محمدباقر نوبخت
محمدباقر نوبخت
در پیش نویس لایحه بودجه 99 حدود 18 هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از حذف معافیتهای مالیاتی از جمله سلبریتی ها و مناطق آزاد در نظر گرفته شده بود که تمامی این پیشنهادها توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه و هیات وزیران از دستور کار خارج شد.
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
وی گفت: 261 هزار میلیارد تومان درآمد سال آینده است که 175 هزار میلیارد تومان مالیات، 20 هزار میلیارد تومان گمرک و 66 هزار میلیارد تومان سایر است. مجموع اینها 9 درصد افزایش نسبت به بودجه 98 دارد.
معاون رئیس جمهور در نشست خبری خود با خبرنگاران، به تشریح جزئیات بودجه تحریمی سال 99 پرداخت و گفت: در این بودجه پیش بینی شده که روزانه یک میلیون بشکه نفت به قیمت هر بشکه 50 دلار صادر کنیم. در بودجه میزان درآمدهای نفتی برای سال آینده حدود 18 میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.
دخل و خرج دولت در سال 99 با حضور نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در برنامه گفتگوی ویژه خبری 17 آذر ماه بررسی شد.
در حالی که در قانون بودجه سال 98 دولت، درآمدهای خود از محل مالیات ستانی از درآمدها را 24.9 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته بود این نوع مالیات در لایحه بودجه سال 99 به 32.3 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. این نشان می دهد میزان مالیات بر درآمد در سال آینده در مقایسه با سال جاری رشد تقریبا 30 درصدی را تجربه نموده است.
جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور حسن روحانی رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور برگزار شد.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، در لایحه بودجه 484 هزار میلیارد تومانی را برای سال 99 به مجلس ارائه خواهد کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه ریالی از پول نفت را در بودجه جاری هزینه نمیکنیم، گفت: صادرات نفت سال آینده 48 هزار میلیارد تومان است.
معاون رئیس جمهور افزود: سعی کردیم کمترین وابستگی را به متغیرهای برون زا همچون صادرات نفت داشته باشیم. حتی نسبت به سال گذشته منابع نفتی را به یک سوم تقلیل دادیم. آن مقداری هم که از صادرات نفت منابعی به دست آید صرف طرح های عمرانی خواهیم کرد. حتی یک ریال در اموری غیر از طرح های عمرانی، استفاده نخواهیم کرد.
حدود یک سالی است که با دستور رهبر انقلاب موضوع انجام اصلاحات ساختاری بودجه کلید خورده است. سازمان برنامه و بودجه در این مدت از دیدگاه خود اقداماتی را در این راستا انجام داده است، اما همچنان رهبر انقلاب به اصلاحات ساختاری در بودجه تاکید دارند. با نزدیک شدن به تقدیم لایحه بودجه 99 به مجلس پرسش اساسی این است که آیا اصلاحات ساختاری در این بودجه لحاظ شده است؟
باید بر روی نحوه هزینه کرد درآمدهای حاصل از افزایش قیمت بنزین نظارتهای لازم صورت گیرد تا طبق وعده دولت همه این درآمدها به جیب خانوارها واریز شود و برای موارد دیگری، چون تامین کسری بودجه دولت هزینه نگردد. این کار نیز نیازمند تعیین سازوکاری است که به نظر میرسد نمایندگان مجلس باید آن را تعیین کنند.
صدور یک دستور فوری درباره معافیت مالیاتی هنرمندان، موجی از انتقادات را به همراه داشت.
در حالی محمدباقر نوبخت در اظهاراتی با حذف معافیت مالیاتی هنرمندان و سلبریتیها مخالفت کرده و آن را موضع دولت میداند که یکی از سرفصلهای مهم اصلاح ساختار بودجه، اصلاح معافیتها و توسعه پایههای مالیاتی است.
عدهای با ارائه آدرس غلط تلاش کردند چنین معافیتی را به عنوان «معافیت سلبریتیها، بازیگران و خوانندگان» جا بزنند، حال آنکه اعمال یا عدم اعمال این معافیت تاثیری بر این گروه کوچک نمیگذارد و آنها در صورت اعمال مالیات، میزان مالیات را نیز در رقم کل قراردادهای تازهشان لحاظ و تهیه کنندگان سینما که به آنها نیاز دارند نیز این رقم را پرداخت میکنند.