جمعه 19 بهمن 1403

مدعیان دست‌کاری تفحص از قاچاق کالا سند ارائه دهند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مدعیان دست‌کاری تفحص از قاچاق کالا سند ارائه دهند

نایب رئیس مجلس گفت: نماینده‌ای که مدعی دست‌کاری در گزارش تحقیق و تفحص از قاچاق کالا است مدرک و سندی ارائه دهد که ادعا را اثبات کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فارس گزارش تحقیق و تفحص از بررسی روند مبارزه با قاچاق و دلایل ناکارآمدی آن در دولت‌های مختلف، دیروز (سه‌شنبه 23 اردیبهشت 99) پس از دو سال در صحن علنی مجلس گزارش شد. پس از قرائت این گزارش، دو نماینده مجلس به متن گزارش انتقاد کرده بودند و گفته بودند که این گزارش ناقص است.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر نخستین فردی بود که به گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تحقیق تفحص از قاچاق کالا و ارز اعتراض کرد. او در صحن علنی مجلس طی تذکری اظهار داشت: «گزارش مکتوبی که سال گذشته در خصوص قاچاق به نمایندگان دادند، با گزارشی که امروز قرائت شد متفاوت بوده و بخش‌هایی از آن حذف شده است. چرا اسامی متخلفین و مجرمین در گزارش قاچاق حذف شده است و چه کسی دستور حذف این اسامی را داده است؟ قرائت گزارش قاچاقی که امروز در جلسه علنی مجلس صورت گرفت ناقص است.»

مسعود پزشکیان که در غیاب علی لاریجانی ریاست مجلس را برعهده داشت، در پاسخ به تذکر نماینده شاهین‌شهر گفته بود که کمیسیون اقتصادی در دی‌ماه گزارش اصلاحی مربوط به بررسی سیاست‌های دولت در مقابله با قاچاق و دلایل ناکارآمدی آن را به هیأت رئیسه داده، ضمن اینکه در سامانه الکترونیکی هم بارگزاری شده است.

علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک که عضو هیأت رئیسه هیأت تحقیق و تفحص از قاچاق بوده نیز، از گزارشی که توسط کمیسیون اقتصادی مجلس در صحن علنی قرائت شد، انتقاد کرده و گفته: «حذف بخش‌های مهم گزارش قاچاق کالا و ارز باعث شده تا گزارشی که امروز در صحن قرائت شد، یک گزارش بی‌خاصیت باشد.»

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین بخش‌هایی که در گزارش مذکور حذف شده، جدول مربوط به ارزیابی کمی دستگاه‌های مختلف برای مقابله با امر قاچاق است که اکثرا نمره پایینی را از هیأت تحقیق و تفحص دریافت کرده است.

عبدالرضا مصری نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید: گزارشی که در صحن مجلس مطرح می‌شود آن چیزی است که کمیسیون درباره آن رأی گرفته، در کمیسیون قرائت شده و رئیس کمیسیون تخصصی پای آن را امضا کرده و برای قرائت به صحن علنی مجلس آمده است.

مصری تأکید کرد: به هیچ عنوان نه می‌توان یک «واو» به گزارش کمیسیون اضافه و نه می‌توان یک واو از آن کم کرد و کسی نمی‌تواند آن را دستکاری کند.

منتقدان گزارش تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز شکایت بنویسند

وی در پاسخ به این پرسش که شاید در کمیسیون تخصصی یعنی اقتصادی مجلس دستکاری شده است، گفت: اگر در کمیسیون دستکاری شده، پس نماینده‌ای که مدعی این مطلب است باید اعتراض و شکایت بنویسد و نسخه اصلی را ضمیمه کند بگوید این یکی با آن یکی مغایر است. سپس هیأت رئیسه می‌تواند ترتیب اثر بدهد.

به گفته وی اگر سندی ارائه نشود، امضای کمیسیون برابر آئین‌نامه مورد قبول است و باید مدرک و سندی آورده شود که ادعا را اثبات کند.

در تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز که دیروز (سه‌شنبه 23 اردیبهشت 99) در صحن علنی مجلس قرائت شد، آمده بود که دستگاه‌های اجرایی به 40 تکلیف قانونی عمل نکردند و میزان قاچاق سالانه 27 میلیارد دلار بوده است.

در بخشی از این گزارش آمده بود که اختلاف آمار رسمی قاچاق 12 میلیاردی با رقم 25 میلیاردی هیأت تحقیق تفحص شبهات متعددی مطرح می‌سازد.

ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس را هم‌اکنون الیاس حضرتی برعهده دارد و تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز در زمان ریاست محمدرضا پورابراهیمی کلید خورد.

انتهای پیام / ک