مسئولین به فکر ورود آب شیرین به میانکاله باشند
یک محیط بان مازندران گفت: تالاب هم نیاز به آب شور و هم شیرین دارد، اما آب شیرین سالم وارد میانکاله نمیشود.
علی کلانه گفت: با وارد کردن آب به میانکاله مشکل خشکی تالاب بر طرف نمیشود، چراکه سطح آب دریا در حال کاهش است و این موضوع تاثیر مستقیم بر تالاب دارد و هر چقدر سطح آب دریا بالا و پایین شود تالاب هم کم آب و پر آب میشود.
به گفته این محیط بان، تالاب الان نیاز به آب شور و شیرین دارد، ولی آب شیرین وارد میانکاله نمیشود و اگر هم وارد شود آب کشاورزی یا فاضلاب است که این اتفاق به دلیل آلوده بودن باعث ورود سم به تالاب میشود.
او گفت: نبود آب شیرین در تالاب علت مرگ پرندگان و ماهیها است و مسئولین به فکر وارد کردن آب شیرین سالم به میانکاله باشند تا زیست بوم تالاب بیشتر از این نابود نشود.
پیش از این علی سلاجقه رییس سازمان محیط زیست خبر از پمپاژ آب دریای خزر به میانکاله برای پر آب شدن داد تا با اختلاط آب شیرین و شور حیات در میانکاله تامین شود.
تالاب بین المللی میانکاله در شرق مازندران دارای 40 هزار هکتار مساحت آبی است که از دهستان میانکاله در شهرستان بهشهر تا آشوراده در استان گلستان گسترده است. این منطقه به دلیل داشتن پهنه آبی مناسب با ذخایر غذایی غنی و آبزیان همه ساله پذیرای بیش از 30 تا 40 گونه از پرندگان مهاجر زمستان گذران و بیش از 100 گونه از پرندگان بومی آبزی و کنارآبزی است.
رئیس جمهور هم 20 اسفند بار دیگر از تالاب میانکاله بازدید کرد و گفت: میانکاله سرمایه ارزشمندی است و دستاندرکاران محیط زیست با همه همتشان باید برای حفظ آن تلاش کنند.
این تالاب با داشتن پناهگاه حیات وحش به مساحت حدود 28 هزار هکتار و تنوع گیاهی از جمله درختان سازیل و انار وحشی که تغذیه برخی پرندگان را تشکیل میدهد توانست بیش از 500 گونه جانوری را در خود جای دهد و به نوعی بهشت پرندگان استان نام بگیرد و با این تنوع زیستی به عنوان یکی از ذخیره گاههای زیست کره جهان از سوی سازمانهای جهانی حفاظت از محیط زیست قرار گرفت.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست