مصدومان زیادی در اردوهای دانش آموزی نداشته ایم
قائم مقام سازمان دانش آموزی گفت: در 313 شهر کشور قرار است حداقل یکی از مفاخر علمی آن شهر مورد توجه دانش آموزان قرار گرفته و در پایان رقابتی کشوری بین آثار دانش آموزان برگزار شود.
قائم مقام سازمان دانش آموزی گفت: در 313 شهر کشور قرار است حداقل یکی از مفاخر علمی آن شهر مورد توجه دانش آموزان قرار گرفته و در پایان رقابتی کشوری بین آثار دانش آموزان برگزار شود.
به گزارش خبرنگار مهر نشست خبری حسین عبادتی قائم مقام سازمان دانش آموزی عصر امروز در این سازمان برگزار شد.
عبادتی در پاسخ به این سوال که چه برنامههایی برای اشتغال و کارآفرینی در دانش آموزان دیده شده است گفت: ما در کسب و کارهای دانش آموزی به فعالیتهایی مبتنی بر توانمندیهای دیجیتال تکیه کرده ایم و برای آن سرمایه گذاریهای لازم را خواهیم داشت. البته در قدمهای بعدی به کسب و کارهای بدنی و فیزیکی هم ورود پیدا خواهیم کرد اما در عصر امروز که فناوریهای دیجیتال مهمترین جلوه آن هستند ما باید بر کسب و کارهای دیجیتال تکیه داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چه برنامهای برای تحقق عدالت آموزشی و همکاری با قرارگاه عدالت آموزشی داشته اید، گفت: ما به عنوان مثال اردوی 1300 دانش آموز عشایری را در هفتههای آینده خواهیم داشت اما من خیلی با اسامی پرطمطراق ارتباط برقرار نمیکنم. اسامی جذاب را به راحتی میتوان تولید کرد. از این اسامی زیاد هم داشته ایم. آنچه مهم است روی میز و واقعیت است. اهمیت کار ما در تکمیل اردوگاههای نیمه کاره مانند اردوگاه جزیره هرمز یا آشوراده است. بخصوص در مناطق محروم تلاش داریم تا اردوگاههای نیمه کاره را تکمیل کنیم.
عبادتی وظایف این سازمان در تحقق سند تحول بنیادین گفت: بر اساس آنچه که در اساسنامه آمده است مسئولیت تربیت اجتماعی با ما است اما من اعتقادی به این تفکیکها نداریم. همه ساحتهای تربیتی به یکدیگر مرتبط هستند. به عنوان مثال در اردوی صعود به سبلان ما بنا داریم به برنامههای تربیت اجتماعی و تربیت دینی بپردازیم. من معتقدم اگر ساحتهای تربیتی را از یکدیگر جدا کنیم به خطا رفته ایم.
وی با بیان اینکه ما از ظرفیتهایی مثل جنگل نوردی و کوهنوردی غفلت کرده ایم گفت: آموزشهای تربیتی و علمی در این ظرفیتها و اردوها دیده شده است. برای مثال ما دورههای نجوم را در اردوهای کویرنوردی در نظر گرفته ایم.
عبادتی در پاسخ به این سوال که چه تعداد دانش آموز در اردوهای دانش آموزی مصدوم شده اند گفت: رسانهها باید در این زمینه به ما کمک کنند. ما تعداد زیادی مسئول مصدوم در اردوها داشته ایم اما غالباً در رسانهها و میان مردم توجهی به آنها نمیشود. آیا میشود به صورت کلی جلوی سانحه را گرفت؟ قطعاً نمیشود اما نسبت مصدومان دانش آموز در تعداد اردوهای دانش آموزی را اگر با نسبت مصدومان اعضای خانواده در سفرهای خانوادهها مقایسه کنید تعداد دانش آموزان مصدوم در اردوهای دانش آموزی زیاد نبوده است.
قائم مقام سازمان دانش آموزی با بیان اینکه در هر موضوعی میتوانیم داور وزارت آموزش و پرورش باشیم، ادامه داد: سازمان دانش آموزی آمادگی تأمین خدمات در تغذیه رایگان و سرویس مدارس را دارد. اگر وزارت آموزش و پرورش از ما بخواهد ما آماده کمک به نهاد تعلیم و تربیت را داریم.
وی با بیان اینکه 130 هزار مربی در سازمان دانش آموزی و سازمان پیشتازان فعال هستند گفت: 60 هزار خبرنگار دانش آموز در این سازمان دورههای خبرنگاری را دیده اند و در حال حاضر حدود 4 هزار نفر هم از آنان به صورت پاره وقت با ما همکاری میکنند.
عبادتی با بیان اینکه عمده فعالیتهای ما کسب مهارتهای اجتماعی در میان دانش آموزان گفت: تمدن نوین اسلامی را انسانیهایی میسازند که زیست انسانی اسلامی را فرا گرفته اند. ما نمیگوییم که توانایی تربیت چنین انسانهایی را داریم اما به قطع میتوانیم بگوییم که ظرفیت تربیت و پرورش چنین افرادی تنها در سازمان دانش آموزان فراهم است.
وی اظهار کرد: فعالیت اردوگاههای دانش آموزی از یکم تیر تا پایان مرداد به مدت 8 هفته خواهد بود. قسمتی از هزینهها توسط ما تأمین شده و قسمت دیگر از این هزینهها را خانوادهها پرداخت خواهند کرد.
قائم مقام سازمان دانش آموزی پروژه محوری سازمان دانش آموزی را پروژه 313 اعلام کرد و گفت: در 313 شهر کشور قرار است حداقل یکی از مفاخر علمی آن شهر مورد توجه دانش آموزان قرار بگیرد و رقابتی بین دانش آموزان آن شهر برای نشان دادن الگوی شهر خود شکل خواهد گرفت. کنگره 313 در نمایشگاه پایانی خود قرار است در 313 غرفه در اسفندماه در مصلای تهران برگزار شود که نمایانگر هویت ملی ما با الگوهای ملی است.
عبادتی با بیان اینکه اصراری روی یک قالب هنری برای شرکت دانش آموزان در پروژه 313 نداریم تصریح کرد: قالبهای متفاوتی مثل شعر، نوشته، فیلم و نظایر آن وجود دارد. به هر حال برخی از اسطورهها و الگوها ممکن است در سدههای گذشته بوده باشند که طبیعی است فیلم و عکسی از آنها نداشته باشیم اما یک الگوی علمی در یک شهر ممکن است الگویی از عصر حاضر باشد که فیلم و عکس هم از آن موجود است.