قرعه به نام مشتریان بازار خودرو نیفتاد!
سامانه یکپارچه تخصیص خودرو در ابتدای مسیر فعالیت با مشکلات و ابهاماتی از سوی مردم مواجه شده است.
بیست و هفتم اردیبهشت اولین دوره ثبت نام در سامانه جدید فروش یکپارچه خودرو آغاز شد و برندگان قرعه کشی تا 18 خرداد فرصت واریز وجه دارند. این سامانه از ابتدای شروع به کار با مشکلاتی مواجه بود؛ به طور مثال در اولین گام ثبت نام، برخی متقاضیان به راحتی نتوانستند عملیات را به پایان برسانند.
به گفته برخی کاربران در دو روز اول که اقدام به ثبت نام کرده بودند، این سامانه مدام اخطارهای مختلفی میداد و در بارگذاری اطلاعات، دریافت پیامک یا انتخاب شهر برای تکمیل فرم ثبت، ایراداتی وجود داشته است. برخی کاربران میگفتند، در مرحله انتخاب خودرو، سامانه پیام "در حال بارگذاری اطلاعات" را نشان داده، اما امکان ثبت نام فراهم نشده است.
پس از انجام قرعه کشی نیز اعلام نتایج با تاخیر بود؛ به طوری که آقای حسین زاده قشمی رئیس مرکز ارتباطات وزارت صمت، اعلام کرد که نتایج قرعه کشی با تاخیر اعلام خواهد شد و علت این موضوع را تاخیر در روند تایید استعلامها از نهادهای مختلف عنوان کرده بود.
از طرفی پس از ثبت نام و انجام قرعه کشی، اتفاقات جدیدی رخ داد؛ چند کاربر برای استعلام نتیجه قرعه کشی وارد سایت شده و پیامی مبنی بر برنده شدن دریافت کرده اند، اما پس از اینکه قصد داشتند اقدام به واریز وجه کنند، پیامی مبنی بر حضور در لیست منتخبین رزرو را مشاهده کردند!
خودروسازان نیز از ابتدا نسبت به سامانه فروش یکپارچه تخصیص خودرو متعرض بوده اند؛ به طور مثال، آقای احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان گفته، نسبت به بخشنامه وزیر صمت مبنی بر شیوه جدید قرعه کشی انتقاد داریم. تاکنون بخش خصوصی کار خود را انجام میداد و بدون سیستم قرعه کشی، مردم به سهولت خودرو را ثبت نام کرده و تحویل میگرفتند.
نعمت بخش گفت: نامه وزیر صمت به رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با سیاستهای رئیس جمهور نیز مغایرت دارد؛ حتی آقای وزیر گفته بود، امسال قرعه کشی نخواهیم داشت.
سال 97 یعنی زمانی که واردات خودرو ممنوع بود، گروهی با متصدیان وقت سامانه ثبت سفارش خودرو در وزارت صمت، ارتباط گرفته و در زمان ممنوعیت، اقدام به واردات خودرو کرده بودند.
گزارش از فائزه شعبانی اصل
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی