لبخند دوباره گیلانغرب به زندگی
قصرشیرین - ایرنا - گیلانغرب دومین شهر مقاوم کشور در جنگ تحمیلی که در برابر حملات متعدد دشمن ایستادگی کرد، در جریان زلزله مهیب و مرگبار 21 آبان 96 غرب کرمانشاه خسارتهای فراوانی دید اما این بار نیز تسلیم نشد و با همت بلند مردمانش ایستاد و بار دیگر به زندگی لبخند زد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مردمان گیلانغرب همان مدافعان روزهای جبهه و جنگند که با دستان خالی در برابر دشمن ایستادند چون نگاهشان به سمت خداست و در دل هایشان امید به پروردگار متعال موج می زند.
گیلانغربی ها خوب می دانند همیشه روزنه امیدی هست وقتی سخن از گیلانغرب به میان می آید سخن از صلابت و همت و توان مردمانی است که همیشه با امید، چشم انداز آینده شان را ترسیم می کنند و هیچ حادثه ای نمی تواند آن ها را از پای درآورد بلکه از تهدیدها به عنوان تجربه برای ساختن فرداهایی بهتر استفاده می کنند.
زلزله مرگبار شامگاه 21 آبان سال 96 که در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه به وقوع پیوست در چند ثانیه به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای کرمانشاه خسارت سنگینی وارد کرد.
در جریان این زلزله 620 تن کشته، 12 هزار و 386 تن مصدوم و 107 هزار واحد مسکونی دچار خسارت شد اما این حادثه تلخ و مرگبار اگرچه داغی فراموش ناشدنی بر دل مردمان مرزنشین غرب کرمانشاه گذاشت اما شروعی شد برای ساختن خانه هایی از جنس امید.
زلزله در مجموع بیش از 600 میلیارد تومان به بخش های مختلف مسکونی، زیرساختی، آموزشی، بهداشت و درمان، دامی و کشاورزی شهرستان گیلانغرب خسارت وارد کرد.
زلزله های 96 و 97 در مجموع به 15 هزار و 146 واحد مسکونی آسیب وارد کرد
فرماندار گیلانغرب با اشاره به سومین سالگرد زلزله سال 96 و گرامیداشت یاد جانباختگان این حادثه گفت: در جریان زلزله 21 آبان 96 ازگله و همچنین 2 زلزله 6.4 و 5.9 شهرستان های قصرشیرین و گیلانغرب سال 97 در مجموع 15 هزار و 146 واحد مسکونی شهری و روستایی این شهرستان دچار خسارت شد.
کوروش محمودیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع واحدهای آسیب دیده 11 هزار و 41 واحد مسکونی شهری و روستایی تعمیری و چهار هزار و 105 واحد مسکونی شهری و روستایی تخریب شد.
تعمیر بیش از 11 هزار واحد مسکونی
فرماندار گیلانغرب گفت: در جریان زلزله در این شهرستان مرزی در مجموع 11 هزار و 41 واحد مسکونی شهری و و روستایی در زلزله آسیب دید که در ارزیابی ها به عنوان واحدهای تعمیری نوع یک، 2 و سه شناخته شد.
کوروش محمودیان افزود: دولت با اعطای تسهیلات و تزریق اعتبارات به موقع به مالکان واحدهای تعمیری باعث شد که شاهد پایان عملیات تعمیر تمامی واحدهای تعمیری باشیم.
بازسازی بیش از چهار هزار واحد تخریبی در گیلانغرب
نماینده عالی دولت در گیلانغرب گفت: در مجموع چهار هزار و 105 واحد مسکونی شهری و روستایی در این شهرستان تخریب شد که با تزریق اعتبارات و تلاش و مشارکت مسوولان و مردم تمامی واحدهای تخریبی احداث شد.
محمودیان ادامه داد: از مجموع واحدهای احداثی 227 واحد مسکونی شهری و سه هزار و 878 واحد روستایی است.
وی اظهارداشت: طی مدت بازسازی مناطق زلزله زده با پیگیری و نظارت مستمر، خوشبختانه اهداف موردنظر محقق شد به گونه ای که در دومین سالگرد وقوع زلزله کار بازسازی تمام واحدهای روستایی و تا پایان سال 98 واحدهای شهری به طور کامل در این شهرستان به پایان رسید. نماینده عالی دولت در گیلانغرب گفت: تمامی واحدهای احداثی و تعمیری به بانک های عامل معرفی شده و تسهیلات لازم را برای ساخت و ساز دریافت کردند.
ساخت 16 مدرسه با همت دولت و مشارکت خیران
محمودیان اظهارداشت: در جریان زلزله غرب کرمانشاه در مجموع 99 مدرسه در شهرستان گیلانغرب بین 10 تا 100 درصد دچار خسارت شد که 32 واحد باظرفیت 100 کلاس درس تخریب شد.
او ادامه داد: 95 درصد این مراکز آموزشی با همت دولت و مشارکت خیران به پایان رسیده و این واحدها به چرخه آموزشی بازگشته است و تعداد 2 واحد هم جهت احداث نیازمند به همت خیران است.
وی گفت: مدارس تعمیری نیز تعمیراتشان پایان یافته است.
فرماندار گیلانغرب گفت: در جریان زلزله 19 خانه بهداشت روستایی خسارت دید که با تزریق اعتبارات و حمایت های دولت و اقدام های بسیار خوب صورت گرفته 2 خانه بهداشت احداث و تعمیرات 17 خانه بهداشت دیگر نیز پایان یافته است. پرداخت 22 میلیارد تومان تسهیلات به زیرساخت های بخش کشاورزی
محمودیان عنوان داشت: در حوزه زیرساخت های بخش کشاورزی 2 هزار و 800 مورد پرونده خسارت داشتیم که تاکنون بیش از 22 میلیارد تومان تسهیلات به 2 هزار و 230 مورد از آن ها پرداخت شده است.
وی گفت: همچنین بیش از یک میلیارد تومان کمک بلاعوض به 480 مورد از زیربخش های کشاورزی و دامی پرداخت شده است.
اون ادامه داد: در حوزه تسهیلات بانکی هم سود تسهیلات امهال شده شهروندان در همه بخش ها بوده که این امر محقق شد. محمودیان اجرای طرح هادی در 6 روستا با اعتبار 13 میلیارد ریال را از دیگر اقدام های انجام گرفته از محل اعتبارات زلزله ذکر کرد و گفت: در بخش بازسازی و بهسازی واحدهای اداری، فضاهای ورزشی و زیرساخت های عمران شهری و روستایی نیز اعتبارات خوبی به شهرستان تزریق شد و اقدام های چشمگیری هم صورت گرفت.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*