مروری بر کتاب «چشمانداز مدیریت ورزش کشور»
اراک - ایرنا - «چشمانداز مدیریت ورزش کشور» عنوان کتابی 342 صفحهای است که به صورت مشترک از سوی «اسماعیل مرادی»، «عباس شعبانی» و «محسن کریمی» نوشته شده و در اختیار علاقهمندان قرار دارد.
این کتاب که به عنوان یک تازه نشر محسوب میشود، با شمارگان 2 هزار نسخه از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده و با قیمت هر جلد 22هزار تومان روانه کتابفروشیها شده است.
ورزش قهرمانی و ورزش حرفهای در ایران و سایر کشورها، ورزش همگانی در ایران و سایر کشورها، مدیریت اوقات فراغت و مفاهیم آن، ورزش و سلامت کشور، ورزش در مدارس و دانشگاهها، استعدادیابی در ورزش کشور، امکانات و تجهیزات ورزشی، خصوصیسازی در ورزش، راهبردهای ورزش ایران، اقتصاد و منابع مالی در ورزش، چالشهای مدیریت در ورزش، سیاست و ورزش، بازاریابی و نقش ورزش بر تولید اشتغال و برنامههای دورنمای آینده ورزش ایران عنوان فصلهای مختلف این کتاب را شامل میشود.
حمایت مالی، رقابتها و مسابقات، تسهیلات و تجهیزات، خصوصی سازی، ورزش همگانی، ساختار و سازمان برنامههای ورزش، استعدادیابی و مربی پروری، ورزش حرفهای، ورزش به معنای تجارت یا اخلاق، تحقیقات علمی و رسانهای ورزشی، رکن اصلی توسعه ورزش حرفهای و رویکردهای غیرانسانی در ورزش حرفهای از مطالب فصل نخست این کتاب است.
نویسندگان در فصل دوم کتاب محوریت را بر ورزش همگانی قرار داده و نقش دولتها و سیاستگزاران در این حوزه را مطرح کردهاند و در مورد عملکرد دولتها در توسعه ورزش همگانی، جنبههای حمایتی از این بخش و آخرین وضعیت ورزش همگانی در ایران و جهان سخن راندهاند.
ارایه تاریخچهای از اوقات فراقت و انواع آن بر مبنای سن و جنس، امکانات، نقش خانوادهها و وضعیت اجتماعی و اقتصادی خانوار، ارایه تجارب موفق در اوقات فراغت کشورهای مختلف محتوای فصل سوم این کتاب را شامل میشود.
در فصل چهارم کتاب فواید فیزیولوژیک ورزش، خلاصه اهداف عمومی ورزش، پیشگیری از بیماریهاو عوارض کم تحرکی به عنوان آفت قرن شرخ داده شده و در فصل پنجم نیز در خصوص مفهوم آموزش ورزشی و اساس موفقیت برنامههای ورزشی در مدارس و دانشگاهها بحث و نظر شده است.
مبانی استعدادیابی، و آزمون های رایج و الگوها و تئوریها در این خصوص روند گزینش مستعدان، نظام ملی استعدادیابی و چالشهای استعدادیابی در ایران موضوعات فصل ششم این کتاب است.
محوریت موضوعات فصل هفتم کتاب بر تقسیم بندی اماکن ورزشی از چند دیدگاه، معیارهای طراحی معماری سالنهای ژیمناستیک، زمینهای روباز، سالنهای سرپوشیده، مقررات و ضوابط فنی اماکن ورزشی، راهبردهای کاربردی برای ساخت اماکن ورزشی، فضاهای ورزشی، منطقهبندی زمین، حریمهای آن و چگونگی مدیریت مطلوب و مناسب تاسیسات و تجهیزات ورزشی است.
در فصل هشتم نویسندگان پیرامون خصوصیسازی ورزش تاریخچه آن، تعاریف و دلایل خصوصیسازی ورزش ایران و واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی به عنوان فرصت یا تهدید مطالبی ارایه کرده و در فصل نهم نیز بر اهمیت برنامهریزی و مزایای آن در ورزش، انواع برنامهریزی استراتژیک و تدوین چشم انداز ورزشی و الگوهای مختلف پیشرفت ورزشی مطالبی ارایه کردهاند.
با توجه به اهمیت مدیریت مالی ورزش فصل دهم کتاب به این مهم اختصاص دارد و در مورد رابطه اقتصاد و ورزش، منابع تامین مالی، اقتصاد صنعت ورزش و نقش ورزش در سلامت نیروی کار جامعه مطالبی را عنوان کرده و در فصل یازدهم نیز پیرامون ماهیت تقاضای اجتماعی در قرن 21، جهانی شدن و چالشهای فراروی مدیران، علل حیاتی موفقیت در ورزش، ساماندهی ورزش از منظر شکل و محتوا در سنین پایه و ظرفیت تربیتی ورزش در جامعه مطالبی را به بحث گذاشته است.
فصل دوازدهم کتاب در مورد رابطه سیاست و ورزش، دیپلماسی بینالمللی با ارتش و ورزش سخن رانده و فصل سیزده نیز بر محوریت اهمیت اسپانسرهای ورزشی، بازاریابی ورزشی قرار دارد و در مورد راهبری سایر مسایل مرتبط با سیاستورزشی و ورزش به شکل مبسوطی مطالب ارایه شده است.
ورزش از دیدگاه مقام معظم رهبری، فعالیتها و اقدامات بالا دستی ترسیم شده ورزش، بررسی عوامل مختلف درونی و بیرونی بر ورزش قهرمانی و اولویتها و راهبردها شاکله مباحث قصل چهاردهم را شامل میشود.
*س_برچسبها_س*