چهارشنبه 12 آذر 1404

لزوم توسعه فرهنگ مدرسه‌سازی با اجرای طرح "آجر به آجر"

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
لزوم توسعه فرهنگ مدرسه‌سازی با اجرای طرح "آجر به آجر"

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اجرای طرح "آجر به آجر"، گفت: هدف از اجرای این طرح تنها جمع‌آوری کمک‌های مردمی و توسعه مدرسه سازی نیست‌؛ ما در این ایام بیش از آنکه نیازمند توسعه مدرسه سازی باشیم، نیازمند توسعه فرهنگ مدرسه سازی هستیم.

مهراله رخشانی‌مهر در مراسم افتتاح یک مدرسه در شهرستان باوی که امروز (10 مهر) در این شهرستان برگزار شد، ضمن تقدیر از خیرین مدرسه‌ساز، اظهار کرد: سازمان نوسازی مدارس کشور در سال جاری 2 هزار و 350 میلیارد تومان به اعتبارات مشارکتی اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: دایره خیری دایره گسترده‌ای است و کارهای خیر بسیار متنوع هستندو کسانی که می‌کوشند تا از آلام مردم بکاهند، رنج محرومیت‌ها را کاهش دهند و زندگی بهتری را برای مردم رقم بزنند، ناب‌ترین کارها را انجام می‌دهند. شاید هیچ خدمتی بالاتر از گره گشایی از کار مردم و کاستن از زجر مردم نباشد که خیرین در این کار بزرگ سهیم هستند. در میان همه کارهای خیر، مدرسه‌سازی متمایز است، زیرا مدرسه جایگاه متمایزی دارد جایگاهی که آینده این سرزمین را می‌سازد. هر جا سخن از وطن سازی و تمدن سازی باشد، سخن از تعالی و پیشرفت است. مدرسه بالاترین جایگاه کلیدی برای تحقق و پیشرفت را دارد و دارای جایگاهی است که انسان‌ها به طور منظم در بهترین دوره حیات‌شان و در زمان فراگیری، تحت یک برنامه و ارتباط خاص تحت تعلیم قرار می‌گیرند.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آینده چه خوب و چه بد در مدرسه شکل می‌گیرد و کسانی که مدرسه سازی را انتخاب کرده‌اند، در واقع آینده سازی را انتخاب کرده‌اند. مدرسه تنها یک ساختمان و محل دریافت آموزش نیست بلکه کانون تربیت، رفیع ترین محل زندگی انسان‌ها و آینده یک جامعه است. مدرسه باید انسان‌ها را برای یک زندگی شرافتمند و توانمند آماده کند و ما این را ماموریت خود می‌دانیم و تلاش خود را می‌کنیم تا نسلی که تربیت می‌شود، نسلی توانمند، خلاق، نوآور، فعال، کارآمد و تمدن ساز باشد.

رخشانی‌مهر با تاکید بر فرهنگ مدرسه سازی، گفت: برای گسترش فرهنگ مدرسه سازی در سال 99 طرح آجر به آجر را مطرح کردیم. طی سال گذشته هزار و 350 میلیارد تومان تعهد خیرین در حوزه مدرسه سازی بود که این عدد توسط 30 هزار خیر انجام شد. جمعیت ما 80 میلیون نفری است و وجود تنها 30 هزار خیر مدرسه ساز در سال 98 نسبت به جمعیت کشور رقم ناچیزی است.

وی تصریح کرد: برای اینکه همه مردم ایران درگیر مدرسه سازی شوند، شرایطی را فراهم کردیم که همگی با خرید حتی یک آجر در امر مدرسه سازی مشارکت کنند. هدف از اجرای طرح آجر به آجر تنها جمع‌آوری کمک‌های مردمی و توسعه مدرسه سازی نیست‌. ما در این ایام بیش از آنکه نیازمند توسعه مدرسه سازی باشیم، نیازمند توسعه فرهنگ مدرسه سازی هستیم. در طرح آجر به آجر به دنبال گسترش فرهنگ خیر و ایثار که جزو فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ما است، هستیم. در این شش ماه از اجرای طرح اتفاقات خوبی رخ داده و همه موسسات و بانک‌ها در کنار آموزش و پرورش قرار گرفته اند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به مشارکت بنیاد برکت و علوی در ساخت مدرسه، افزود: اعتبار تخصیص یافته از سوی سازمان نوسازی مدارس کشور برای سال جاری به استان خوزستان حدود 120 میلیارد تومان است که تا 180 یا 200 میلیارد تومان نیز خواهد رسید.

رخشانی‌مهر در پایان ضمن تقدیر از زحمات استاندار خوزستان در حوزه مدرسه سازی، گفت: استاندار خوزستان اهمیت بسیاری به مدرسه سازی می‌دهد و در سیل 98 به سازمان نوسازی مدارس نمره قبولی داد. بیشترین سهم اعتبارات استانی را خوزستان در بین استان‌های کشور به امر مدرسه سازی اختصاص داد که حدود 280 میلیارد تومان بود.

انتهای پیام