مسکن و شهرسازی چقدر به فرهنگ قزوین اهمیت میدهد؟
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین گفت: باتوجه به کمبود فضای فرهنگی موجود در استان و نیاز دانشجویان و پژوهشگران به کتابخانه مرکزی، تمدید قرارداد واگذاری زمین کتابخانه مرکزی استان قزوین به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی مسکن و شهرسازی ضروری است.
فاطمه محمدبیگی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ضرورت تاسیس کتابخانه مرکزی قزوین، تصریح کرد: قزوین استانی فرهنگی و دارای دانشجویان زیادی است از طرفی حضور پژوهشگران و دانشجویان در قزوین ضرورت تاسیس کتابخانه مرکزی قزوین را دو چندان میکند.
وی افزود: سال 92 از طرف اداره کل مسکن و شهرسازی زمینی واقع در بلوار نخبگان شهر قزوین جنب برجهای تامین اجتماعی به منظور ساخت کتابخانه مرکزی قزوین به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین واگذار شد، در این مدت جلسات متعدد ساماندهی فضاهای فرهنگی برگزار شد اما تا سال 98 هیچ اقدامی در این حوزه صورت نگرفت.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین اظهار کرد: از سال 98 نیز جلسات ساماندهی فضاهای فرهنگی با تاکید بر ساخت کتابخانه مرکزی قزوین برگزار شد، در نهایت مصوب شد که پروژه از طریق سرمایهگذار ساخته و زمین محصور شود، در نهایت سال 99 محصور شدن زمین انجام شد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه قرارداد زمین تا تیر ماه 1400 بود قبل از پایان قرارداد محصور شدن زمین صورت گرفت، تا این تاریخ نیز مکاتبات مختلفی با مسکن و شهرسازی به منظور تمدید قرارداد انجام شد، در سال جاری نیز دستور جلسه جلسات ساماندهی فضاهای فرهنگی، تمدید قرارداد واگذاری بود اما همچنان تمدید صورت نگرفته است.
محمدبیگی بیان کرد: از طرفی انتشار فراخوان شناسایی سرمایهگذار منوط به تمدید قرارداد است، تا تمدید صورت نگیرد نمیتوانیم اسناد را بارگذاری کنیم، جلسات مختلفی با مدیران کل راه و شهرسازی برگزار کردیم و آبان ماه از سازمان ملی مسکن درخواست کردیم اما تاکنون جوابی دریافت نکردیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شاخصهای فرهنگی و تعداد جمعیت در حال حاضر تعداد کتابخانههای استان، استاندارد نیست و ضرورت تاسیس این فضا احساس میشود، کتابخانه مرکزی جامعیت دارد و استان قزوین به عنوان استانی دانشگاهی نیازمند این فضا است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین یادآور شد: در آخرین مکاتبات، استاندار دستور مساعدت را صادر کرد اما پاسخی دریافت نشد، ما نهاد عمومی غیردولتی هستیم و بودجه عمرانی نداریم بنابراین از طرف مسکن و شهرسازی زمین به ارشاد واگذار شده است، در پروژههای کتابخانهها اغلب ارشاد یا راه و شهرسازی متولی ساخت میشوند؛ شهرداری و اداره نوسازی مدارس نیز میتوانند در این حوزه فعالیت کنند، در واقع ما اعتبار عمرانی نداریم و صرفا بهرهبردار از فضا هستیم.
وی خاطرنشان کرد: درخواست داریم در سفر رئیس جمهوری اعتباری برای این کتابخانه در نظر گرفته شود، مکان در نظر گرفته شده محل استقرار مدارس متعدد و دارای تراکم بالای جمعیت است اما عملا فضای فرهنگی به ویژه کتابخانه در آن منطقه نداریم و میتوانیم کتابخانه مرکزی را به عنوان فضای شاخص فرهنگی به بهرهبرداری برسانیم.
محمدبیگی یادآور شد: سالنهای مطالعه فردی، گروهی، وی آی پی، کودک و نوجوان، مادر و کودک، سالن ویژه نابینایان و ناشنوایان، نسخ خطی، دیداری و شنیداری، پایگاههای اطلاعاتی و نجوم را میتوان در این کتابخانه جانمایی و از آن به عنوان ویترین فرهنگی استان استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: از سال 92 تا سال 98 کار خاصی انجام نشده بود، اگرچه مکاتبات مختلفی صورت گرفت اما نتیجهای نداشت، در نهایت مصوب شد که دیوار محصور و واگذاری به سرمایهگذار انجام شود، اگر مسکن و شهرسازی مساعدت کند و قرارداد واگذاری زمین کتابخانه مرکزی استان قزوین به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را تمدید کند، امیدواریم با همت فعلی که در استان وجود دارد این کتابخانه تاسیس شود.
انتهای پیام