ماجرای ویلموتس 2 در فدراسیون فوتبال چیست؟
جدیدترین پرونده حقوقی علیه فدراسیون فوتبال که با ادعای یک شرکت هلندی در دادگاه حکمیت ورزش برای دریافت غرامت 3 میلیون یورویی همراه بود، با ابهامات بسیاری رو به رو است، به طوری که در قرارداد میان مسوولان و شرکتهای ذینفع هیچ مبلغ و رقمی به عنوان ارزش پایه تعیین نشده است.
روز گذشته پای پرونده شکایت جدیدی به فدراسیون فوتبال باز شد؛ شکایتی که برخی از کارمندان بخش رسانهای این فدراسیون در صفحات شخصی خود از آن به عنوان "ویلموتس 2" یاد کردند؛ اما هنوز اطلاعات زیادی از پرونده که سرمنشا آن به 4 سال قبل بر میگردد وجود ندارد.
طبق اطلاعات موجود، یک شرکت پخش که مسوولیت برگزاری و انجام هماهنگیهای بازی ایران و ونزوئلا در 22 آبان 1396 در هلند را بر عهده داشت، اکنون در دادگاه CAS نسبت به برخی تخلفات از فدراسیون فوتبال ایران شکایت کرده و خواستار پرداخت غرامتی 3 میلیون یورویی شده است.
نکته جالب توجه این که این خواسته هنگفت در شرایطی مطرح شده که به گفته برخی مسوولان فدراسیون فوتبال، ارزش واقعی این قرارداد 195 هزار دلار بوده که مبلغ اصلی از سوی طرفین توافق پرداخت شده است.
این ترس و لرز از یک شکایت سه میلیون یورویی که بعد از چهار سال وقفه به این فدراسیون رسیده و هنوز مبنا و اساس آن مشخص نشده، در شرایطی است که در قرارداد اصلی میان شرکتها و سازمانهای حاضر در این توافق، هیچ مبلغی درج نشده است!
در نسخهای از قرارداد اصلی که میان محمد رضا ساکت به نمایندگی از فدراسیون فوتبال، خراردو هرناندز از شرکت T&C Managmanet و سباسیتین دیریخ از شرکت STMG به نمایندگی از فدراسیون فوتبال ونزوئلا و آتالای موتلو به نمایندگی از شرکت MUTLU SPORTS B.V و رورد وینندس از شرکت TRITY TV به عنوان هماهنگ کننده و پخشکننده مسابقه امضا شده است، هیچ عدد و رقمی مبنی بر پایه و اساس این قرارداد درج نشده است.
در این قرارداد هشت صفحهای به نحوه برگزاری مسابقه اعم از شرایط حمل و نقل، اسکان، تغذیه، زمان برگزاری، تدارکات، حضور تماشاگران، پخش تلویزیونی، تبلیغات و تعهدات طرفین در قبال یکدیگر پرداخته شده است.
آنطور که از فدراسیون فوتبال به گوش میرسد، شکایت اصلی این شرکت مستقر در هلند، در ارتباط با مساله حق پخش تلویزیونی و تبلیغات قبل، حین و بعد از مسابقه است که بعد از چهار سال و برخی نامهنگاریها در دادگاه حکمیت ورزش طراحی شده است.
از قرار معلوم، در این قرارداد، شروطی مبنی چگونگی نمایش این مسابقه در ایران وجود داشته که به اعتقاد این شرکت رعایت نشده است و فدراسیون فوتبال به عنوان یکی از طرفین قرارداد و عضو ایرانی این پرونده، به عنوان متخلف شناسایی شده است.
در بخشی از این قرارداد و در صفحه پنجم قید شده که هماهنگ کننده این مسابقه فقط یک سیگنال رایگان در اختیار ایران قرار میدهد که باید با تاخیر در شبکههای تلویزیونی ایران به نمایش درآید و حتی هماهنگ کننده مسابقه حقوق کلیه تبلیغات و تلویزیونی در داخل خاک ایران را هم خواهد داشت.
همانطور که گفته شد، این قسمت از قرارداد میان طرفین فعلا به بهانهای برای این شرکت به منظور شکایت و طرح ادعای سه میلیون یورویی تبدیل شده است؛ در حالی که در قرارداد هیچ مبلغ و رقمی ذکر نشده است.
در حالی که فدراسیون فوتبال سکوت اختیار کرده و فقط برخی کارکنانش به خاطر یک طرح دعوا رعب و وحشت در دل اهالی فوتبال ایران انداختهاند، این احتمال وجود دارد که شکایت مذکور با توجه به گذشت زمان و همینطور پرداخت تعهدات مالی در زمان مقرر، راه به جایی نبرد!
از طرفی از گوشه و کنار این خبر میرسد که ماجرای فوق یک گروکشی میان عزیزی خادم و برخی مشاوران سابقش است که این روزها به دشمنان همدیگر تبدیل شدهاند و این وسط فدراسیون فوتبال و اهالی فوتبال گوشت قربانی میان طرفین این قائله تبدیل شدهاند.
در ادامه تصاویری از قرارداد فدراسیون فوتبال و طرفهای ذینفع در بازی ایران و ونزوئلا در 22 آبان 96 را مشاهده میکنید:
منبع: خبرگزاری ایسنا از میان اخبار *س_ تمجید علی کریمی از مدیریت استقلال _س* *س_ واکنش یحیی گلمحمدی به پست اینستاگرامی علی کریمی _س*