جمعه 11 آبان 1403

لزوم تغییر رویکردها در تدوین برنامه هفتم / نیازمند «جهاد تصمیم» هستیم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
لزوم تغییر رویکردها در تدوین برنامه هفتم / نیازمند «جهاد تصمیم» هستیم

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر برنامه هفتم توسعه نیز با همان روش 6 برنامه گذشته تنظیم شود، پایان آن نیز به سرنوشت قبلی‌ها دچار خواهد شد؛ باید رویکرد خود را در این باره اصلاح کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر برنامه هفتم توسعه نیز با همان روش 6 برنامه گذشته تنظیم شود، پایان آن نیز به سرنوشت قبلی‌ها دچار خواهد شد؛ باید رویکرد خود را در این باره اصلاح کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (چهارشنبه یکم تیر ماه) در نخستین آیین رونمایی از گزارش ارزیابی عملکرد قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه که با مقامات دیوان محاسبات کشور، روسای کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات، کمیسیون اصل 90، اقتصادی، اجتماعی و جهش و رونق تولید، و اعضای هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس برگزار شد، ضمن تشکر از اینکه در آستانه تنظیم برنامه هفتم، گزارشی از عملکرد برنامه ششم توسط دیوان محاسبات کشور ارائه شده است، گفت: امروز دیوان محاسبات کشور در مسیر تحول قرار گرفته است؛ طبیعی است که تحول مسیری طولانی است اما همین که بر این ریل سوار شده و به عنوان یک نهاد نظارتی پیش‌رو در این مسیر حرکت می‌کند حائز اهمیت است.

وی افزود: باعث افتخار همه ماست که رهبر معظم انقلاب از عملکرد دیوان اظهار رضایت کردند اما توجه داشته باشیم همانقدر که این امر افتخارآفرینی دارد به مراتب بیش از آن برای ما مسئولیت در پی دارد؛ لذا باید توجه بیشتری به وظایف خود داشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه محور بحث امروز ما برنامه ششم و تدوین برنامه هفتم است، اظهار کرد: من شخصا از برنامه سوم توسعه که به طور خاص به دلیل مسئولیت‌هایی که داشتم شاهد بوده‌ام که در برنامه‌های مختلف شاهد اجرایی شدن حدود 30 درصد بوده‌ایم، فارغ از اینکه این بخش از برنامه‌ها که اجرایی شده‌اند تا چه میزان اثرگذار و کیفی بوده است. به هر حال بسیار مهم است که شاخص‌های ما برای سنجش و ارزیابی چه بوده است.

قالیباف تاکید کرد: باید به این سوال پاسخ بدهیم که اگر این برنامه‌ها تدوین نمی‌شد همین میزان از نتایج که امروز شاهد آن بوده‌ایم اتفاق نمی‌افتاد؟ به نظر می‌رسد باید به دو نکته دقت کنیم؛ اول اینکه اگر برنامه هفتم نیز با همان روش شش برنامه گذشته تنظیم شود پایان آن نیز به سرنوشت قبلی‌ها دچار خواهد شد. در این باره باید تصمیم جدی بگیریم و رویکرد خود را در این باره اصلاح کنیم.

وی افزود: نکته دوم در این بخش آن است که اگر کار را رها هم کنیم به نظر می‌رسد همین اتفاقاتی که امروز افتاده، می‌افتاد. ما در بخش اصلی نظام حکمرانی هستیم که حتما نوع کار و مدیریت ما باید از جنس نسل سوم باشد به این معنا که معطوف به هدف حرکت کنیم، حتما قدرت تنظیم گری داشته باشیم و در کنار آن بتوانیم کنترل بر مسائل ایجاد کنیم، همچنین توأم با همه اینها قدرت بازگشت‌پذیری نیز داشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به نظر می‌رسد در برنامه‌های توسعه قبلی یا چنین نگاهی نداشته‌ایم یا قدرت و توان آن را نداشته‌ایم. متاسفانه قدرت حل مسئله ما به شدت پایین آمده است. کدام موضوع دراز مدت و کوتاه مدتی را توانسته‌ایم به صورت دقیق حل کنیم؟

قالیباف تاکید کرد: بنده چهل سال در جایگاه‌های مختلف مدیریتی بوده‌ام و اطمینان دارم اگر به این دو نکته‌ای که گفتم دقت شود و مسئله محور، کار را پیش ببریم می‌توانیم به راحتی و با اطمینان خاطر و بدون تردید ثبات اقتصادی را در پنج ساله پیش رو ایجاد کنیم و جامعه را به ثبات برسانیم؛ البته راحتی نه به این معنا که بیکار بنشینیم. نکته آن است که ما بیش از آنکه به رشد احتیاج داشته باشیم به ثبات اقتصادی نیاز داریم.

تکمیل می‌شود...