یک‌شنبه 4 آذر 1403

مجازات زورگیری در دادگاه کیفری

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
مجازات زورگیری در دادگاه کیفری

مجازات زورگیری: در هر جامعه ای برای به وجود آمدن امنیت برای شهروندان ضروری است که جرایم خشنی مانند زور گیری کنترل و پیشگیری گردد. این مهم با رعایت مواردی مانند نصب دوربین در اماکن، عدم رفت و آمد در محل های خلوت و... قابل پیشگیری و پیگیری می باشد.

مجازات زورگیری

زورگیری به شیوه های مختلفی و همرا با آزار و اذیت یا مسلحانه مورد ارتکاب قرار می گیرد. در قانون مجازات اسلامی سرقت و اخذ مال دیگری به زور به دشواری از یکدیگر تفکیک گشته است و تحت عنوان های مختلفی در مواد قانون اسلامی از آن صحبت شده است.

وکیل کیفری غرب تهران

اگر در شرق هستید پیش یک وکیل در شرق تهران و اگر در غرب تهران زندگی می کنید، بهتر است پیش یک وکیل کیفری غرب تهران بروید تا به شما کمک کنند ببیند آیا راهی برای دفاع وجود دارد یا خیر.

شرایط تحقق جرم زورگیری

زورگیری گرفتن مال و یا شی شخصی دیگر بدون رضایت و همراه با زور می باشد که به شکل های مختلفی مانند همراه با ضرب و جرح، آدم ربایی، سرقت مسلحانه و... باشد که هرکدام به مجازات خود از جرایم زورگیری محکوم می گردد.

مصادیق تحقق اخاذی و زورگیری در قانون

زمانی که مجرم با استفاده از سلاح گرم و یا سرد و یا با استفاده از زور وو قدرت بدنی خود به همراه مزاحمت و یا حتی تهدید مال شخصی را از او طلب نماید.

زمانی که شخصی مسلحانه و در صورتی با استفاده از صلاح خود به زور مال کسی را طلب نماید.

زمانی که شخصی از مجنی علیه فیلم و تصاویر مستهجن تهیه نماید و به این ترتیب با تهدید منتشر نمودن آنها از او زورگیری نماید.

تفاوت سرقت مسلحانه همراه با آزار و اذیت و زورگیری

سرقت مسلحانه و زورگیری در قانون از حیث ماهیت، اجرا و مجازات دارای تفاوت هایی می باشند که به توضیح آنها می پردازیم:

در سرقت مسلحانه مجرم مال شخصی را همراه با سلاح به سرقت می رساند و این جرم تحت عنوان "سرقت مسلحانه" مورد پیگیری و مجازات می باشد. در صورتی که در این سرقت مجرم به مجنی علیه ضرب و جرحی نموده باشد به مجازات آن نیز محکوم می گردد و یا حتی ممکن است محکوم به پرداخت دیه گردد. اما در مورد زورگیری در قانون اگر مجرم با استفاده از سلاح گرم و یا سرد در برابری شخصی قدرت نمایی کند و یا آن را وسیله تهدید و آزار شخصی قرار دهد، محکوم به زورکیری و اخاذی می گردد و لزومی به ایراد ضرب و جرح عمدی عمدی نیست تا اینکه جرم زورگیری محقق شود و آن خود می تواند با هر عنوانی اتفاق بیفتد.

در مورد مجازات باید گفت در قانون برای مجازات زورگیری، مجازات حبس تعزیری درجه 6 و یا 4 در نظر گرفته شده است و برای سرقت مسلحانه 3 ماه تا 10 سال حبس و یا تا 74 ضربه شلاق به عنوان مجازات در نظر گرفته شده است.

تعیین اعدام به جرم زورگیری و اخاذی

همان طور که گفتیم مجازات زورگیری در قانون حبس تعزیری درجه شش یا چهار می باشد و برای آن مجازات اعدام به صورت کلی در نظر گرفته نشده است. البته در صورتی که جرم ارتکابی شخص زورگیر مشمول عنوان محاربه شود در این صورت می توان مجازات اعدام را برای او پیش بینی نمود.

سابقه محکومیت کیفری در مجازات زورگیری

زورگیری از جمله جرایم بی رحمتنه و خشن می باشد و به همین سبب در قانون جرمی غیر قابل گذشت می باشد و قانونگذار از مجازات زورگیر چشم پوشی و اغماض نمی نماید. با توجه به قوانین مطرح شده در قانون برای جرم زورگیری، این جرم مشمول مجازات تعزیری درجه هفت و هشت نمی شود به ان دلیل که در صورت عرم سابقه کیفری مجرم نیز از مجازات او توسط قاضی هیچ گونه چشم پوشی نشود و حتی ایمن مورد نیز در تعلیق مجازات او اثرگذار نخواهد بود.

برچسب ها: ,,