مصرف 80 هزار مگاواتی برق در تابستان
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: تقاضای مصرف شبکه برق امسال در پیک تابستان نزدیک به 80 هزار مگاوات را تجربه کرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: تقاضای مصرف شبکه برق امسال در پیک تابستان نزدیک به 80 هزار مگاوات را تجربه کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، مهدی مقیم زاده مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در نوزدهمین کنفرانس بین المللی حفاظت و اتوماسیون در سیستمهای قدرت، ضمن اشاره به ویژگیهای شبکه سراسری برق کشور گفت: شبکه برق امسال در پیک تابستان تقاضای مصرف نزدیک به 80 هزار مگاوات را تجربه کرد. این در شرایطی بود که ظرفیت واحدهای نیروگاهی فعال در مدار حدود 63 هزار مگاوات بود که با توجه به عدم تأمین بخشی از تقاضا و با همت و تلاش همکاران در صنعت برق، شبکه برق کشور دارای پایداری سراسری بود که به عنوان شاخص امنیت کلی شبکه در 22 سال گذشته، موفقیت بزرگی برای وزارت نیرو به شمار میآید و یکی از عوامل اصلی دستیابی به این موفقیت، بهبود مستمر عملکرد صحیح سیستم حفاظت شبکه انتقال برق است.
وی در مورد شاخص پوشش حفاظتی تجهیزات اصلی شبکه انتقال اظهار کرد: پوشش رلههای حفاظتی تجهیزات اصلی شبکه انتقال حدود 98 درصد است و در شرایط مناسب و خوبی قرار داریم. همچنین وضعیت عملکرد صحیح سیستم حفاظت نیز از 60 درصد در سال 1385 به 90 درصد در حال حاضر رسیده است که این امر باعث شده از بسیاری از حوادثی که میتوانست باعث فروپاشی شبکه بشود جلوگیری شود.
مقیم زاده افزود: افزایش پیچیدگی سیستمهای قدرت، ادغام منابع تجدیدپذیر، تأمین امنیت سایبری و همچنین پایداری شبکه از چالشهای پیش روی صنعت برق هستند. امیدواریم در محورهای برنامهریزی شده در کنفرانس، این موارد نیز در نظر گرفته شود تا با کمک دانش و توان علمی همکاران در دانشگاهها و فضای علمی کشور راهکارهای سازنده ای برای رفع این چالشها به کار گیریم.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران به نوآوری در حفاظت سیستمهای قدرت اشاره کرد و گفت: بحث هوش مصنوعی و پتانسیلهای موجود در این زمینه بسیار کمک کننده خواهد بود و با استفاده از تجزیه و تحلیل دادهها میتوانیم آسیب پذیری شبکه سراسری را به حداقل برسانیم. در حوزه اینترنت اشیا نیز، با توسعه حسگرهای پیشرفته و دستگاههای اینترنت اشیا در تجهیزات میتوانیم نظارت مداوم بر تجهیزات و اجزای شبکه را فراهم کنیم. این نوآوریها باعث شدهاند که سیستمهای حفاظت نه تنها واکنش گرا بلکه پیشگیرانه عمل کنند.
مقیمزاده اظهار کرد: در تلاش هستیم؛ از طریق آموزش همه جانبه، تعامل با نهادیهای بین المللی و انتقال دانش و تجربیات توسط اساتید دانشگاهها و نیز متخصصین حوزه صنعت به نسلهای بعدی، توانایی مقابله با چالشهای آینده در حوزه حفاظت سیستمهای قدرت و نیز اتوماسیون را داشته باشیم.