لیستی که به مجلس نرسید!
در حالی که انتظار می رفت امروز رییس جمهوری اسامی وزرای پیشنهادی خود در دولت سیزدهم را برای رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی ارسال کند، نه تنها هیچ لیستی به دست نمایندگان نرسید که در آستانه آغاز به کار رسمی دولت سیزدهم ابهاماتی درباره زمان تقدیم اسامی وزرا هم به وجود آمده است.
در حالی که انتظار می رفت امروز رییس جمهوری اسامی وزرای پیشنهادی خود در دولت سیزدهم را برای رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی ارسال کند، نه تنها هیچ لیستی به دست نمایندگان نرسید که در آستانه آغاز به کار رسمی دولت سیزدهم ابهاماتی درباره زمان تقدیم اسامی وزرا هم به وجود آمده است.
به گزارش تابناک، در روز برگزاری مراسم تحلیف، حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری گفت که با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر تشکیل هرچه زودتر کابینه، افراد مورد نظر را پیش از موعد مقرر به مجلس معرفی خواهیم کرد.
منظور از «موعد قانونی» فرصت دو هفته ای است که ماده 188 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به رییس جمهوری می دهد. این مهلت پس از انجام مراسم تحلیف شروع می شود و در این زمان باید رییس دولت سیزدهم به صورت کتبی اسامی هیأت وزیران را بههمراه شرححال هر یک از وزیران و برنامه دولت تسلیم مجلس کند.
با وجودی که تنها چند روز از مهلت قانونی گذشته اما انتظار می رفت که رییسی، لیست وزرای پیشنهادی را امروز (یکشنبه) به مجلس اعلام کند؛ انتظاری که صحبت های محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در لحظات پایانی صحن علنی 15 مرداد در مراسم تحلیف رییس جمهوری ایجاد کرد؛ او گفته بود که «با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در جلو انداختن معرفی کابینه قرار است در ابتدای هفته آینده لیست اعضای کابینه معرفی شود.»
همچنین علی نیکزاد نایب رییس مجلس نیز این احتمال را مطرح کرده بود که شنبه یا یکشنبه اسامی وزرای پیشنهادی برای وزرات خانههای دولت سیزدهم به مجلس داده شود.
با توجه به اینکه این لیست روز شنبه (16 مرداد) به مجلس تقدیم نشد، برخی از نماینده ها از ارائه لیست در ظهر امروز خبر دادند که از جمله آن ها می توان به محمدرضا میرتاج الدینی نماینده تبریز اشاره کرد که گفته بود: «بر اساس گفت وگوی صورت گرفته بین مجلس و دولت قرار است لیست وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم تا فردا ظهر (17 مرداد) تقدیم مجلس شود.»
البته امروز هم اسامی وزرای پیشنهادی به مجلس ارائه نشد؛ این موضوع را ابتدا معصومه پاشایی نماینده جلفا با انتشار این توییت اعلام کرد «با توجه به دستور حضرت آقا در مورد سرعت عمل در تشکیل دولت جدید، صبح آمادهء دریافت لیست کابینه بودیم، ولی متاسفانه موکول شد به چهارشنبه!! امیدوارم این زمان صرف شایسته گزینی شود، نه گسترش روابط و به نتیجه رسیدن سهم خواهیها!»
سپس علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه مجلس بیان کرد که به احتمال زیاد این لیست روز سه شنبه هفته جاری به مجلس ارسال میشود و بعد از آن پارلمان صلاحیت ها را مورد بررسی قرار می دهد.
در نهایت سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیات رییسه مجلس گفت: اگر این لیست بعد از ظهر امروز یا فردا به مجلس برسد اعلام وصول آن به جلسه بعدی موکول خواهد شد. کمیسیون های تخصصی مجلس یک هفته برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی فرصت دارند و پس از اتمام مهلت بررسی صلاحیت وزرا در کمیسیون ها نوبت به بررسی صلاحیت و رای اعتماد وزرا در صحن می رسد.
او این توضیح را اضافه کرد: اگر فهرست وزرا امروز به مجلس ارائه شود تا پایان هفته مهلت بررسی کمیسیون ها خواهد بود و هفته آینده بررسی رای اعتماد را در صحن خواهیم داشت اما در صورتیکه اعلام وصول به جلسه بعدی مجلس موکول شود، طبیعتا تا پیش از تعطیلات عاشورا و تاسوعا فرصت بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در کمیسیون ها خواهد بود و بررسی رای اعتماد در مجلس و اعلام نظر مجلس در این باره به بعد از تعطیلات عاشورا و تاسوعا موکول خواهد شد.
با این توضیحات هنوز درباره زمان ارائه فهرست وزرای پیشنهادی ابهاماتی وجود دارد و شاید به همین دلیل جلسه بعدی مجلس علی رغم اعلام قبلی نیکزاد نایب رییس پارلمان در روز سه شنبه (19 مرداد) تشکیل می شود؛ هفته گذشته نیکزاد گفته بود که جلسات این هفته مجلس در دو روز یکشنبه و چهارشنبه خواهد بود.
علاوه بر این، در جلسه علنی امروز نیز به روال سایر جلسات تذکراتی بیان شد که از جمله آن می توان به تذکر سید غنی نظری نماینده خلخال اشاره کرد؛ او با اشاره به مراسم تحلیف گفت: مهمترین جلسه مجلس تحلیف رییس جمهوری با حضور مهمانانی از80 کشور خارجی بود اما 25 نماینده در این نشست غایب بودند و باید اسامی آن ها در رسانه ها اعلام شود.
نظری این را هم اضافه کرد که در طول یکسال گذشته خیلی از نمایندگان مدعی انقلابی گری در جلسات مجلس حضور نداشتند به طوری که وقتی با یکی از آن ها کار داشتم نتوانستم او را پیدا کنم، پس از آقای دهنوی عضو هیات رییسه مجلس سوال کردم که چرا نام این نماینده که در جلسات صحن حضور ندارد را به عنوان غایب قرائت نمی کنید، آقای دهنوی پاسخ داد این نماینده از رییس مجلس مجوز دارد؛ انگار برخی در مجلس نماینده تر هستند، اجازه ندهید برخی نماینده تر باشند.