معضل تکراری آبگرفتگی معابر در دیارباران / ضرورت بهره گیری از عزم ملی جهت جلوگیری از غرق شدگی شهرهای گیلان
داستان ادامه دار آبگرفتگی معابر و خیابان ها که رفته رفته به غرق شدگی شهرهای گیلان منتهی می شود این پرسش را به اذهان متبادر میکند که چرا مسئولان استانی و مدیریت شهری با وجود اطلاع داشتن از شرایط جوی آب و هوایی استان باز هم در هنگام بارش باران و برف دچار غافلگیری و به تبع آن افزایش نارضایتی مردم میشوند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی، جغرافیای خاص استان گیلان به گونهای است که در حومه شهرهای آن رودخانههای متعددی وجود دارد و طبیعتا نباید استانی با چنین ویژگیهایی با مشکل آبهای سطحی در شهرهای خود مواجه باشد اما متاسفانه یکی از مشکلاتی که چندین سال است امان مردم این خطه را بریده و طاقت آنها را طاق کرده است، بحث جمع شدن آب در معابر و کوچهها و خیابانها پس از بارندگی است که گاهی تبدیل به استخر شده و برای عبور و مرور رسما باید از قایق استفاده شود.
داستان ادامه دار آبگرفتگی معابر در شهرهای گیلان زمانی غم انگیز تر میشود که وارد شش ماهه دوم سال و آغاز بارندگیهای طولانی مدت و گاها شدید میشویم به گونهای که در برخی موارد، رفت و آمد مردم در برخی محلات به کلی مختل میشود و همواره این پرسش در اذهان جاری شده که چرا مسئولان استانی و مدیریت شهری با وجود اطلاع داشتن از شرایط آب و هوایی استان باز هم در هنگام بارش باران و برف دچار غافلگیری و به تبع آن افزایش نارضایتی مردم میشوند. تکرار موضوع آبگرفتگی در شهرهای مختلف گیلان ما را با این پرسش رو به رو میکند که آیا هیچ ارادهای برای مهار آبهای سطحی در استان وجود ندارد یا دلیل این امر نبود منابع لازم جهت لایروبی سیستم فاضلاب است و یا اینکه علت را باید در عدم مسئولیت پذیری و نبود تخصص کافی در مدیریت شهری جست. اگر کسی سالی تنها یک متر مربع آب سطحی را پیگیری و مهار میکرد هم اکنون این قضیه حل شده بود پس چرا عزم کافی در بین مدیران شهری برای رفع این مشکل دیده نمیشود. تعلل شهرداری در لایروبی فاضلاب / قدمت سیستم فاضلاب شهر رشت بالا است محمد حسین واثق کارگرنیا در گفتگو با خبرنگار 8دی با اشاره به معضل آبگرفتگی معابر در رشت اظهار کرد: علت بیشتر آبگرفتیهای شهر رشت مربوط به جمع آوری روان آبهای سطحی نیست و مشکل عمده ریشه در جای دیگری دارد. رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه آبگرفتگی میدان قلی پور که چند روز گذشته رخ داد به علت وجود مشکل در خروجی منطقه بود افزود: این مشکل با اقدام شهرداری یعنی لایروبی حل شد و پس از آن حتی با وجود بارندگی شدید نیز مشکلی ایجاد نشد. حجم سیستم فاضلاب جوابگوی نیاز فعلی شهر نیست وی با اشاره به اینکه عمده مشکل این آبگرفتگی ها مربوط به قدمت بالای سیستم فاضلاب شهر رشت است تصریح کرد: حجم سیستم فاضلاب جوابگوی نیاز فعلی شهر نیست و بعضا در ساخت و سازهایی که شده، مصالح ساختمانی مسیرها را مسدود کرده است. کارگرنیا با بیان اینکه متاسفانه شهر رشت سیستم فاضلاب مناسب ندارد خاطرنشان کرد: سازمان آب و فاضلاب و شهرداری باید نسبت به لایروبی فاضلاب و همچنین نوسازی سیستم فاضلاب رشت اقدام کنند. بودجه سالانه لایروبی فاضلاب شهری ناکافی است رئیس شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه سیستم فاضلاب شهر فرسوده است و با توجه به اینکه حجم آب زیاد است مشکلاتی پس از بارندگی ایجاد میشود افزود: بودجه سالانه برای لایروبی فاضلاب اختصاص مییابد اما کافی نیست. وی با بیان اینکه احداث یا نوسازی سیستم فاضلاب مربوط به شهرداری نمیشود اظهار کرد: این کار بر عهده سازمان آب و فاضلاب است و شهرداری تنها میبایست نسبت به لایروبی فاضلابها اقدام کند. کارگر نیا ادامه داد: مطابق با تبصره 3، درآمد اضافی سازمان آب و فاضلاب باید صرف نوسازی و احداث سیستم فاضلاب شود و در این باره نیز جلساتی با آب و فاضلاب گذاشتیم و موضوع را پیگیری میکنیم. ضرورت بهره گیری از منابع ملی جهت توسعه سیستم فاضلاب شهری رئیس شورای شهر رشت با بیان اینکه بودجه شهرداری کفاف نوسازی و توسعه سیستم فاضلاب را نمی دهد، افزود: برای تسریع کار باید از ظرفیت نمایندگان و مسئولان استانی جهت بهره برداری از اعتبارات ملی استفاده کنیم. وی تصریح کرد: چند سال گذشته از طریق بانک جهانی بودجه در خصوص توسعه و نوسازی سیستم فاضلاب استان و شهر رشت اختصاص یافت اما به دلیل تحریمها بودجه به طور کامل به ما داده نشده و طرحهای نیمه تمام ماند و دچار مشکلات عدیدهای شدیم لذا نمایندگان مجلس باید جهت افزایش اعتبارات مربوطه اقدام کنند. انتهای پیام /