دوشنبه 1 بهمن 1403

مدیرکل کمیته امداد البرز: همکاری با جهاد دانشگاهی تجربه موفقی بوده است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
مدیرکل کمیته امداد البرز: همکاری با جهاد دانشگاهی تجربه موفقی بوده است

مدیر کل کمیته امداد البرز گفت: هر ماه حدود 250 نفر از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج و همین تعداد تحت پوشش این نهاد قرار می‌گیرند.

محمد محمدی فرد در آستانه فرارسیدن چهلمین سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی با حضور در جهاد دانشگاهی البرز و دفتر خبرگزاری ایسنا و ایکنا، گفت: جهاد دانشگاهی ایده‌ها و امیدهای زیادی را در خود جای داده است.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی البرز با تکیه بر توانمندی، تخصص و تعهد نیروهای جوان خود می تواند نقش به سزایی در توسعه استان ایفا کند.

وی اضافه کرد: کمیته امداد در سال‌های قبل تجربه همکاری با جهاد دانشگاهی را داشته و امیدواریم این همکاری در قالب طرح های موثر ادامه داشته باشد.

این مسئول توضیح داد: تجربه همکاری یا جهاد دانشگاهی تجربه موفقی بود و این نهاد به خوبی از عهده مسئولیتی که پذیرفته بود، برآمد.

مدیرکل کمیته امداد البرز در ادامه با اشاره به اینکه همکاری خیرین و حمایت نیکوکاران تاثیر به سزایی در پیشبرد اهداف این نهاد دارد، افزود: در حال حاضر 180 مرکز نیکوکاری در البرز فعال است که بخشی از نیازهای جامعه هدف کمیته امداد یعنی محرومان رو فقرا را برطرف می کنند.

وی ادامه داد: حدود 28 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که از این تعداد 7000 خانوار هنوز صاحب مسکن نشده و اجاره خانه پرداخت می کنند.

محمدی فرد اضافه کرد: البته با تلاش های صورت گرفته سال گذشته توانستیم پرونده خانه دار شدن تمام ایتام تحت پوشش این نهاد را ببندیم یعنی در حال حاضر 95 درصد خانوارهای ایتام تحت پوشش دارای مسکن هستند.

این مسئول توضیح داد: در حال حاضر 800 دانشجو و 4500 دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد البرز قرار دارند و از خدمات این نهاد در حوزه تامین کمک هزینه تحصیل برخوردار می شوند.

مدیرکل کمیته امداد البرز با بیان اینکه تامین جهیزیه بخش دیگری از خدماتی است که این نهاد به دختران دم بخت کم بضاعت می کند، گفت: تا پایان سال قرار بوده هزار جهیزیه به کمک نیکوکاران تامین و در اختیار زوجین قرار بگیرد ولی تا کنون 1600 مورد تفاهم نامه در این خصوص منعقد شده و این به آن معناست که امسال صف امداد مددجویی در حوزه جهیزیه نخواهیم داشت.

محمدی فرد با اشاره به تعداد مددجویانی که هر ماه از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج می شوند، توضیح داد: هر ماه حدود 250 نفر از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج و همین تعداد تحت پوشش این نهاد قرار می‌گیرند.

این مسئول تصریح کرد: خوشبختانه کمیته امداد البرز هیچ صف انتظاری برای تحت حمایت درآوردن واجدین شرایط ندارد و اگر محورمی به این نهاد مراجعه کند به سرعت تحت حمایت قرار می گیرد.

وی ادامه داد: سال گذشته 1900 نفر از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شدند و از ابتدای سال تاکنون نیز 1600 خانوار جدید تحت پوشش درآمده اند که 800 مورد از آنها جایگزین سال قبل و 800 مورد نیاز مددجویان جدید بوده اند.

وی با بیان اینکه با شیوع کرونا شاهد فشار مضاعف بر خانواده های محروم و کم بضاعت هستیم، گفت: اغلب این خانواده ها در بحث اشتغال و پرداخت اجاره خانه با مشکل مواجه شده اند.

محمدی فرد توضیح داد: برای حل بخشی از مشکل مسکن مددجویان، کمیته امداد ودیعه 30 میلیون تومانی اجاره مسکن در اختیار آنها قرار می دهد.

وی اضافه کرد: از اسفندماه تا کنون تعدادی از خانواده های تحت پوشش کمیته امداد درگیر کرونا شدند که این نهاد بر طبق خوداظهاری آنها هزینه تامین داروهای آنها را متقبل شده است.

این مسئول تصریح کرد: متاسفانه طی چند ماه گذشته حدود 40 نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.

