لژیونر اگر سالم زندگی کند موفق میشود
لیگ بلژیک در سالهای اخیر بازیکنان ایرانی زیادی در خود دیده است.
ایمان گودرزی؛ شاید باورنکردنی باشد اما حضور بازیکنان ایرانی در فوتبال بلژیک، سابقهای 100 ساله دارد. مرحوم حسین صدقیانی، بنیانگذار تیم ملی ایران، در سال 1300 راهی شارلوا شد و مسیری را آغاز کرد که بعد از 77 سال، توسط رضا ترابیان دنبال شد. در دو دهه اخیر، رفتوآمد فوتبالیها، به خصوص استقلالیها، به فوتبال بلژیک به اتفاقی عادی بدل شده و حالا علی قلیزاده، آخرین پرچمدار ایرانی ژوپیلرلیگ در فصل 22-2021 لقب گرفته است.
فوتبال ایران سابقه حضور بیشترین لژیونر را در بلژیک دارد قبلا نیز شاهد حضور بازیکنان ایرانی در این لیگ درجه دوی اروپایی بوده ایم. رامین رضاییان مدتی برای اوستنده بازی می کرد. محمد نادری عضوی از تیم کورتریک به حساب میآمد.
رضا قوچان نژاد سابقه عضویت در استانداردلیژ را دارد. داریوش یزدانی، علیرضا امامی فر و محمدرضا مهدوی نیز در سالیان دورتر مدتی در لیگ بلژیک بازی کردند و در لباس تیم شارلروا به میدان رفتند.
در آخرین مورد امیر حسین حسین زاده پدیده فصل گذشته استقلال با 250 هزار دلار به شارلروا رفت و استقلال رضایتنامه قطعی برای او صادر کرد. پیش از حسین زاده، حسین صدقیانی، داریوش یزدانی، علیرضا امامی فر، محمدرضا مهدوی، مهرداد میناوند، کاوه رضایی، یونس دلفی، امید نورافکن و علی قلی زاده در تیم شارلوا توپ زده و حسین زاده دهمین بازیکن ایرانی تاریخ این باشگاه بلژیکی به حساب می آید. در میان این 9 بازیکن که سابقه بازی در شارلوا را داشتند تا این لحظه فقط علی قلی زاده بازیکن مقاوم این لیگ بوده و هنوز در تیم شارلوا توپ میزند بقیه بازیکنان با گذراندن یکی دو فصل ناموفق در این تیم و لیگ بلژیک به لیگ ایران یا لیگ های ضعیف تر اروپایی و عربی پیوستند. البته کاوه رضایی در شارلوا بلژیک عملکرد خوبی داشت ولی در دو فصل آخر حضور در این کشور به دلیل مصدومیتهای متوالی نتوانست بدرخشد و پس از چندین فصل جا به جا شدن بین سه تیم در نهایت این فصل به استقلال برگشته است.
اما سوالی که همیشه ذهن را مشغول میکند این است که آیا رفتن به لیگ بلژیک باعث پیشرفت بازیکنان داخلی شده و یا فقط به خاطر برچسب لژیونر شدن این بازیکنان حاضر به بازی در این لیگ شده اند؟
با نگاهی به عملکرد بازیکنان داخلی در لیگ بلژیک میتوان خیلی راحت متوجه شد که بیشتر مقصدی شکست خورده برای بازیکنان ایرانی به حساب میآید تا سکوی پرتاب و جایی برای پیشرفت، میتوان به جرات گفت بالای 80% از بازیکنانی که به لیگ بلژیک رفتند پس از عملکردی ناموفق مجبور به بازگشت به لیگ ایران یا رفتن به لیگ سطح پایین تری شدند.
یادداشت ویژه از سعید زاهدیان درباره این گزارش را اینجا بخوانید
محمدرضا مهدوی که خودش سابقه بازی در لیگ بلژیک و شارلوا را دارد در جواب به این سوال که با توجه به سابقه حضور در لیگ بلژیک، این انتقال چقدر میتواند به پیشرفت بازیکن کمک کند گفت: شک نکنید که رفتن به بلژیک باعث پیشرفت هر بازیکنی میشود. من وقتی از بلژیک برگشتم و در لیگ ایران بازی کردم، واقعا در سطح و آمادگی بالایی بودم و توانستم تجربیاتی که از لیگ بلژیک کسب کرده بودم به لیگ ایران بیاورم و موفق باشیم. دیدیم که من چند قهرمانی نیز بعد از حضور در لیگ بلژیک در داخل ایران به دست آوردم. قطعا اگر حسین زاده بتواند خودش را به بهترین شکل با زندگی در بلژیک وفق دهد و سالم و حرفهای کارش را دنبال کند می تواند موفق باشد و ماجراجویی جالبی را در پیش خواهد داشت.
نظر علی چینی را نیز در این مورد پرسیدیم که او نیز این انتقال را به نفع حسین زاده داانست و گفت: سبک بازی امیر جسین به لیگ بلژیک میخورد، با درخشش در بلژیک میتواند به تیم های دیگر اروپایی برود. اگر سالم زندگی کند بلژیک سکوی پرتاب بسیار خوبی برای او خواهد بود. کاوه هم در این لیگ درخشید و عملکرد خوبی داشت اما سن او بیشتر از حسین زاده بود. بازیکن اگر سالم زندگی کند قطعا فرصت این را دارد که خودش را نشان دهد.
در بین دو نظر موافق تنها مخالف انتقال استعدادهای جوان به لیگ بلژیک بود. در گفت و گوی کوتاهی که با او داشتیم به ما گفت: باید تا جایی که میشود از خروج بازیکنان جوان و با استعداد از ایران جلوگیری کرد. بازیکن جوان با استعدادی که با یک فصل درخشش به لیگ های خارجی میرود هنوز راه و روش حرفهای گری را یاد نگرفته است. واقعا حیف استعدادهای ایرانی است که به این لیگ ها بروند و در جوانی فوتبال خود را نابود کنند. همه ما دیدیم که چه بلایی سر قایدی آمد و الان هیچ اثری از آن پسر ریزنقش تکنیکی و با استعداد نمیبینیم. امیدوارم این اتفاق برای امیر حسین نیافتد. به نظر من اگر دو یا سه سال دیگر در استقلال میماند می توانست به راحتی به تیم خیلی بهتری برود ماندنش هم به نفع استقلال بود و هم به نفع خودش. اما متاسفانه که برخی از اطرافیان او فقط به فکر منفعت طلبی خودشان هستند و از این انتقال سود هنگفتی کردند. فقط و فقط امیدوارم که حسین زاده بتواند خودش را در بلژیک نشان دهد و پیشرفت کند. ان شاالله بتواند برای کشور افتخار آفرینی کند و از بلژیک راهی تیم های بهتری شود و این انتقال فوتبالش را نابود نکند.
بیشترین بخوانید:
کد خبر 1668714