مبارزه موثر با آفت ملخ مراکشی، نیازمند هم افزایی بین استانی است
![مبارزه موثر با آفت ملخ مراکشی، نیازمند هم افزایی بین استانی است](https://www.irna.ir/sd/36694821fffe43febdc263de4fb0b706dab72cd90ea949e01ef17d1e0dd75de376e6e3c8ad42161cc6025c81baf48d38.jpg)
قزوین - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به هجوم شدید ملخها به استان، گفت: مبارزه موثر با آفت ملخ نیازمند همافزایی بین استانی است.
به گزارش ایرنا، علی فرخزاد روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران، با اشاره به حمله ملخهای مراکشی به جنگل بلوط طارم، افزود: این منطقه، دارای جنگلهای پر تراکم و ارزشمندی است که در کشور از ارزش بالایی برخوردار هستند. وی اظهار داشت: این جنگلها به لحاظ منابع طبیعی و زیستگاه بومی حیات وحش قابل توجه هستند و متأسفانه به دلیل شرایط اقلیمی و گرمای زود هنگام با خطرات جدی و تشدید حمله ملخها مواجه شده اند. فرخزاد، ملخ مراکشی را معضل بزرگ کشاورزی استانهای همجوار دانست و افزود: استان قزوین، عکس العمل های به موقع در مبارزه با آفت ملخ داشته است ولی متاسفانه استان های همجوار، اقدامات لازم را به موقع انجام نداده اند واز طرفی صعب العبور بودن منطقه طارم و دسترسی نداشتن نیروی انسانی به این منطقه موجب تشدید این آفت شده است. این مسوول تاکید کرد: به دلیل تهدید جدی آفت ملخ مراکشی و پروانه دم قهوه ای که مزارع، باغها و جنگل های بلوط استان را تهدید می کند باید هرچه سریعتر تمهیدات لازم اندیشیده شود. فرخزاد اضافه کرد: عمده مشکل ما در این زمینه، تأمین تجهیزات لازم برای اخذ مجوز پرواز در منطقه است که این امر نیاز به کسب مجوز از تهران دارد و به دلیل طولانی شدن مراحل اداری وضعیت بحرانی در منطقه ایجاد شده است. وی تصریح کرد: در شرایط فعلی و تدابیر اندیشیده شده، هم افزایی و همکاری بین دستگاهها در این زمینه ضروری است و مجموعه سپاه و بسیج استان باید برای کمک به منابع طبیعی و جهاد کشاورزی وارد عرصه شوند. فرخزاد خاطر نشان کرد: هم اکنون به صورت اضطراری 150 میلیون تومان جهت تهیه سم به سازمان منابع طبیعی اختصاص یافت و در مرحله بعدی 500 میلیون تومان برای تأمین سم و تجهیزات مورد نیاز به جهاد کشاورزی اختصاص خواهد یافت. معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین یادآورشد: باید پیگیری لازم از وزارت جهاد کشاورزی برای تامین منابع مالی صورت گیرد تا از منابع مدیریت بحران که به صورت متمرکز در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد برای تأمین سم و تجهیزات لازم استفاده شود. فرخزاد افزود: در صورت تخصیص اعتبار، کار سمپاشی تسریع می شود و برای همکاری استانداری گیلان در مرز مشترک با طارم هم پیگیری لازم صورت خواهد گرفت.
*س_برچسبها_س*