مبالغ پاداش مدالآوران بازیهای آسیایی باید باعث انگیزه شود / پورشیب: موفقیتها ابدی نیست
کاپیتان تیم ملی کاراته، گفت: وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باید مبالغی را برای مدال آوران بازیهای آسیایی در نظر بگیرند که ورزشکاران با انگیزه تر و بدون دغدغه مالی باشند.
به گزارش "ورزش سه" ذبیح الله پورشیب کاپیتان تیم ملی کاراته در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که آیا مصدومیت شما به پایان رسیده و تمرینات کاراته را آغاز کردهاید یا خیر؟ گفت: از ناحیه زانوی چپ سال گذشته یک آسیب دیدگی داشتم و بعد از مسابقات سوپر لیگ تمرین نمیکردم. تمرینات بدنسازی و فیزیوتراپی را به خوبی انجام دادم و حالا خوشبختانه نسبت به قبل بهتر شد ه ام. بعد از پایان تعطیلات عید نوروز تمرینات کاراته را شروع کردم. حالا با شرایطی که کادر فنی برای فیکس شدن تیم ملی انتخابی در نظر گرفته است، من هم مثل سایر نفرات تمرین میکنم تا بتوانم به اهدافم در انتخابی برسم. کاراته ایران سه رویداد قهرمانی آسیا، بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی را امسال پیشرو دارد و با تمام آمادگی برای مسابقات شرکت میکنم تا به اهدافم که مدنظرم است برسم. هر بازیکنی که بتواند برای ایران عزیز مدال بگیرد، امیدوارم به مسابقات پیش رو اعزام شود. به هر حال من هم مثل سالهای گذشته با توکل بر خدا و انرژی که دارم، تلاش میکنم همچنان لباس تیم ملی کاراته را بر تن داشته باشم.
وی در پاسخ به این سؤال که کاراته سال 1402 مسیر پرترافیکی را پیش رو دارد، ابتدا تیم ملی و بعد از آن فدراسیون کاراته برای عبور از این مسابقات پیشرو چه برنامه ای باید طراحی و اجرا کنند، گفت: قطعا یک ورزشکار برنامه حرفهای، زندگی حرفهای و ورزش حرفهای باید داشته باشد تا به اهداف سخت خود برسد. فدراسیون کاراته و کادر فنی نیز بستگی دارد که به چه شکلی برنامهریزی کنند که باید در چه مسابقاتی حضور پیدا کنند و چه نتیجهای را کسب کنند. آنها بازخورد کارهایشان را با برنامهریزیهایشان در آینده خواهند دید. امیدوارم همه چیز مثل گذشته با برنامهریزی دقیق پیش برود و در پایان نتیجه خوبی رقم بخورد. کسب تکرار موفقیت در قهرمانی آسیا، بازیهای آسیایی و قهرمانی جهان دور از دسترس نیست، اما همه چیز بستگی به این دارد که ما مثل همیشه یک برنامهریزی منظم از سوی فدراسیون و کادر فنی داشته باشیم و از طرفی حمایت مسؤولان ورزش باید در کنار همه این موارد وجود داشته باشد از آن طرف هم علاوه بر کارهای مدیریتی ملیپوشان هم باید بیوقفه تلاش کنند بهترین نتیجه را در مسابقات کسب کنند.
کاپیتان تیم ملی کاراته در ادامه صحبتهای خود، خاطرنشان کرد: مجموع برنامه ریزی و تلاشهای ما در مسابقات سال 1402 برابر است با کسب نتیجه مطلوب و افتخارآفرینی برای کشور عزیزمان. موفقیت کاراته در سه رویداد مهم سال 1402 باعث میشود که چرخهای پرورش کاراته کاها در باشگاه ها پرسرعت تر بچرخد. باشگاههای کوچک، شهرهای کوچک با موفقیت کاراته در مسابقات پیشرو سرعت چرخهای پیشرفت شان بیشتر میشود. موفقیتهای هیچ تیمی و کشوری در مسابقات ابدی نیست، اما با تلاش و برنامه ریزی تکرار موفقیتها دور از دسترس نیست. کاراته ایران ظرفیت و پتانسیلهای بسیار زیادی دارد و با برنامهریزیهای دقیق میتوان نتایج خوبی کسب کرد.
