معضل کمبود بودجه برای انصراف از اکسپو 2025 بهانه است
معضل کمبود بودجه برای انصراف از اکسپو 2025 شبیه بهانه است چون سر جمع هزینه سالانه برای حضور در نمایشگاههای خارجی که بخشی از آن تشریفاتی است، بیش از هزینه حضور ایران در این رویداد مهم است.
معضل کمبود بودجه برای انصراف از اکسپو 2025 شبیه بهانه است چون سر جمع هزینه سالانه برای حضور در نمایشگاههای خارجی که بخشی از آن تشریفاتی است، بیش از هزینه حضور ایران در این رویداد مهم است.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن فتحی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و رئیس فراکسیون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری مهر قرار داد نوشت: اکسپو 2025 ژاپن یکی از بزرگترین نمایشگاههای صنعت و فناوری جهان که قرار است تیرماه امسال برگزار شود و بدون حضور ایران کار خود را آغاز خواهد کرد. رویدادی که اگرچه مبنای صنعتی و فناورانه دارد اما همه کشورهای متقاضی شرکت در آن به دنبال نشان دادن چهرهای متفاوت از کشورشان در حوزههای فرهنگی، تمدنی و اجتماعی هستند.
علاقهمندان به هویت ایرانی اسلامی کشورمان اکسپوی دبی 2020 را فراموش نکردهاند. نمایشگاهی فناورانه اما کاملاً با رویکرد فرهنگی و اجتماعی. تصویری که کشورها تلاش کردند از ظرفیتهای آیندهشان برای سرمایهگذاری و جذب مخاطب و گردشگر نشان دهند.
در همان نمایشگاه بود که اعتراض کارشناسان و نخبگان از شکل حضور ایران در این نمایشگاه بلند شد. در شرایطی که کشورها با استفاده از فناوری و هوش مصنوعی تصویر آیندهنگرانه از کشورشان ترسیم کرده بودند برگزار کنندگان پاویون ایران در اکسپوی دبی انگار برای حضور در یک نمایشگاه گردشگری استانی دعوت شده بودند و غرفه ایران را به محل فروش گز و سوغات ایرانی تبدیل کرده بودند؛ پس آن حضور ضعیف همه فعالان فرهنگی و فناورانه امید داشتند که در اکسپوی 2025 ژاپن جبران مافات شود و با حضوری مقتدر و هوشمندانه فضای متفاوتی از ایران برای نزدیک به 30 میلیون نفر بازدید کننده ترسیم شود.
حضور ایران در این رویداد مهم از چند جهت قابل تأمل و ضروری است. همانطور که میدانیم رسانههای غربی و شبکههای دروغ پراکنی علیه جمهوری اسلامی همواره تلاش کردهاند، تصویری غیر واقعی و ترسناک نسبت به ایران به مردم دیگر کشورها نشان دهند. این را به راحتی در گفتوگو با گردشگرانی که برای اولین بار پا به کشورمان میگذارند میتواند فهمید.
آنها یک عبارت متحد الکلمه دارند «ایرانی که برای ما تصویر کرده بودند با تصویر امروز ما از کشورتان بسیار متفاوت است!» رسانههای غربی ایران را یک کشور ناامن، با فضایی ترسناک، توسعه نیافته و عقب مانده ترسیم میکنند و اجازه نمایش توانمندی، فناوری و پیشرفت کشورمان را در رسانههایشان نمیدهند.
آنها حتی اجازه نمیدهند تصاویر واقعی از مناظر طبیعی و تاریخی ایران دیده شود. تصویری که در ذهن بسیاری از گردشگران خارجی از کشور ما ایجاد شده است کشوری بیابانی است که هنوز مردمش با شتر جا به جا میشوند.
جدا از اینکه ما چقدر در تبلیغ ظرفیتهای فرهنگی، هنری، گردشگری، تاریخی و تمدنی موفق بودهایم و چقدر از حضور کارشناسان استفاده درست و بهجایی کردهایم جای خود اما نمیتوان منکر بدخواهی رسانههای معاند برای سیاه نمایی از ایران شد. حضور ایران در چنین رویدادهایی میتواند بدون لکنت و پارازیت تصویر واقعی از ایران در حال توسعه در شرایطی که در سختترین تحریمهای تاریخی قرار دارد نشان دهد.
به نظر میرسد در این شرایط به جای انفعال و پاک کردن صورت مساله از توان و ظرفیت جامعه نخبگانی برای حضور تمام قد و توانمند کشورمان در این رویداد مهم استفاده کنیم. زمان هم به اندازه کافی وجود دارد تنها همت میخواهد و اراده و بس!
معضل کمبود بودجهای هم بیشتر شبیه بهانه است زیرا سر جمع هزینههای سالانه ما برای حضور در نمایشگاههای خارجی که بخشی از آن بیشتر تشریفاتی دارد بیش از هزینه حضور ایران در این رویداد مهم است که اگر آن را از دست بدهیم تأثیرات منفی آن بیشتر خواهد بود به شرط آنکه با کمک نخبگان و خلاقان حوزه فناوری طرحی نو دراندازیم و دوباره غرفه ایران را به محل توزیع گز و پسته تبدیل نکنیم.