پنج‌شنبه 8 آذر 1403

قلعه حیوانات به چاپ نوزدهم رسید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
قلعه حیوانات به چاپ نوزدهم رسید

تهران - ایرنا - چاپ نوزدهم «قلعه حیوانات» به ترجمه امیر امیرشاهی و از انتشارات علمی و فرهنگی راهی بازار شد.

قلعه حیوانات رمانی پادآرمان‌شهری نوشته جرج اورول / George Orwell (نویسنده انگلیسی 1903 تا 1950) است. این رمان در طول جنگ جهانی دوم نوشته و در سال 1945 میلادی در انگلستان منتشر شد، ولی اواخر دهه 1950 میلادی به شهرت رسید. کتاب که در 10 فصل نوشته شده روایتی از گروهی از جانوران اهلی است که در اقدامی آرمان‌گرایانه و انقلابی، صاحب مزرعه (آقای جونز) را از مزرعه‌اش فراری می‌دهند تا خود اداره مزرعه را به دست بگیرند و برابری و رفاه را در جامعه خود برقرار کنند. ریاست این جنبش را گروهی از خوک ها به دست دارند، ولی پس از مدتی این گروه جدید نیز به زعامت خوکی به نام ناپلئون همچون آقای جونز به بهره‌کشی از حیوانات مزرعه می‌پردازند و هرگونه مخالفتی را سرکوب می‌کنند و سر هر کس را اندیشه متفاوتی دارد به سنگ می‌کوبند.

قلعه حیوانات در سال‌های پس از انتشار بارها نقد و در مورد آن کتاب‌های مختلفی نوشته شده است، همچنین یک انیمیشن (1954) و یک فیلم تلویزیونی (1999) نیز از روی آن ساخته و در زمان حیات اورول نیز نمایش‌نامه ای رادیویی از آن اقتباس شده است. اخیرا نیز سایت «گودریدز» (Goodreads) بر مبنای امتیازها و نقدهای خوانندگانش، فهرستی از 100 کتاب محبوب تاریخ در ژانر فانتزی و علمی - تخیلی منتشر کرد که قلعه حیوانات و 1984 دیگر شاهکار اورول در این فهرست قرار داشتند.

این کتاب که در ایران نیز با ترجمه های مختلف همچنین زیر عنوان دیگری چون مزرعه حیوانات نیز ترجمه شده است و ناشران مختلفی آن را چاپ کرده اند، به نوعی به دلیل ادبیات رمزی که در آن استفاده شده آزمونی برای بسیاری مترجمان به شمار می‌آمده که قصد داشته و دارند خود را در بوته ترجمه ادبی بیازمایند. امیر امیرشاهی مترجم مشهور (متولد 1290) اولین بار این کتاب را در سال 1348 برای انتشارات کتاب‌های جیبی موسسه انتشارات فرانکلین ترجمه کرده است و بعد از این چاپ کتاب را حتی با ناشران دیگری پیش برده است. وی مقدمه کوتاهی در مورد اورول نوشته و کتاب‌های او را معرفی کرده است.

چاپ نوزدهم قلعه حیوانات اخیرا در 132 صفحه قطع جیبی و شمارگان 1000 نسخه به بازار آمده است، چاپ پیشین (هجدهم) علمی و فرهنگی از این کتاب سال 1398 با شمارگان دو هزار نسخه منتشر شده بود.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: زمستان سخت بود. هوای طوفانی، به دنبال، برف و بوران داشت و بعد یخ بندان شدیدی که تا فوریه ادامه پیدا کرد. حیوانات تا آنجا که ممکن بود، در تجدید بنای آسیاب بادی می‌کوشیدند، چون کاملا از توجه به دنیای خارج به مسئله آگاه بودند و می‌دانستند عدم موفقیت آن‌ها و تاخیر در ساختمان آسیاب بادی سبب کامیابی و خشوندی بشر حسود خواهد شد. (ص. 71)

*س_برچسب‌ها_س*