معلولان میبدی که با کارآفرینی سد محدودیتها را شکستند
یزد - ایرنا - برخی از معلولان با خودباوری و اعتقاد به این اصل مهم که معلولیت، محدودیت نیست در اجتماع نقشی موثر دارند و با کارآفرینی، علاوه بر خود برای دیگر افراد جامعه نیز زمینه اشتغال فراهم میکنند.
در میان قشر معلول که به طور مادرزادی یا بر اثر حادثه دچار محدودیتهای جسمانی شده اند، افراد توانمندی را می توان یافت که با پشتکار و شناخت ظرفیت های وجودی خود در زمینه های مختلف موفق به عبور از سد موانعی که معلولیت بر سر راه آنان قرار داده، شده اند و در برخی زمینه ها حتی از افراد سالم نیز موفق تر عمل کرده اند.
در شهرستان میبد که بافت زیلو به عنوان یکی از هنرهای دستی رواج چشمگیری دارد، برخی از معلولان این شهرستان نیز در زمینه این هنر فعالیت می کنند و با وجود محرومیت از نعمت بینایی، نقشهایی بدیع را رقم می زنند که همگان را به حیرت وامیدارد.
غلامرضا صباغی و اکبر زارعی 2 معلول نابینای زیلوباف میبدی هستند که به بافت زیلوهای دارای نقش و نگارهای زیبا و اصیل معروفند، آنها شاگردانی را نیز درکنار خود پرورش داده و در رونق زیلوبافی سهمی به سزا دارند.
فرشته آلبوغبیش هنرمند زیلوباف نابینا و اهل خوزستان نیز با وجود سن اندک (17 سال) توانست زیلوبافی را در کارگاه محمدعلی غنی پور یکی از استادکاران زیلوباف میبدی یاد بگیرد و در مدت کوتاهی خود نیز آموزشدهنده این هنر به دیگران باشد.
مهدی معصومی ورزشکار معلول، از هنرمندان میبد در رشته طراحی و نقاشی است که نقص جسمی نتوانسته او را از حضور در مسابقات کشوری و بین المللی تنیس روی میز بازدارد.
وی با وجود استفاده از ویلچر مدت یکسال است کارگاه تولید عروسک، لباس و ماسک راه انداخته و برای تعدادی از مددجویان بهزیستی و زنان سرپرست خانوار اشتغال ایجاد کرده و افرادی نیز به طور غیرمستقیم با کارگاه تولیدی وی همکاری دارند.
همچنین محمدعلی امامی میبدی هم معلولی هنرمند است که به مدت 43 سال در حوزه سفال و به مدت 6 سال است که در رشته چینی سرامیک مشغول به کاراست و با به کارگیری مددجویان بهزیستی برای آنها ایجاد شغل ایجاد کردهاست.
محبوبه زارع از معلمان موفق و روشندل میبدی است که با تلاش و کوشش فراوان در کنکور سراسری رتبه 2 رقمی را به دست آورد و هم اکنون در دبیرستانهای میبد تدریس می کند.
حسینعلی مظفری معلول دیگری است که با هنر و توانمندی خود در کارگاه ساخت مهر و منبت با آموزش دیگران برای آنان اشتغالزایی کردهاست.
یک معلول دیگر نیز در میبد که خواسته معلولیتش پنهان بماند، در این شهرستان موسسه آموزشی ایجاد کرده است.
رییس اداره بهزیستی میبد در گفت و گو با ایرنا اشتغال و مناسب سازی معابر برای تردد معلولان را مطالبات مهم این قشر عنوان کرد و گفت: سال گذشته در حوزه اشتغال چهار میلیارد تومان تسهیلات به زنان سرپرست خانوار و معلولان داده شده که از مجموع آن نزدیک به 90 درصد به معلولان ارائه شده که برای 135 نفر از آنان اشتغال ایجاد شده است.
سیدمحسن فلاح افزود: امسال هم 6 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغالزایی معلولان در نظر گرفته شده و در کنار آن مهارت آموزی به این قشر نیز مورد توجه قرار دارد.
این مسوول از آموزش زیلوبافی به مددجویان بهزیستی خبرداد و افزود: از 2 سال پیش تا به حال با ارائه آموزش های مورد نیاز، 40 نفر به زیلوبافان میبد اضافه شده و به آنها تسهیلات اشتغال نیز پرداخت شده است.
وی آموزش زیلوبافی به 10 نابینای شهرستان را از دیگر اقدامات انجام شده برای اشتغال آنان بیان کرد و گفت: قبلا در میبد فقط 2 زیلوباف نابینا داشتیم همچنین آموزش تراشکاری به برخی بانوان و احیای قالی بافی نیز برای آنان انجام شده که افراد آموزش دیده یا خود یا همسر آنها مشکل معلولیت داشته است.
اداره بهزیستی میبد با 2 هزار و 46 مورد ثبت مشخصات افراد معلول در سامانه «ارمغان»، بیشترین تعداد معلولان را بعد از شهرستان یزد در این استان دارد.
مرکز شهرستان 105 هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
*س_برچسبها_س*