سه‌شنبه 6 آذر 1403

قیمت گوشت قرمز در ماه محرم | غذای نذری محصول پروتئینی را گران کرد؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
قیمت گوشت قرمز در ماه محرم | غذای نذری محصول پروتئینی را گران کرد؟

قیمت گوشت قرمز امروز جمعه 22 تیر 1403 اعلام شد و همچنان در بازار ثابت مانده است. این محصول پروتئینی با همان نرخ روزهای گذشته به فروش می‌رسد.

گوشت قرمز یکی از محصولات ضروری سبد خانوار است که سرشار از پروتئین و ارزش غذایی بالایی دارد. بر اساس آمار منتشر شده، قیمت گوسفند زنده 359 هزار تومان و قیمت ران گوسفندی به ازای هر کیلوگرم 810 هزار تومان است.

گوشت خورشتی گوسفند بدون استخوان و چربی 655 هزار 310 تومان، گوشت شقه گوسفندی 10 کیلوگرمی به ازای هر کیلوگرم 759 هزار تومان به فروش می‌رسد.

لاشه گوسفندی تنظیم بازار به ازای هر کیلوگرم 679 هزار تومان و شقه گوسفندی تنظیم بازار به نرخ 699 هزار تومان توزیع می‌شود.

قلوه‌گاه گوسفند سنگسر و شهمیرزاد با قیمت 199 هزار 310 تومان، ماهیچه گوسفندی یک کیلوگرمی به ازای هر کیلوگرم یک میلیون و 110 هزار 98 تومان و راسته مغز گوسفند سنگسر و شهمیرزاد 655 هزار و 310 خرید و فروش می‌شوند.

مصرف‌کنندگان به میزان مصرفی خود، دمبه گوسفند سنگسر و شهمیرزاد را 186 هزار و 960 تومان، شیشلیک را با نرخ 735 هزار تومان، آبگوشتی گوسفندی درجه یک 2 کیلویی 615 هزار تومان و سردست گوسفندی ممتاز 3.5 کیلویی را به 695 هزار تومان خریداری می‌کنند.

تشدید نظارت بهداشتی در ماه محرم

با شروع ایام محرم و افزایش تقاضا فرآورده‌های دامی از جمله گوشت قرمز برای تهیه نذورات، طرح نظارت بهداشتی دامپزشکی در سطح استان تهران تشدید می‌شود.

دکتر محمدیان، مدیر کل دامپزشکی تهران در این راستا بیان کرد: طی اجرای این طرح اکیپ‌های ثابت و سیار دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در قالب دو شیفت کاری سازماندهی و آماده ارائه خدمات بهداشتی به شهروندان هستند. وی در ادامه افزود: در روزهای تاسوعا و عاشورا بازرسان بهداشتی و ناظران ذبح شرعی در قالب اکیپ های ثابت و سیار متشکل از دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی، کنترل و نظارت بهداشتی و ذبح شرعی دام‌ها را انجام می دهند و پیشگیری از شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام ازجمله تب کریمه خونریزی دهنده کریمه کنگو و اطمینان شهروندان از سلامت فرآورده‌های خام دامی مصرفی و ارتقاء سطح سلامت و بهداشت عمومی جامعه از مهمترین اهداف اجرای این طرح است.

وضعیت تولید و عرضه گوشت در کشور

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام به خبرنگار گسترش نیوز گفت: وضعیت ذخایر دام در کشور در شرایط خوبی به سر می برد. هم دام سبک وضعیت خوبی دارد و هم نحوه عرضه به صورت گسترده انجام می شود. همچنین در مورد تولید و عرضه گوساله نیز شرایط خوبی داریم. اما مشکلی که همچنان با آن روبرو هستیم گرانی گوشت در بازار است و مخصوصا در مورد گوشت گوسفندی این مشکل بیشتر دیده می شود. در بخش گوسفند، دام قابل عرضه حدود 4 میلیون راس است و افزایش قیمت به هیچ وجه به دلیل کمبود دام نیست و می توان گفت بیشترین دلیل گرانی گوشت به افزایش قیمت نهاده های تولید برمی گردد. در صورتیکه سعی شده است گرانی گوشت توسط تنظیم بازار و واردات پوشش دهی شود ولی باز هم به این هدف نرسیده اند.

وی افزود: در بخش گوساله تولید و عرضه در وضعیت خوبی به سر می برد و به دلیل اینکه گوشت تنظیم بازاری و وارداتی زیاد است، شرایط برای کاهش یافتن قیمت وجود دارد. در مورد قیمت گوشت گوسفندی قیمت ها نسبتا بالا است اما در مورد میزان عرضه و دام مشکلی وجود ندارد. 75 میلیون راس دام سبک موجود است، از این بین حدود 4 میلیون راس قابل کشتار است، پس در مقایسه با نیازموجود دام بیشتری نیز وجود دارد. بنابراین مشکلی در تولید و عرضه وجود ندارد اما اتفاقاتی در بازار می افتد که نه به تولید ربط دارد و نه به عرضه ارتباط پیدا می کند. دام فراوان وجود دارد و عرضه نیز به وفور انجام می شود اما در مرحله نهایی در مورد قیمت گذاری گوشت، حلقه آخر قیمت را به دلخواه تعیین می کند.

شرایط بازار در مورد قیمت گذاری گوشت

رئیس شورای تامین کنندگان دام خاطرنشان کرد: بازار تابع یک سری خصوصیات خاص خودش است که اگر قیمت دام زنده را جدا فرض کنیم، هزینه هایی مثل حمل و نقل، کشتارگاه، مالیات و غیره باعث می شود، قیمت نهایی تغییر کند. در سبد پروتئینی ما انواع گوشت ها موجود است و عرضه آن ها نیز زیاد است. در حال حاضر درخواست برای گوشت گوساله خیلی پایین است چون بازار اشباع شده است. درخواست برای گوشت گوسفندی زیاد است و باز هم عرضه آن در بازار ادامه دارد، بنابراین گوشت در بازار زیاد است. اما در بازار مصرف شرایط جور دیگری مشاهده می شود و متاسفانه قیمت در وضعیت خوبی قرار ندارد.

پوریان ادامه داد: در برخی از اقلام وضعیت قیمت ها بهتر است و گوشت گوساله وضعیت بهتری در بازار دارد و کاهش قیمت را در دام زنده و گوشت گوساله داشتیم. اما در مورد گوشت گوسفند این وضعیت را نداریم به دلیل اینکه خصوصیات گوشت گوسفند، جا به جایی گوسفند و کشتار آن متفاوت است اما قیمت آن در بازار به نسبت قیمت منطقی آن، کمی بالاتر است. قرار بر این است به دلیل افزایش دام در دست تولیدکنندگان، خرید حمایتی انجام شود و مخصوصا در فصل تابستان این موضوع در اولویت قرار بگیرد و یا صادرات آن انجام شود.