لایحه دوفوریتی برای مقابله با شایعات و اخبار دروغ به مجلس رفت

رئیس جمهور لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی را با قید دو فوریت به مجلس ارسال کرد.
به گزارش مشرق، مسعود پزشکیان رئیسجمهور روز گذشته طی نامهای خطاب به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی «لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» را با قید دو فوریت برای بررسی در مجلس تقدیم کرد.
این لایحه در جلسه 8 تیرماه 1404 در جلسه هیئت وزیران به تصویب رسیده که دارای 22 ماده است.
در مقدمه دلایل توجیهی این لایحه آمده است:
با توجه به گسترش ابزارهای ارتباطی نوین و توسعه دامنه جریان تولید و انتشار اطلاعات، اخبار و محتوای خبری در فضای مجازی و با لحاظ تأثیرات قابل توجه آنها بر جامعه به دلیل سرعت و وسعت نشر و افزایش مشارکت شهروندان در تولید و انتشار آسان و ارزان محتوای خبری و با عنایت به نبعات منفی ناشی از نشر و محتوای خبری تحریفشده و خلاق واقع که عموماً با اهدافی مانند ضربهزدن به حیثیت اشخاص، آسیب به امنیت روانی، عوامفریبی، بیاعتبارسازی نهادهای حاکمیتی و گزارشهای رسمی، ایجاد ترس و وحشت عمومی، برهمزدن اجتماعی و تضعیف انسجام ملی صورت میگیرد و بهمنظور رفع نارسایی و خلأهای قانونی موجود و مبتنی بر مواد 2 و 3 مصوبه مورخ16.10.1399 شورایعالی فضای مجازی راجعبه «الزامات پیشگیری و مقابله با نشر اطلاعات، اخبار و محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» و در راستای اجرای بند 2 اصل 158 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی برای طی مراحل تشریفات قانونی به تقدیم میگردد.
بر اساس این گزارش، این لایحه در تاریخ 30 تیرماه 1404 با امضای مسعود پزشکیان رئیسجمهور و امینحسین رحیمی وزیر دادگستری به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است تا مراتب قانونی را در کمیسیونهای مربوطه مجلس و همچنین صحن علنی برای تصویب را طی کند.
برای مشاهده متن کامل این لایحه اینجا کلیک کنید.
