لحظه شماری برای طلسمشکنی و صعود؛/ ایران - آمریکا، پایان این قصه خوش است!
ملیپوشان ایران آماده پیروزی در آخرین بازی مرحله گروهی جام جهانی مقابل آمریکا هستند.
به گزارش "ورزش سه"، تیم ملی با برد دو بر صفر مقابل ولز در آستانه صعود تاریخی به مرحله حذفی جام جهانی است. با در نظر گرفتن احتمال خیلی بالای امتیاز گرفتن انگلیس از ولز، یک مساوی هم برای صعود کافی خواهد بود. بیتردید تیم ملی هیچوقت اینقدر به صعود نزدیک نبوده و این بار مصمم است که مأموریتش را کامل کند. بازیهای سوم تیم ملی در جام جهانی هیچوقت خوب پیش نرفته، ولی آیا شاگردان کیروش با درس گرفتن از تجارب ادوار قبل میتوانند این طلسم را بشکنند؟
1978: شکست سنگین، وداع تلخ اولین تجربه تیم ملی در جام جهانی با شکست سنگین 1-4 مقابل پرو به پایان رسید. بعد از شکست مقابل هلند و تساوی با اسکاتلند در دو بازی اول تیم ملی در جام جهانی 1978، شاگردان مهاجرانی فقط با یک برد پرگل مقابل پرو میتوانستند به مرحله حذفی برسند. با این حال امتیاز گرفتن از قدرت آن روزهای فوتبال امریکای جنوبی آسان نبود و پرو با یک نمایش برتر و هتتریک ستارهاش، کوبیلاس به یک برد پرگل رسید. البته برای تیمی که اولین حضور در بزرگترین تورنمنت فوتبال جهان را تجربه میکرد، صعود از یک گروه سخت انتظار منصفانهای نبود.
1998: خرید بلیت برگشت پیش از بازی آخر نسل طلایی فوتبال ایران پس از شکست نزدیک مقابل یوگسلاوی، امریکا را در یک بازی تاریخی شکست داد تا به صعود امیدوار بماند، به شرطی که در بازی آخر بتواند آلمان را شکست دهد. برای تیمی که تجربه بینالمللی خیلی کمی داشت، بردن این قدرت سنتی مأموریت خیلی سختی محسوب میشد، ولی شاگردان جلال طالبی هم آنقدر ناامید بودند که همان شانس کمشان را هم باور نداشتند. با حضور یک مربی که بتواند شاگردانش را تهییج کند، تیم ملی میتوانست تیم افتکرده آلمان را به دردسر بیندازد، ولی شخصیت آرام جلالی کمکی نکرد و ظاهراً مدیران وقت فدراسیون حتی پیش از بازی بلیت برگشت را خریده بودند. بدون اراده و امید پیروزی، تیم ملی از پیش باخته به زمین رفت و با دو گل مغلوب شاگردان برتی فوگتس شد.
2006: تساوی در بازی تشریفاتی جام جهانی 2006 تنها باری است که تیم ملی پیش از بازی سوم حذف شده بود. با دو شکست مقابل مکزیک و پرتغال، بازی با آنگولا برای تیم برانکو به یک بازی تشریفاتی تبدیل شد. دو نمایش ضعیف و اختلافات بین ستارههای تیم موجب انتقاد شدید از تیم ملی شده بود تا بازی آخر برای بازیکنان حیثیتی شود. آنها هرچند امیدی به صعود نداشتند، ولی حریف آفریقایی را با تساوی یک بر یک متوقف کردند تا آلمان را بدون امتیاز ترک نکنند.
2014: شکست تیم خسته زیر باران اولین تجربه کیروش با ایران در جام جهانی با تساوی مقابل نیجریه شروع شد. تیم ملی هرچند بازی دوم را به آرژانتین باخت، ولی نمایش درخشان مقابل یاران مسی این امید را بهوجود آورد که آنها روز آخر با بردن بوسنی حذفشده به مرحله حذفی برسند. بوسنی هرچند دو بازی قبلی را باخته بود، ولی ستارگانش دوست نداشتند جام را دست خالی ترک کنند. مشکل بزرگ تیم ملی خستگی از دو بازی سنگین قبلی بود و کیروش که نیمکت خوبی نداشت، نتوانسته بود به بازیکنان اصلیاش استراحت بدهد. گلهای ژکو و پیانیچ در نیمه اول و شروع نیمه دوم صعود را تقریباً غیرممکن کرد و تیم ملی با وجود گل دیرهنگام قوچاننژاد سه بر یک شکست خورد.
2018: چند سانتیمتر تا صعود هرچند تیم ملی نسبت به چهار سال قبل گروه سختتری داشت، ولی تیم کیروش نتایج بهتری گرفت. بعد از برد روز اول مقابل مراکش و شکست خفیف مقابل اسپانیا، سرنوشت صعود به بازی سوم با پرتغال کشیده شد. بازی نزدیک پیش میرفت و بعد از گل دیدنی کوارشما، بیرانوند با مهار پنالتی رونالدو امید را زنده نگه داشت. این بار کیروش نیمکت بهتری داشت و با تعویضهایش فشار را بیشتر کرد. گل تساوی انصاریفرد از روی نقطه پنالتی در وقت تلف شده، تیم ملی را به یک قدمی صعود رساند. حملات تیم ملی در همان زمان کوتاه به یک موقعیت طلایی ختم شد، ولی طارمی در موقعیت تک به تک توپ را به تور کنار دروازه کوبید؛ حسرتی که در چهار سال گذشته همراه مهاجم پورتو بوده و در این دوره انگیزه زیادی برای جبران دارد. او با دو گل و یک پاس گل مهره کلیدی تیم ملی مقابل انگلیس و ولز بوده و مقابل امریکا هم نگاهها به هنر او است.
ایران ورزشی