محمدی فرد در ادامه با اشاره به تاثیر شیوع کرونا بر جمع آوری صدقات گفت: در اسفند و فروردین به خاطر جلوگیری از شیوع کرونا جمع آوری صندوق های صدقات با افت 80 درصدی مواجه بود.

وی توضیح داد: میزان جمع آوری صدقه در اردیبهشت، خرداد و تیر سال گذشته ماهی 900 میلیون تومان بود ولی در مدت مشابه امسال به ماهی یک میلیارد و 200 میلیون تومان رسیده است.

وی افزود: این نشان می دهد علی رغم فشارهای اقتصادی کرونا، مردم همچنان نسبت به پرداخت صدقه با حساسیت برخورد کرده و اعتمادشان به کمیته امداد بیشتر شده است.

مدیرکل کمیته امداد البرز با اشاره به اینکه این نهاد به تنهایی پاسخگوی حجم محرومیت موجود نیست، گفت: کمیته امداد برای تحقق اهداف خود امید زیادی به همکاری خیرین دارد.

محمدی فرد اظهار کرد: در جنگ اقتصادی و اعمال تحریم‌هایی که شاهد آن هستیم، خانواده های متوسط به پایین بیشترین آسیب را می خورند به همین دلیل نباید اجازه دهیم که در این شرایط دشمن به اهداف خود که ایجاد اغتشاشات اجتماعی به واسطه فشار روی عموم مردم است، برسد.

امکان همکاری مشترک جهاد دانشگاهی و کمیته امداد در مشاغل خانگی

در ادامه احمدرضا فیروزی، رئیس جهاد دانشگاهی البرز هم با بیان اینکه پیش از این جهاد دانشگاهی و کمیته امداد البرز همکاری مشترکی در حوزه کارآفرینی داشته‌اند، گفت: یکی از حوزه‌های فعالیت جهاد دانشگاهی البرز بسترسازی برای اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی است ولی در حوزه استارتاپ‌ها و کسب و کارهای خانگی هم فعالیت دارد.

فیروزی افزود: در موضوع مشاغل خانگی می‌توان با کمیته امداد فعالیت مشترک داشت.

این مسئول در ادامه به فعالیت جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش هم اعلام کرد: در این بخش آمادگی لازم وجود دارد تا در صورت نیاز به پژوهش، این کار توسط گروه‌های پژوهشی و تخصصی جهاد دانشگاهی انجام شود.

فیروزی با ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی هم اشاره و تصریح کرد: در این بخش با وجود دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا و مرکز ایسپا برای سنجش افکار عمومی ظرفیت خوبی وجود دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی البرز به معرفی ظرفیت‌های آموزشی جهاد دانشگاهی هم پرداخت و اظهار کرد: در بخش آموزش، جهاد دانشگاهی ارائه آموزش‌های تخصصی فنی، مهندسی، پزشکی، علوم انسانی و آموزش‌های ضمن خدمت برای سازمان‌ها و ادارات را دارد.

وی با اشاره به راه‌اندازی دفاتر تسهیلگری در کلانشهر کرج توسط جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی پنج دفتر تسهیلگری در محلات کمتر برخوردار کرج راه‌اندازی کرده و در این بخش امکان همکاری بیشتر هم وجود دارد.

کمیته امداد و جهاد دانشگاهی روحیه جهادی خود را حفظ کرده‌اند

سعید قاسمی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی هم در این نشست به خاستگاه مشترک جهاد دانشگاهی و کمیته امداد اشاره و تصریح کرد: این دو نهاد حاصل اندیشه والای حضرت امام (ره) هستند که هنوز هم روحیه جهادی و جهادگری خود را حفظ کرده‌اند.

قاسمی افزود: خصوصیت نهادهای انقلابی و ارزشی این است که روحیه جهادگری و موقعیت‌سنجی آنها باعث می‌شود سنگرهای جدید را بشناسند و به عنوان یک سازمان پویا به عمر خود ادامه دهند.

وی خاطرنشان کرد: این نوع نهادهای علاوه بر اینکه مأموریت ارزشمند خود را فراموش نمی‌کنند باید حرکت خود را به سمت و سویی سوق دهند که نیاز جامعه است.

قاسمی با بیان اینکه شعار امسال جهاد دانشگاهی «چهل سال خودباوری» است، گفت: امیدواریم علاوه بر همکاری‌هایی که پیش از این وجود داشته است با همگرایی و هم افزایی زمینه همکاری‌های جدیدی را در استان ایجاد کنیم.

انتهای پیام