارس شاهد را در کنار ادای دین به شهدا، تربیت نسل بعدی جامعه دانست و تصریح کرد: ما به دنبال این بودیم که بار تربیتی جامعه را بر دوش چه کسانی بگذاریم و فرزندان عزیزانی که در دفاع از اسلام و هدیه کردن مال و جانشان لحظهای درنگ نکردند، در اولویت هستند. باید فرزندان آنها به عنوان رهبرانی اجتماعی برای آینده جامعه آماده شوند.
قاضیزاده با اشاره به اینکه ما در آموزش و پرورش مدارس مختلفی داریم، تأکید کرد: مدارس شاهد را امام راحل (ره) ساختند. ایشان به دنبال رهبرسازی برای جامعه بودند و نگاهشان این بود که جامعهای تربیت شود که مسئولیتهای خطیر آن بر عهده افرادی نهاده شود. مدارس شاهد باید در این مسیر حرکت کند.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه مدارس شاهد تاکنون توفیقات خوبی نیز داشته، خاطرنشان کرد: اما همواره باید مبانی را در مسیر مرور کنند و بتوانند اتفاقات خوبی رقم بزنند. شما دختران عزیز من به عنوان مادران آینده این سرزمین وظیفه مهمی بر عهده دارید.
قاضیزاده هاشمی در خاتمه تأکید کرد: گاهی زمان زود میگذرد و فرصت از دست میرود؛ لذا امیدوارم شما از این فرصت جوانی، پاکی، دینداری و ایمان خالصانه استفاده کنید. شاید یکی از مهمترین دلایلی که بیشتر شهدای ما دانشآموز بودند این بود که در سن پاکی بودند و خدا آنها را انتخاب کرده بود. امیدواریم شما هم در همین مسیر ادامه دهنده راه آنان باشید.
پایان پیان /