مجاهدین خلق
مجاهدین خلق
سرتیم حفاظت امام (ره)، با اشاره به ترور رهبر معظم انقلاب اسلامی در ششم تیر 1360 و انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیتالله بهشتی و یارانش در روز بعد، تاکید میکند این نگاه و نظر امام (ره) در آن زمان بود که شرایط سیاسی و اجتماعی کشور را به سمت وحدت و ثبات حرکت داد.
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
خبر فوری نوشت: محمدرضا کلاهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران و عامل اصلی انفجار 7 تیر 1360 در ساختمان حزب جمهوری اسلامی است. کلاهی در آن زمان توانسته بود در بین اعضای حزب نفوذ کرده و به عنوان کاردان فنی تجربی تجهیزات صوتی کار کند.
آیا ماموریت جدید نفوذ در بدنه دستگاه های اجرایی و دولتی و حتی نهادهای انقلابی با سبک و سیاق جدید و مدرن تغییر یافته که مثل طبری ها باید سال ها بگذرد تا شناسایی گردد؟.
این حادثه شش روز پس از عزل بنیصدر از ریاستجمهوری صورت گرفت... اجرای این عملیات را محمدرضا کلاهی به عهده داشت که خود از نیروهای خدماتی حزب بهشمار میآمد. او پس از انفجار توانست فرار کند و بعد از آن راهی فرانسه شد و با اینکه از مجاهدین بریدهبود ولی به دلیل سابقهاش امکان زندگی علنی را نداشت تا سرانجام سال 1394 کشته شد.
در اردیبهشت ماه سال 1360 مهدی بازرگان مقاله ای در روزنامه میزان نوشت و طی آن منافقین را «فرزندان نهضت آزادی» خواند.
در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، طبق گفته متخصصین امنیتی وقت، در آن زمان تنها کشورهایی میتوانستند آن بمب را داشته باشند ژاپن، آمریکا، شوروی، آلمان، فرانسه و انگلستان بودند.
"محمدرضا کلاهی" عامل انفجار حزب جمهوری و ترور شهید بهشتی که انتظار داشت از سوی سازمان مجاهدین خلق پاداش بزرگی دریافت کند، ابتدا از سازمان اخراج و دو دهه بعد در هلند به قتل رسید.
شهید بهشتی در اوایل سال 59 و در اوج تهمتها و تخریبها وارد تبریز می شود. پایگاه خبری آناج در مصاحبهای با یکی از شاهدان، حواشی آن سفر تاریخی را روایت میکند.
به مناسبت سالروز شهادت شهید بهشتی و 72 تن از یارانش در دفتر حزب جمهوری اسلامی، فیلمی از سرنوشت محمدرضا کلاهی صمدی عامل این جنایت را مشاهده میکنید.
تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه، آمریکا و اروپا را حامی جنایات منافقین خواند که دستشان به خون قربانیان این فرقه تروریستی آلوده است.
«شما فرزندان نهضت آزادی هستید؛ در سال 1343 که در زندان بودیم به دنیا آمدید و راه خود را پیش گرفتید، بدون آنکه از خانه فرار کرده یا اخراج شده باشید.» این عبارت یکی از معروفترین جملات بازرگان است.
ترورهای سازمان منافقین در یک عملیات پیچیده اصل و اساس انقلاب را هدف گرفته و قرار بود با شهادت بهشتی، خامنه ای، رجایی و باهنر و دیگران بار دیگر دست نشانده های استکبار حاکمیت را در کشور به دست بگیرند.
در روز 7 تیر 1360 آیتالله سیدمحمد حسینی بهشتی، رییس وقت دیوان عالی کشور و بیش از 70 نفر از مقامات و چهرههای برجسته سیاسی از جمله چهار وزیر، چند معاون وزیر، 27 نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی در جریان انفجار مقر اصلی این حزب به شهادت رسیدند.