دوشنبه 5 آذر 1403

قطع برق در تابستان 24 روز از تولید را گرفت / وزارت نیرو سیاست‌های خود را با تولیدکنندگان در میان بگذارد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
قطع برق در تابستان 24 روز از تولید را گرفت / وزارت نیرو سیاست‌های خود را با تولیدکنندگان در میان بگذارد

علیرضا نوری، عضو مجمع کارآفرینان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص قطع برق صنایع در تابستان سالجاری اظهار کرد: مشکل تامین انرژی در تابستان امسال 24 روز از تولید ما را گرفت. یعنی برق واحد تولیدی ما هفته‌ای دو روز ما از 11 صبح تا 11 شب قطع بود. وی ادامه داد: مشکل کیفیت و بحث نوسانات انرژی باعث آسیب‌های خیلی جدی به ماشین‌آلات می‌شود. عملا تولیدکننده به جای اینکه...

علیرضا نوری، عضو مجمع کارآفرینان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص قطع برق صنایع در تابستان سالجاری اظهار کرد: مشکل تامین انرژی در تابستان امسال 24 روز از تولید ما را گرفت. یعنی برق واحد تولیدی ما هفته‌ای دو روز ما از 11 صبح تا 11 شب قطع بود.

وی ادامه داد: مشکل کیفیت و بحث نوسانات انرژی باعث آسیب‌های خیلی جدی به ماشین‌آلات می‌شود. عملا تولیدکننده به جای اینکه فکر خود را به تولید اختصاص دهد، باید دغدغه او تامین انرژی باشد.

نوری گفت: قیمت برق از فروردین امسال نسبت به سال گذشته افزایشی بود. با این حال، آبان ماه مجددا افزایش قیمت را اعمال کردند؛ حتی عطف به ما سبق کردند! یعنی از فروردین ماه مابه‌التفاوت همه‌ی فیش‌هایی که پرداخت شده بود را مجددا روی سایر فیش‌ها اضافه کردند.

عضو مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به اینکه در زمستان مشکل قطعی و افت گاز اکثر شرکت‌های تولیدی را با چالش زیادی روبه‌رو می‌کند، گفت: هنگامی که 24 روز تعطیل هستیم، بااینکه کارگر نباید حضور داشته باشد، ولی حقوقش را باید بدهیم. کارگر یک ماه مرخصی دارد که در سال بتواند استفاده کند، اما عملا در تابستان 24 روز از آن مرخصی‌ها تمام می‌شود و برای اینکه در حق کارگر اجحاف نشود کارفرما مجبور است این هزینه‌ها را پرداخت کند و حقوق آن‌ها را بدهد و مشکلاتی دیگر که مغایر با سیاست‌های حمایت از تولید است.

نوری درخصوص این موضوع که آیا مشکلات مطرح شده برای سال آینده حل می‌شود، گفت: اعلام شده است که شرکت‌هایی که مصرف برق آن‌ها بیشتر از یک میزان مشخص است باید برق آن‌ها از بورس خریداری شود. درواقع شرکت‌هایی که مصرف برق آن‌ها زیاد است را موظف کردند که سالانه چند درصد از تامین انرژی خود را بر عهده بگیرند. در کل از سوی دولت برنامه‌ی خاصی برای این موضوع وجود ندارد.

وی بااشاره به اینکه در حوزه انرژی بعضا قوانین ثبات ندارند، اظهار کرد: همه تولیدکننده‌ها از آبانماه با سورپرایز مابه‌التفاوت فیش مواجه شدند. در قبول کردن این قانون چاره‌ای نیست اما اگر قرار است افزایش قیمت اتفاق بیفتد، از روزی که به ما ابلاغ شده، یعنی برج 8 به بعد محاسبه شود و ماه‌های قبلی در نظر گرفته نشود. در حال حاضر این دستورالعمل‌ها باعث شده است بابت جنسی که تولید و فروخته شده و قیمت آن محاسبه شده، از اول یک فیش حدود 2 میلیارد تومانی بابت برقی که قبلا مصرف شده و جنس هم فروخته شده است، داده شود. موضوع افزایش قیمت را در بحث آب هم داشتیم که امسال تقریبا قیمت آن 3 برابر شد یا در بحث گاز، فیش‌های شرکت‌های تولیدی و صنعتی حدود 3 برابر شدند این افزایش قیمت‌ها نیز بدون اعلام قبلی است.