مرمت آثار موزهای سعدآباد با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی
جلسه مشترک مدیران مجموعه سعدآباد با رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و با هدف بررسی و تبادل نظر در خصوص آسیب شناسی و عارضه یابی مرمت آثار موزهای و بناهای تاریخی مجموعه، برگزار شد.
جلسه مشترک مدیران مجموعه سعدآباد با رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و با هدف بررسی و تبادل نظر در خصوص آسیب شناسی و عارضه یابی مرمت آثار موزهای و بناهای تاریخی مجموعه، برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی و امور بینالملل سعدآباد؛ جلسه مشترک مدیران مجموعه سعدآباد با رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و با هدف بررسی و تبادل نظر در خصوص آسیب شناسی و عارضهیابی مرمت آثار موزهای و بناهای تاریخی مجموعه در سالن خلیج فارس موزه ظروف، برگزار شد.
این نشست که با حضور مدیران مجموعه و رؤسای موزهها و «مصطفی دهپهلوان» رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و «ذات الله نیکزاد» معاون پژوهشی پژوهشگاه، برگزار شد؛ به بررسی و آسیبشناسی اولویتهای مرمتی آثار موزهای و بناهای تاریخی مجموعه سعدآباد پرداخته شد.
ابتدا رؤسای موزههای مجموعه سعدآباد به بیان نقطه نظرات کارشناسی در خصوص مشکلات و مسائل مرمتی آثار موزهای و بناهای موزههای مختلف پرداختند.
در ادامه «سیدحسین علوی» مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ ضمن سپاس و قدردانی از حسن توجه «دهپهلوان» به مجموعه سعدآباد و صحهگذاری بر موارد مطروحه، پیشنهاد کرد، با توجه به تعدد و تنوع آثار موزهای که در سعدآباد وجود دارد؛ این مجموعه به صورت پایلوت مرمتی برای حضور دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان، قرار گیرد.
علوی افزود؛ با در نظر گرفتن اینکه مجموعه بزرگ سعدآباد، بزرگترین سایت موزهداری کشور، جز اصلیترین ویترینها و درآمدزاترین موزهها در کشور است، با تلاش همکاران مجموعه سند راهبردی آسیبشناسی مجموعه سعدآباد تدوین شده است که لزوم اجرای آن میبایست، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه دهپهلوان، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، ضمن موافقت برای همکاریها و مشارکتهای بیشتر با مجموعه سعدآباد در این حوزه گفت: با توجه به کمبودهای کارشناسی که در سطح کشور در حوزه آسیبشناسی و مرمت آثار تاریخی وجود دارد، برآنیم تا از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، مجامع و تشکلهای مردم نهاد و داوطلبین دانشجویی به عنوان «میراث یار» استفاده نمائیم.
وی افزود؛ در حال حاضر اجرای سند راهبردی آسیبشناسی مجموعه در اولویت قرار دارد و میتوان سعدآباد را برای حضور استارتاپ ها در جهت بهبود ساختارهای مرمتی و چابک سازی فرآیندهای مدیریت نوین موزهداری، به عنوان پایلوت در کل کشور در نظر گرفت.
معاون پژوهشی پژوهشگاه نیز ابراز امیدواری کرد که به زودی با تشکیل جلسات و نشستهای تخصصی مختلف چه در حوزه مرمت آثار تاریخی و تزئینات وابسته به معماری و چه در حوزه مرمت ابنیه تاریخی موزههای مجموعه سعدآباد، همکاریهای مشترک صورت پذیرد.
در پایان مدیر مجموعه سعدآباد با ابراز خرسندی از تشکیل جلسات تخصصی، در جهت رفع مشکلات موجود، اذعان داشت؛ تفاهم نامهای با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و با هدف همکاریهای مشترک در حوزههای مرمتی و هم چنین استفاده از ظرفیتهای دانشجویی به عنوان «میراث یار» در جهت افزایش بهرهوری در اجرای موارد مطروحه، منعقد خواهد شد.