پورشیب در پاسخ به این سؤال که یک طلا و یک برنز بازیهای آسیایی در کارنامه ورزشی شما وجود دارد، برای کسب سومین مدال در بازیهای آسیایی چه برنامهریزی کردهاید،گفت: امسال برای کاراته ایران سال بسیار مهمی است، من تلاش میکنم برای سومین بار در بازیهای آسیایی با تمام انرژی شرکت کنم. همه انرژیام را برای کسب سومین مدال بازیهای آسیایی گذاشتهام. بازیهای آسیایی در واقع المپیک آسیا محسوب میشود. هر کسی از لحاظ ذهنی و بدنی در بالاترین شرایط قرار داشته باشد میتواند راهی این رویداد شود. شرایط بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا کاملا متفاوت است. جو حاکم بر مسابقات در بازیهای آسیایی متفاوتتر از قهرمانی آسیا است. در هر صورت من تجربه حضور در این مسابقات را دارم و با کمک خدا میخواهم سومین مدال این مسابقات را کسب کنم.
وی در ادامه صحبتهای خود، خاطرنشان کرد: یک بازیکن زمانی موفق میشود که در کوران مسابقات باشد. بازیکنان با اعزام به مسابقات محک میخورند و در شرایط مسابقات قرار می گیرند و بعد از آن میتوانند در رویدادهای بزرگی مثل قهرمانی جهان، بازیهای آسیایی و... نتیجه بگیرند. ما با حضور در مسابقات مختلف نقاط ضعف و قوت خود را پوشش، ترمیم و تقویت میکنیم. با حضور در مسابقات مداوم داوران نیز از بازیکنان ما شناخت پیدا می کنند، اگر ما میخواهیم در سطح بالایی در کاراته دنیا باشیم باید در لیگهای جهانی، تورنمنتهای مختلف و اردوهای مختلف حضور داشته باشیم.
دارنده نشان طلای مسابقات قهرمانی جهان در پاسخ به این سوال که کمیته ملی المپیک برای مدالآوران، طلا، نقر و برنز مبالغ 500 میلیون، 100 میلیون و 50 میلیون به ترتیب پاداش در نظر گرفته است، نظر شما در رابطه با این مبالغی که کمیته ملی المپیک در نظر گرفته است چیست، گفت: با توجه به تورم و شرایط اقتصادی که وجود دارد به نظرم وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باید پاداشی را در نظر بگیرند که ورزشکاران با انگیزه تر و دغدغه مالی نداشته باشند. ما ورزشکاران نه شغلی داریم نه سرمایهای، سرمایه اصلی ما جوانی است که برای افتخارآفرینی برای کشورمان گذاشتهایم. امیدوارم با پاداشهایی که مسؤولان ورزشی میدهند، مزد زحماتمان را بگیریم. به هر حال مدالهایی که در بازیهای آسیایی کسب میشود برای جایگاه کشورمان در دنیا مهم است. این رویدادها هر 4 سال یکبار برگزار میشود و اعتبار کشورمان را در ورزش نشان میدهد. تمام انگیزه ورزشکاران مطرح کردن نام کشورمان در دنیا است، اما یکی از گزینههای افزایش انگیزه بحث پاداشهایی است که مسئولان ورزش برای بچهها در نظر میگیرند. قطعا مهمتر از هر چیزی خوشحال کردن دل مردم کشورمان است. خوشحالی مردم با کسب مدال از همه چیز برای ما مهمتر است اما مسؤولان هم موظف هستند که در مقابل با اهدای پاداش آینده ورزشکاران را تأمین کنند.
کاپیتان تیم ملی کاراته در پاسخ به این سؤال که همیشه از کاراته انتظارها بالا است، در دوره قبل مسابقات جهانی کاراته غایب بود، آیا باز هم در مسابقات جهانی مجارستان کاراته می تواند اتفاقات خوبی را دوباره رقم بزند یا خیر؟ گفت: وقتی ما در دورههای گذشته موفق شدیم نتیجه خوبی را در مسابقات جهانی رقم بزنیم، مهمترین دلیل آن حضور مداوم در تورنمتها و لیگهای جهانی بود. متأسفانه یک دوره در قهرمانی جهانی غیبت داشتیم و شرایط برای ما سختتر شده است. غیبت ما در لیگ های جهانی باعث میشود شرایط ما سختتر از گذشته شود، اما کاراته ایران ظرفیت و پتانسیل بالایی دارد و ما میتوانیم با حضور در مسابقات پیشرو برای سه رویداد مهمی که داریم آماده شویم. در هر صورت امیدوارم کاراته ایران دوباره بدرخشد و افتخارآفرینی کند.