دوشنبه 24 شهریور 1404

محسنی اژه‌ای: در جنگ روایت‌ها، سکوت و برجسته‌سازی نقاط ضعف جایز نیست

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
محسنی اژه‌ای: در جنگ روایت‌ها، سکوت و برجسته‌سازی نقاط ضعف جایز نیست

رئیس قوه قضاییه گفت: در عفو معیاری اخیر برای آن دسته از محکومان که دارای شاکی خصوصی هستند، فرصتی لحاظ و تمهید شده تا بتوانند با کسب رضایت شکات خصوصی خود، مشمول عفو شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز دوشنبه (24 شهریور) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، ضمن اشاره به عفو معیاری اخیر، اظهار کرد: در ابتدا از مقام معظم رهبری بی‌نهایت سپاسگزاری و امتنان داریم که با پیشنهاد عفو معیاری اخیر موافقت فرمودند. در وهله بعد باید اشاره کنم که برای تمهید مقدمات این عفو، از چند ماه پیش با مسئولان در قوا و دستگاه‌های ذیصلاح و نخبگان و برجستگان در داخل و خارج از قوه قضاییه، شور و مشورت صورت گرفت و در نهایت به یک جمع‌بندی نائل شدیم.

عفو اخیر حاصل مشورت با گروه‌های گسترده‌ای بود

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ویژگی‌ها و مختصات عفو معیاری اخیر، گفت: در عفو معیاری اخیر برای آن دسته از محکومان که دارای شاکی خصوصی هستند، فرصتی لحاظ و تمهید شده تا بتوانند با کسب رضایت شکات خصوصی خود، مشمول عفو شوند؛ در همین راستا، از همین تریبون، این درخواست را از شکات خصوصی داریم که اگر چه مُحق و ذی‌حق هستند، اما بزرگواری به خرج دهند و در صورت امکان، بخشش کنند تا زمینه آزادی و رفع محکومیت این دسته از محکومان نیز فراهم شود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همچنین در عفو معیاری اخیر فرصتی پیش‌بینی و لحاظ شده است تا محکومان مشروط بر توبه و اصلاح و جبران‌مافات، بتوانند مشمول عفو شوند؛ البته در اینجا ذکر این نکته ضروری است که مجرمینی که آزادی آنها مُخل امنیت مردم است، از شمولیت این عفو مستثنی شده‌اند و عفو معیاری اخیر شامل حال این دسته از محکومین نمی‌شود؛ لکن بر این گزاره اشاره می‌کنم که چنانچه این دسته از محکومین نیز حقیقتاً توبه کنند و به اصلاح رفتار خود بپردازند و خسارات وارده را جبران کنند، ممکن است در مواعید و مقاطع بعدی، مشمول عفو شوند.

رئیس عدلیه بیان داشت: کسانی که در جریان عفو معیاری اخیر از زندان آزاد شده و یا رفع محکومیت دریافت کردند، توجه و اهتمام ویژه داشته باشند که مجدداً به ورطه ارتکاب جرم نیفتند؛ چرا که در آنصورت برای در یافت عفو در مواعید و مقاطع بعدی، با مشکل مواجه می‌شوند و حتی ممکن است این فرصت را از سایر محکومین نیز سلب کنند. خانواده محکومین عفوشده نیز عنایت و توجه ویژه داشته باشند تا مبادا عضوِ مَعفُو خانواده‌شان مجدداً مرتکب جرم شود.

قاضی‌القضات تصریح کرد: عفو معیاری اخیر می‌تواند انسجام اجتماعی را تقویت کند و به استحکام بنیان خانواده در خانواده‌های محکومان بینجامد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه تاکید کرد: مسئولین امر در معاونت قضایی قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها و سایر بخش‌های ذیصلاح توجه ویژه داشته باشند تا محکومانِ محبوس که طبق مختصاتِ عفو معیاری اخیر، واجد شرایط عفو شدن هستند، هر چه سریع‌تر از زندان آزاد شوند؛ بدین معنا که به گونه‌ای تمهید و تعجیل شود که آزادی این محکومانِ عفوشده، اگر در صبح امروز ممکن است، به بعدازظهر امروز موکول نشود. همچنین این تعجیل درخصوص محکومانِ غیرمحبوس نیز که واجد شرایط هستند، صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه افزود: علاوه بر تعجیل، مسئولین امر باید دقت ویژه‌ای را نیز به کار بندند تا کلیه‌ی محکومانی که وفق مختصات عفو معیاری اخیر، واجد شرایط هستند و از مصادیق عفو معیاری می‌باشند، حتماً در شمول عفو قرار گیرند و از آن سو، مجرمینی که این عفو معیاری شامل حال آنها نمی‌شود، مورد عفو و آزادی قرار نگیرند. در واقع تاکید مؤکد داریم که در تطبیق مصادیق با مختصات عفو معیاری اخیر، علاوه بر تعجیل و سرعت، اهتمام زیادی نیز به خرج داده شود.

رئیس دستگاه قضا در ادامه نشست امروز با اشاره به برخی از موضوعات روز کشور و منطقه، به مقوله‌ی جنگ روایت‌ها و اهمیت پیروزی در این نبرد، وفق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، گریزی زد و گفت: همه مسئولین، دست‌اندرکاران و صاحبان تریبون و رسانه و بویژه رسانه ملی باید از کشور و نظام، روایت قدرت، قوت و اقتدار تولید کنند؛ البته این امر به معنای نادیده گرفتن نقاط ضعف و نواقص نیست؛ قطعاً همگان موظفیم که این نقاط ضعف و کاستی را برطرف سازیم؛ لکن تاکید مؤکد آن است که نباید این نقاط ضعف را برجسته و بزرگنمایی کرد و در مقابل، از دستاورد‌ها و داشته‌ها و قابلیت‌ها غافل شد؛ اینها مواردی است که سبب سوءاستفاده دشمن و تَغلب او در جنگ روایت‌ها می‌شود.

منبع: مرکز رسانه قوه قضاییه